Hoe jij jouw eigen gezondheid checkt!

19 januari 2022
3
testosteron test

Het lijkt wel of we het verleerd zijn, luisteren naar het lichaam. Natuurlijk is het goed om bij klachten naar een dokter te gaan. Toch zijn er ook heel veel klachten waar je niet voor naar een dokter wil, terwijl je er wel last van hebt. Niet alles wordt 'erg genoeg' gevonden. Misschien heb je zelf al eens zitten surfen op het internet, om te achterhalen wat het kan zijn. Wil jij ondertussen eigenlijk wel van die klachten af en ben je bang dat het erger wordt? Check dan deze tips!

Luisteren naar jouw lichaam

Het is heel goed dat je de signalen van jouw lichaam hoort. Hoe beter je luistert? Hoe meer je dingen kunt voorkomen. Dat wil niet zeggen dat je jouw lichaam niet mag uitdagen. Hoe doe je dat dan, beter luisteren naar jouw lichaam? Dat doe je door je lichaam te voelen, niet in jouw hoofd zitten. In het nu zijn dus. Dat is iets dat je kunt trainen.

Emotioneel en fysiek

Het is onzin om onze emoties helemaal los te zien van ons lichaam. Het lichaam spreekt ook tot jou, als er emotioneel blokkades zijn. Het gaat letterlijk in jouw lijf zitten. Daarentegen zijn er ook klachten die kunnen ontstaan vanuit het lichaam. Het is dan ook niet raar, dat mensen vaak een oplossing zoeken in de reguliere gezondheidszorg, maar steeds vaker ook in de alternatieve geneeswijzen. In de Westerse geneeskunde is er van oorsprong minder ruimte, voor een meer holistische kijk op de mens. Een lichamelijk klacht is ook natuurlijk een onderdeel van een geheel.

Lees ook:  Een gezonde mond voor een goede gezondheid
testosteron test

Spiritueel

Het is zoals gezegd niet meer zo vreemd om oplossingen ook spiritueel te benaderen. Het zorgt voor een extra laag in het leren luisteren naar jouw lichaam. Het is wel verstandig om dit niet als enige optie te beschouwen. Dat kan anders natuurlijk gevaarlijke situaties opleveren.

Testosteron test

Heb je naar jouw lichaam geluisterd? Dan kan het bijvoorbeeld zijn, dat je merkt dat jouw spiermassa minder wordt. Je hebt minder kracht. Dat is wel een typische klacht, waarvoor mensen niet zo snel naar een huisarts gaan. Tenzij het zeer extreem is. Heb jij dit ook denk je, maar niet zo extreem? Dan kun je ervoor kiezen, om bijvoorbeeld een testosteron test te doen. Ook bij een daling van het libido, zou je een testosteron test kunnen doen. Een laag testosteron gehalte staat namelijk ook voor minder zin in seks.

testosteron test
Rugged and manly. Confident young bearded man looking at camera and adjusting eyewear while standing outdoors

Blijkt uit de testosteron test dat jouw testosteron gehalte laag is? Dan past deze uitkomst wel goed bij jouw klacht. In dat geval zou je kunnen proberen wat aanpassingen te doen in jouw eetpatroon. Goed gezond en gevarieerd eten, zorgt namelijk voor een beter testosterongehalte.

Lees ook:  Parfum mannen: de ultieme gids

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings