Er elke dag goed uitzien

28 april 2022
336
huidtherapie lelystad

Jouw huid is je kostbaarste bezit. Wanneer jij last hebt van acne, verwijde bloedvaatjes of pigmentvlekken, dan kun je ook als man je hieraan laten helpen. Steeds meer mannen weten dan ook vaker een huidspecialist te vinden. Dat steeds meer heren de sap durven te nemen om naar een huidspecialist te gaan, heeft ook te maken met het gebrek aan informatie online. Voor de vrouwen is er een overvloed aan informatie online, terwijl de heren het lastig vinden om hier online over te praten of laat staan gericht informatie te vinden. Benieuwd hoe een mannenhuid verschilt met die van een vrouw en of een bezoek aan een specialist voor huidtherapie iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Verschil tussen huid van de man en de vrouw

Ondanks dat de huid vrijwel hetzelfde is opgebouwd, zijn er toch fundamentele verschillen. De huid van de man is ongeveer 20% dikker. Zo bevat een mannenhuid meer collageen, waardoor het verouderingsproces trager verloopt. Vrouwen verouderen minder geleidelijk. Als vrouw verliest je huid vrij snel zijn stevigheid na de menopauze. Alleen mag de man door al het collageen een elastischere huid hebben, als de rek er eenmaal uit is, volgen er diepe rimpels. Vrouwen hebben dit minder doordat zij meer vet in het gezicht hebben.

Lees ook:  Betekenis symbolen op huidverzorgingsproducten

Verder maakt een man door het hogere testosterongehalte meer talg aan in vergelijking met de vrouw. Ook hebben mannen meer talgklieren en dus meer (grotere) poriën. Om deze redenen komt ernstige acne vaker voor bij jongens dan bij meiden. Wel groeien mannen hier meestal overheen na hun 25ste levensjaar. Vrouwen kunnen daarentegen tot ongeveer hun 40ste last houden van acne.

Huidproblemen mannen

Uit de eerder genoemde verschillen kan dus geconcludeerd worden dat mannen vaak tegen andere huidproblemen aanlopen dan vrouwen. De volgende problemen zijn de meest voorkomende bij mannen.

  1. Acne: Dit is een veel voorkomende aandoening bij mannen tussen de 12 en 25 jaar oud. Last hebben van acne kan je erg onzeker maken. De oplossing hiervoor is acnetherapie. De behandeling wordt afgestemd op het type acne en jouw huid. Een acnebehandeling kan bestaan uit een dieptereiniging, peelings en micro needling.
  2. Acne-littekens: Begin je niet op tijd met het behandelen van je acne? Dan kun je last krijgen van littekens in het gezicht. Als jij dit probleem ervaart, is het aan te raden om te starten met laserbehandeling voor acne-littekens. Meestal is dit een wat heftigere behandeling met een chemische peeling en lasers, maar hier zal niks van te zien zijn. Zo’n behandeling zorgt niet voor korsten of huidvellen.
  3. Zonnevlekken: Vaak beschermen mannen zich minder goed tegen de zon, terwijl hun huid juist gevoeliger is voor de zon en zonverbranding. Dit kan ervoor zorgen dat de huid als nog sneller verouderd. Zonschade resulteert onder andere in meer rimpels en pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn goed te behandelen met een zogeheten pigmentlaser. De plekjes zullen er een aantal dagen wat donkerder uitzien, maar dat zal daarna verdwijnen.
Lees ook:  Gezichtsverzorging voor mannen in 3 simpele stappen

Heb jij last van één van deze of andere huidproblemen? Neem dan zeker contact op met een specialist. En begin daarnaast met het beter verzorgen van jouw huid. Meer informatie over huidverzorging producten voor mannen vind je hier. Zeker het smeren van zonbescherming is erg belangrijk om verschillende huidziekten te voorkomen. Tot slot vind je op deze pagina meer informatie over huidtherapie in Lelystad.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings