Dé duurzaamheidstrends van het moment

21 september 2022
4
container huren delft

Duurzaamheid is een hot topic op het moment. Alle bedrijven zijn tegenwoordig bezig met het bedenken van duurzame opties voor hun producten of diensten. Laten we een kijkje nemen naar de belangrijkste trends die te maken hebben met duurzaamheid en welke bedrijven zich hier voornamelijk mee bezig houden. Als je op zoek bent naar duurzaamheidstrends voor je woning, lees dan hier alles over de nieuwste trends op het gebied van zonnepanelen.

Minder plastic

Minder plastic gebruiken is iets wat al jaren speelt en we dagelijks mee in aanraking komen. Zo werken voornamelijk supermarkten eraan om plastic verpakkingen weg te werken uit hun assortiment. Hiervoor zijn zij opzoek naar duurzame verpakkingen voor producten. Dit kan ook betekenen dat ze gebruik gaan maken van recyclebaar plastic. Tegenwoordig is veel wordt veel plastic gebruikt die niet recyclebaar is. Terwijl dit er juist voor kan zorgen dat plastic op een duurzame manier gebruikt wordt. Plastic bij voedselverpakkingen is namelijk cruciaal. Dit zorgt er namelijk voor dat voedsel langer houdbaar blijft.

Minder voedselverspilling

Jaarlijks wordt er in Nederland 700 miljoen kilo voedsel weggegooid. Dit is natuurlijk zonde. Waarom dit gebeurd is omdat er te grote verpakkingen worden gemaakt. Veel huishoudens koken maar voor een klein aantal personen. Toch zijn de meeste verpakkingen ingesteld op grotere gezelschappen. Hierdoor worden de mensen toch gedwongen deze grote verpakkingen te kopen in de winkel. Dit is natuurlijk te veel, waardoor het overgebleven voedsel in de prullenbak verdwijnt. De reden waarom voedsel verspilling impact heeft op het milieu is omdat er vaak fossiele brandstoffen gebruikt worden om d het voedsel te produceren en te vervoeren. Verder is voedselverspilling verantwoordelijk voor 4% van de totale broeikasgassen van de consument. De manier om dit tegen te gaan is het maken en verkopen van kleinere verpakkingen. Fabrikanten en supermarketen zijn druk bezig om dit te realiseren.

Lees ook:  5 dingen waar je op moet letten met een startende onderneming

Afval omzetten naar grondstoffen

Afval is overal, plastic, papier en hout, maar ook tuin- en bouwafval. Er zijn veel bedrijven en partijen bezig met het verbeteren van het hergebruik van plastic, papier en hout. Maar nog weinig mensen zijn bezig met het hergebruiken van puin. Een van de partijen die hieraan meedenkt is Afvalcontainers Rijnmond. Zij sorteren al hun bouwafval, puin, hout, grond, grofvuil en tuinafval om deze te hergebruiken. Ze hergebruiken dit afval om hier vervolgens grondstoffen van te maken. Denk mee met het milieu en moet je een container huren in Delft of omgeving, dan zijn zij een goede optie.

Gebruik van papieren verpakkingen

Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar papieren verpakkingen omdat deze gemakkelijker te recyclen zijn. Papier is namelijk makkelijker afbreekbaar dan plastic. Zo zijn winkeliers al in grote aantallen overgestapt op papieren draagtassen. Als winkeliers nog plastic draagtassen willen verkopen, moeten zij hier een meerprijs voor rekenen bij de klant. Dit om het gebruik van papieren of herbruikbare draagtassen te bevorderen. In supermarkten hebben ze al veel kartonnen verpakkingen bij het fruit liggen, voor appels en avocado’s bijvoorbeeld. Deze zijn 100% recyclebaar en dus goed voor het milieu.

Lees ook:  De look van jouw baby

Nu je meer informatie hebt over de duurzaamheidtrends van het moment is het van belang dat je gaat letten op de producten die je koopt, de verpakkingen van deze producten en de grote van de verpakkingen. Plastic verpakkingen zijn niet erg om te kopen, zorg er alleen voor dat deze recyclebaar zijn! Als je interesse hebt in duurzaamheid en alles wat daarbij komt kijken kun je hier meer lezen over waarom steeds meer mensen de natuur in gaan.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Hoe zorg je dat jouw badkamer clean uitziet?

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings