Tips voor een geslaagd huisfeest

21 januari 2022
329
prive kok

Wanneer je een feest gaat geven kan het soms even zoeken zijn naar de juiste formule. Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk gasten het naar hun zin hebben, maar hoe doe je dat. Natuurlijk zijn muziek en de juiste drank en snacks het begin, maar er zijn nog wat ideeën die jouw huisfeest naar een hoger level zullen tillen. Denk bijvoorbeeld aan het introduceren van een thema, het inhuren van een privé kok of het spelen van spelletjes. Deze drie dingen zorgen ervoor dat jouw huisfeest hoe dan ook een groot succes is.

Themafeest

Themafeestjes hebben over het algemeen goede ervaringen. Het geeft een hele andere sfeer en zorgt voor de meest leuke en aparte foto’s. Echter, hiervoor moet het thema goed worden uitgevoerd. Je gasten zullen dus goed mee moeten doen met het thema. Om ervoor te zorgen dat iedereen meedoet zul je duidelijk moeten maken dat het écht om een themafeestje gaat. Dit doe je door een dresscode toe te voegen aan je uitnodiging. Zorg ervoor dat men weet dat ze verkleed moeten komen. Verder zul je zelf het thema zelf moeten doorvoeren door je huis aan te kleden op een manier dat het thema niet te missen is. Koop de juiste versieringen en koop drank en snacks in hetzelfde thema.  

Lees ook:  Mobiele telefoon trends van nu!

Diner

Een huisfeest hoeft natuurlijk niet alleen te gaan om muziek en drank, het kan ook voorkomen in de vorm van een diner. Je kunt ervoor kiezen om zelf in de keuken te laten staan, maar kunt bijvoorbeeld ook iedereen een gerechtje laten maken. Zo is iedereen betrokken in de avond en hoef je niet alleen al het werk te doen. Een andere leuke tip is het inhuren van een privé kok. Je voorkomt met het huren van een privé kok dat je weinig van het gesprek mee krijgt, omdat je aan het koken bent. Daarnaast is een privé kok een unieke ervaring die jouw gasten zeker zullen waarderen. Je krijgt de lekkerste en mooiste creaties voorgeschoteld. Kortom, een avond om nooit te vergeten.

Spelletjes

Zijn jij en je vrienden ontzettende spelletjes fanaten? Zorg er dan voor dat er genoeg verschillende spelletjes te vinden zijn. Het is mogelijk om de spelletjes te koppelen aan een thema. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor casino avond waarin poker en blackjack gespeeld worden. Toch is een thema niet per sé nodig om spelletjes te introduceren, spelletjes doen het namelijk altijd wel goed. Op dit moment is een spelletje als bierpong heel populair om te spelen. Hiervoor heb je alleen wat bekers, een tafel en pingpong ballen nodig; niet voor als je bekijkt hoeveel uur plezier je ervan hebt.

Lees ook:  Daten als een pro, doe je zo!

Nog meer tips

Naast een thema, een diner en spelletjes is het van belang om de juiste versiering neer te zetten. Plaats leuke verlichting en zorg voor een gezellige sfeer. Het is ook leuk om te zorgen voor een polaroid camera, zodat men wat leuke foto’s samen kan maken. Daarnaast is het huren of lenen van een microfoon een leuke toevoeging om grappige momenten te creëren.  

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings