Foodtrends voor vogels: dit eten ze in de zomer

31 mei 2022
4
Vogelvoer

Vogelvoer geven is belangrijk om de vogels fit en sterk te houden. Toch heeft een vogel verschillende soorten voeding nodig. Wil je de vogels de juiste voeding geven? Wij zetten even op een rijtje welk voedsel je wel en niet mag geven.

In de zomer

In de warme zomermaanden hebben vogels andere behoefte qua voedsel. In de zomer periode hebben ze minder behoefte aan voedsel met vet, maar moeten ze juist vogelvoer hebben met veel eiwitten. Deze bouwstoffen kunnen ze goed gebruiken als ze bezig zijn om nesten te bouwen en eieren te leggen. In de lente kun je al beginnen met klaarleggen van eiwitrijk voedsel. Enkele voorbeelden hiervan zijn wormen, insecten en rupsen. Wij snappen dat deze niet makkelijk overal te verkrijgen zijn. U kunt ook insecten lokken of sproei uw gazon om wormen tevoorschijn te laten komen. Iets wat u wel eenvoudig neer kunt zetten is een bordje met fijngestampte eierschalen.

In de zomer is nog iets van levensbelang: water! Wil je de vogels helpen, zet dan een platte schaal met water klaar waaruit ze kunnen drinken. Ook gebruiken vogels dit water om even heerlijk te badderen en af te koelen.

Lees ook:  Je keuken wrappen: de nieuwste trend
Vogelvoer

Dit eten vogels helemaal niet

Er zijn ook een paar dingen die u vogels absoluut niet mogen eten. Hoewel ze in de wintermaanden op zoek zijn naar voedsel om hun vetlaag in tact te houden, zijn margarine en vloeibare olie uit den boze. Hier kunnen ze diarree van krijgen. Let er ook op dat het voedsel niet teveel zout bevat. Je kunt bijvoorbeeld brood geven, maar dan wel met mate. Wat ook altijd gewaardeerd wordt door onze kwetterende vrienden: fruit. Maakt haast niks uit wat, maar een druif, peer of een stukje banaan gaat er altijd wel in.

In de winter

In de winter hebben vogels behoefte aan voedsel waarmee ze hun vetreserves aanvullen. De winter is natuurlijk superkoud en hiervoor moeten vogels een dikke huid hebben met, jawel, een goede vetlaag. Hoe meer calorieën iets bevat, hoe nuttiger het voor de vogels is. In dit geval kun je denken aan verschillende soorten noten zoals pinda’s en zonnebloemkernen. Je kunt ook vetblokken of pindakaas kopen die speciaal voor vogels bestemd zijn. Let er bij het kopen op dat de producten ook daadwerkelijk veel noten bevatten. Sommige soorten vogelvoer worden opgevuld met grote percentages graszaden en linzen. Deze gooien vogels gewoon op de grond.

Lees ook:  Oppas werk. Een alsmaar groeiende trend binnen de bijbanen. 

In het najaar bereiden de vogels zich al voor op de koele winter. U kunt zorgen voor een fijne bessenstruik, maar vetbollen en pinda’s zijn ook een prima maal. De kans is groot dat ze voor langer tijd in uw tuin gaan verblijven wanneer u eenmaal begint met voeren.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings