Hoe haal je het meeste uit je dag?

5 maart 2023
320
het meeste uit je dag halen

Heb jij het gevoel wel eens aan het einde van de dag? Het gevoel dat je niet alles hebt kunnen doen wat je had willen doen of het gevoel dat je niet alles uit je dag hebt gehaald. Ondanks dat je het enorm druk hebt, veel moet doen of al veel hebt gedaan, kan het lastig zijn om aan het einde van de dag tevreden te zijn met alles wat je die dag hebt kunnen doen. Hoe zorg je ervoor dat je alles uit je dag kunt halen? Daar vertellen we alles over in deze blog!

Maak een to do lijstje

Maak de dag van tevoren een to do lijstje waarin je alles zet wat je de volgende dag gedaan wilt hebben. Naast dat dit ervoor zorgt dat je gedurende dag niet vergeet wat je van plan was om te doen, zorgt dit voor rust en structuur in je hoofd. Misschien kom je er met een lijstje achter dat je veel minder moet doen dan je in eerst instantie dacht.

Let er bij een to do lijst wel op dat je een realistische lijst maakt. Ga dan ook niet te veel van jezelf vragen, waardoor je aan het einde van de dag alsnog niet alles gedaan hebt.

Lees ook:  Hoe dit matras je kan helpen om je slaap te verbeteren

Verander je slaapritme

Door eerder naar bed te goed en vroeger je wekker te zetten, haal je meer uit de dag zonder dat je te weinig uren geslapen hebt. Wil je weten waarom het belangrijk is om rust te nemen? Daar vertellen we in deze blog meer over! Door simpelweg eerder op te staan, heb je in de ochtend meer tijd om de dingen te doen die je wilt of moet doen. Dit zorgt voor rust, overzicht en misschien wel vrije tijd in de middag of avond.

Vind je het fijn om vroeg op te staan? Kies er dan voor om in de ochtend te gaan sporten! Door in de ochtend te sporten, zorg je ervoor dat je de dag productief start en heb je de hele dag nog het energieke en positieve gevoel dat je altijd na het sporten hebt. En dat zonder jungle juice poppers te hebben gebruikt!

De tweeminutenregel

Wil je graag zo veel mogelijk gedaan hebben in één dag zonder dat je dingen doet uitstellen? Maak dan gebruik van de tweeminutenregel! Deze regel houdt in dat je wanneer iets minder dan twee minuten tijd kost, het meteen moet doen. Dus moet jij even een mail beantwoorden of sturen? Of zie je iets dat opgeruimd moet worden? Doe het dan meteen! Dit zorgt ervoor dat je uitstelgedrag voorkomt of het eventueel later vergeet.

Lees ook:  Alles over Dreadlocks (kosten, onderhouden, lookbook)

Doe wat je leuk vindt

Als je leuke dingen doet, dan krijg je daar positieve energie van. Maak eens lekker een wandeling. Ga sporten. Pak een filmpje met vrienden. Heb een leuke datenight met je vriendin. Kies je voor het laatste maak dan je date nog leuker door poppers te kopen voor een aangename roes en spierontspannende werking.

Lees ook deze blog over populaire banen voor mannen. Je kunt bovengenoemde informatie ook toepassen als je bijvoorbeeld je onderneming naar een hoger niveau wilt tillen.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings