Huidige trends binnen het schoonmaken van je huis

30 juni 2022
489

De manier waarop we onze huizen schoonmaken is in de loop der jaren sterk veranderd. Terwijl men vroeger agressieve chemicaliën en schoonmaakmiddelen gebruikte om de klus te klaren, maken tegenwoordig steeds meer mensen gebruik van natuurlijke ingrediënten en methoden. Dit is waarschijnlijk voor een deel te wijten aan het feit dat mensen zich meer bewust worden van de gevaren van het gebruik van agressieve chemicaliën in hun huizen. Ben jij op zoek naar meer informatie over deze natuurlijke ingrediënten en andere trends binnen het schoonmaken van je huis lees dan vooral hieronder verder.

Schoonmaken met azijn

We hadden het net al even over natuurlijke middelen, het meest gebruikte middel binnen deze categorie is azijn. Schoonmaakazijn kun je voor heel veel oppervlakten en andere producten binnenshuis gebruiken. Zo kun je er je douchekop, kranen, waterkoker en koffiezetapparaat mee ontkalken en je bad, magnetron, ramen en spiegels mee schoonmaken. Meng heel eenvoudig je water met wat schoonmaakazijn en je kunt aan de slag

Naast schoonmaakazijn bestaat er ook natuurazijn, dit is een net iets zachter product en kun je heel makkelijk gebruiken om mee te wassen, het laat namelijk geen geur achter en is supergoed voor je kleding.

Lees ook:  Steeds meer mannen wachten langer met het behalen van het rijbewijs

Het gebruik van essentiële oliën

Schoonmaken met essentiële oliën heeft één heel groot voordeel en dat is dat het ongelofelijk lekker ruikt. Daarnaast zorgen de geurtjes voor een fijne sfeer in huis en heeft het ook een goed effect op je stemming. Gebruik een essentiële olie op je stofzuigerzak of filter, in je sopje of voeg het toe aan een zeepje, een paar druppeltjes zijn al genoeg.

schoonmaakster gezocht

In een zeepje kun je het beste de volgende geuren gebruiken; sinaasappel, grapefruit, lemongrass of bergamot. Deze geuren zorgen voor een frisse geur in huis, ben je meer van de kruidige geuren, kies dan voor het volgende; eucalyptus, lavendel, den of rozemarijn.

Schoonmaakster gezocht!

Een misschien wel grotere trend dan het gebruik van producten is het in schakelen van een schoonmaakster. Op social media zie je steeds vaker een post voorbij komen met “schoonmaakster gezocht”. Tegenwoordig werken in het grootste deel van alle huishoudens beide partners fulltime en dit zorgt ervoor dat het huishouden wel eens achter komt te liggen. Normaal gezien wordt het huishouden in het weekend opgepakt, maar het is totaal te begrijpen dat mensen in het weekend juist wat tijd voor hunzelf willen en wat leuks willen ondernemen. Een goede oplossing hiervoor is het inschakelen van een schoonmaakbedrijf die dan weer een schoonmaakster aan jouw huis koppelen. Zij zorgen er dan voor dat jouw huishouden in orde blijft door één of wanneer gewenst twee keer per week langs te komen.

Lees ook:  De nieuwste trends binnen tuinieren en klussen!

Lees hier ook alles over de raamdecoratie trends voor ieder interieur.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings