Het belang van rust nemen: waarom dit steeds meer wordt gedaan

27 december 2022
365
belang rust nemen

We leven in een maatschappij die als maar drukker wordt. Iedereen is constant bereikbaar, prikkels zijn in overvloed aanwezig en informatie wordt te pas en te onpas gedeeld. Simpel gezegd: we leven in de tijd van ‘overdelen’. Deze constante stroom van prikkels heeft een beweging te weeg gebracht die het belang van rust nemen inzien. Zonder het nemen van deze rust kan men al gauw overprikkeld raken of een burn-out krijgen. In deze korte blog nemen we je mee door een paar manieren om die rust te kunnen bewaren, zelfs in hoge stress scenario’s.

Gun jezelf offline momenten

Met offline momenten bedoelen we dat er momenten moeten zijn in je dag waar je door niemand bereikbaar bent. Telefoon uit, computer uit en andere manieren hoe je bereikt kan worden. Ook al is het maar een kwartier of half uur, het resultaat is hetzelfde: je hebt even geen last van de constante impuls die leven anno 2023 met zich meebrengt. De stress, hoofdpijn en mentale klachten die komen kijken bij het hedendaagse leven kunnen voor veel mensen een probleem zijn. Wees het probleem dus voor en plan je offline moment in! Sommige mensen kiezen er voor om in deze tijd te mediteren, maar je kan er ook voor kiezen om je huis te opruimen!

Lees ook:  Een dagelijkse routine voor gezichtsverzorging

Rust nemen kan paniekaanvallen voorkomen

Paniekaanvallen komen soms uit het niks, ook voor mannen die ze nog nooit gehad hebben. Er is verandering het komen in de taboe om over paniekaanvallen voor mannen te praten in de maatschappij en dat is maar goed ook. Wanneer je merkt dat je last hebt van een paniekaanval, of een andere vorm van stress, raden wij aan om het volgende te doen: pak bewuste controle over je ademhaling. De ‘Controle Pauze’ techniek, die in de link verder wordt uitgelegd, kan jouw redder in nood zijn!

Zorg voor routine, chaos kan onrust veroorzaken

Het is misschien een inkoppertje, maar het is wel waar: een chaotische levensstijl zorgt voor een chaotisch leven. Daarom raden wij aan om bepaalde gedeeltes van de dag te voorzien van routine, zo kan je lichaam en geest wennen aan vastigheid. Een van de routines die je kan implementeren is een dagelijkse routine voor gezichtsverzorging. Bij Trendheads zijn we altijd beter met having a great looking day, en een goede gezichtsverzorging hoort daar bij!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings