Haarverzorging: de 5 meest gemaakte fouten

11 april 2023
398
Haarverzorging met kam van man

Het lijkt heel makkelijk om je haren te verzorgen. Wassen met shampoo, daarna een handdoek over je natte haren en je bent klaar voor de dag. En vaak doe je dit ook iedere dag, toch? Op deze manier is dat niet de bedoeling! Bij de haarverzorging van mannen worden vaak fouten gemaakt. Wij vertellen je de 5 meest gemaakte fouten en vertellen je daarbij hoe je het wel goed moet aanpakken.

1.      Te vaak je haren wassen

Vooral mannen met kort haar hebben de neiging om de haren te wassen elke keer als ze onder de douche staan. Dit moet je juist niet doen! (Dit ook, mogelijk als je erg gevoelig voor bent. Daarnaast is het ook niet milieubewust als je elke dag zolang onder de douche staat. Bij energielabel Mertens kun je een afspraak maken of je energielabel zuinig is of juist niet en eventueel kun je kijken hoe je je huis zuiniger kan maken. Geef je haar ook de kans om zijn werk te doen met de natuurlijke oliën die je op je hoofdhuid hebt. Als je je haren te vaak wast kan de shampoo die je gebruikt ervoor zorgen dat de natuurlijke en gezonde voedingsstoffen uit je haar worden verwijderd. Met als gevolg dat je droog en beschadigd haar krijgt. Ons advies is om gemiddeld twee tot drie keer in de week je haren te wassen.

Lees ook:  Korte baarden: praktisch en voor elke man
Haarverzorging wassen haren man

2.      Je gebruikt een slechte shampoo

Tegenwoordig zitten er zoveel ingrediënten in je shampoo, waardoor je haar ook beschadigd raakt. De ingrediënten zoals parfum en alcohol zitten vaak in shampoos. Belangrijk is om die ingrediënten te vermijden en te kijken naar een biologische shampoo. In biologische shampoos zitten (minder) ingrediënten die schadelijk zijn voor je haar.

3.      Te heet föhnen

Nadat je je haren hebt gewassen wil je ze natuurlijk ook droog krijgen. Daarnaast heb je ook nog haast dus je kiest voor de hoogste en warmste stand van de föhn zodat je haren sneller droog zijn. Warmte is schadelijk voor je haar en zorgt voor uitdroging. Ons advies is om een lagere stand te gebruiken om je haren te drogen of om een beschermingsproduct te gebruiken voor het föhnen.

4.      Je gebruikt geen haarstyling producten

Om je haren in model te krijgen zijn goede haarstyling producten essentieel. Natuurlijk ligt het ook aan je haren welke producten je nodig hebt. Zo heb je andere producten nodig voor krullend haar dan voor steil haar. Lees in deze blog alles over krullend haar en hoe je jouw haren het beste kan verzorgen. Heb je normaal haar? Dan zijn gel en mousse belangrijk om je haar goed in model te laten zitten en blijft in model gedurende de dag.

Lees ook:  Klassieke herenkapsels

5.      Je gebruikt te veel haarproducten

Haarproducten zijn essentieel voor de verzorging van je haar, maar te veel haarproducten gebruiken zorgen ervoor dat je haren te snel vet worden of je haar breekt sneller af. Van elk haarstyling product gebruik je ongeveer een halve vingertop (gerekend van je wijsvinger) en dit wrijf je uit in je handen en gebruik je vervolgens in je haren. Let erop dat je de producten in je haren laat gaan en niet uitsmeert op je hoofdhuid.

Vond je deze blog interessant en wil je meer weten over verzorging? Lees ook 4 benodigdheden voor het verzorgen van een baard of Een dagelijkse routine voor gezichtsverzorging

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings