De populairste foodtrends van 2022

16 november 2022
5
Voedingsschema op maat

2022 was een jaar om te vieren. Na alle ellende en drama van het jaar ervoor, is het vanaf nu weer tijd voor positiviteit. Een onderdeel hiervan is lekker eten en drinken. We vieren het leven en willen korte momenten van geluk ervaren door middel van goed eten. Terwijl mensen over het algemeen een stuk bewuster en gezonder zijn gaan leven, is het tóch af en toe lekker om af en toe te genieten van lekker eten. Deze blog gaat over de populairste foodtrends van 2022. Of het nu gaat om een nieuw gerecht, of een voedingsschema op maat, lees snel verder en wie weet ontdek jij wel je volgende favoriete foodtrend.

Health freaks

Zoals je in de intro hebt kunnen lezen zijn mensen bewuster dan ooit tevoren. We eten met z’n alle minder zout, vlees en suiker. Ook drinken we minder alcohol, gebruiken we minder drugs en roken we minder. Al met al leven we een stuk gezonder. Dit zien we ook terug in ons eetpatroon. We stellen hoge eisen aan ons eten en we verwachten dan ook dat de productie van ons eten en drinken volledig transparant plaats vindt.

Lees ook:  Robots zijn de nieuwe trend

Ook zien we dat veganistisch eten een opmars maakt. Topchefs en sterrenrestaurants maken ook gerechten die veganistisch zijn. Deze gerechten zijn zo rijk van smaak en textuur dat je het vlees niet eens mist. Zeg daarom maar vaarwel tegen je biefstukje of hamburger en probeer eens een samfiana (de Spaanse versie van het Franse ratatouille), usal (een curry gerecht met peulvruchten uit India, of gobi manchurian (een gerecht met bloemkool, gember en knoflook uit Vietnam).

Exotisch

We zijn allemaal heel dankbaar dat we in Nederland wonen. Hiernaast zijn we avontuurlijk en willen we eten en drinken uit andere culturen proeven. Steeds meer mensen reizen bijvoorbeeld naar Vietnam. Wil je graag ontspannen reizen naar Vietnam met een visum, klik dan hier voor onze blog. In Nederland zien we een opkomst van tacobars, exotisch fruit en steeds meer mensen hebben interesse in gerechten uit verschillende delen van de wereld. Zo zien we een opkomst van Afghaanse, Syrische en Mongoolse gerechten. We willen ze het liefst allemaal proberen. We zoeken contrasten op en proberen hiermee te spelen.

Simpel en lekker

Mensen willen graag meer grip op hun leven. Dit is dan ook de reden dat we transparantie willen van onze voedselproducenten. We willen namelijk zien wat er op ons bord ligt en waar het vandaan komt. De trend van simpele gerechten die bestaan uit een paar ingrediënten is dan ook in opkomst. Dit in tegenstelling tot gerechten met enorm veel verschillende ingrediënten waarvan je de helft toch niet zal kennen. Hier wordt gelukkig ook rekening mee gehouden in restaurants.

Lees ook:  De beste kerstcadeaus voor je vriendin

Daarnaast gaan we steeds minder naar de supermarkt en dus ook steeds minder vaak zelf koken. Steeds meer mensen laten hun eten bezorgen. Dit is vaak sneller, verser en ook nog eens voordeliger. Als je boodschappen laat bezorgen hem je namelijk minder last van impulsaankopen. We kopen alleen dat wat we op dat moment écht nodig denken te hebben. Dit heeft op zijn beurt weer tot gevolg dat we met z’n alle minder ongezond snacken en dus ook minder afval produceren. Dit is ook zo bij een voedingsschema. Klik hier als je wil weten hoe je een voedingsschema maakt.

Vasten

Moslims doen het al jaren vanwege hun geloof: vasten. Steeds meer mensen komen erachter dat het helemaal niet zo ongezond is dan we vroeger dachten. Daarentegen is het zelfs goed voor je om af en toe even helemaal niks te eten of te drinken. Omdat mensen steeds meer bezig zijn met een gezonde levensstijl, maken we ook steeds vaker een voedingsschema. Je kan een vegetarisch, suikervrij, sport of koolhydraatarm voedingsschema maken of laten maken. Heb je interesse in een voedingsschema? Klik dan hier voor een voedingsschema op maat.

Lees ook:  5 huidige trends binnen het opzetten van een website

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Koken voor mannen: de beste tips

Hoe zorg je dat jouw badkamer clean uitziet?

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings