De woontrends van 2023

12 juli 2022
1
stoel hoes

Elk jaar staat binnen de woonwereld in teken van bepaalde kleuren en een bepaalde gedachte. Zou is er een tijd geweest dat de kleuren zwart, wit en grijs heel erg in waren. Daarna kwam er een periode waarin juist hele lichte en vriendelijke kleuren juist in waren. De laatste jaren valt op te merken dat de trends steeds meer worden beïnvloed door ontwikkelingen die er spelen op de wereld. Voor het jaar 2023 geldt dit dan ook.

Het klimaat speelt een grote rol

In het jaar 2023 zal klimaat naar alle waarschijnlijkheid een grote rol spelen. In de wereld wordt veel gesproken over het klimaat en de ontwikkelingen op het gebied van wonen kunnen daarin niet achterblijven. Duurzaamheid speelt een hele belangrijke rol binnen de ontwikkelingen en trends van 2023. Waar het vroeger mooier, gekker en duurder moest zijn gaat het nu juist meer richting een stukje circulaire leven. De branche ziet in dat het ook een steentje moet bijdragen aan de verandering van bezit naar gebruik. Belangrijk in deze verandering is dat het de inrichting van het niet meer één gebruiksproces moet meegaan maar juist meerdere. Dit zorgt ervoor dat grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden en niet meer op de afvalberg belandden. Het milieu wordt door deze nieuwe wijze van denken gespaard. Als onderdeel van deze grote rol van het klimaat in de woontrends van 2023 zal de natuur haar herintrede in huis gaan doen. Veel planten en natuurlijke materialen zullen terug gaan keren in de huizen van de mensen.

Lees ook:  Hoe kies je de perfecte laptop?
stoel hoes

Wonen wordt steeds meer circulair met een stoel hoes

Zoals gezegd zal het inrichten van een woning steeds meer rekening gaan houden met het circulaire leven. Een voorbeeld hiervan is de stoel hoes. De stoel hoes is een oplossing waardoor mensen een stoel langer zullen gebruiken en er dus geen nieuwe stoel gefabriceerd hoeft te worden. Een stoel na verloop van tijd vaal wordt en de nodige gebruikssporen heeft kan door middel van een stoel hoes een nieuwe jas krijgen. Door deze nieuwe jas ziet de stoel er weer als nieuw uit.

De kleuren van dit jaar

De natuur zal dus haar herintrede in woningen van veel mensen gaan doen. De kleuren van 2023 zijn: groen, bruin en andere lichte kleuren.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings