Reuzel groen Medium Hold pomade

24 juli 2020
589
Reuzel groen pomade

Pomade is al ruim een eeuw een traditioneel haarstyling product. En voor veel mannen wordt pomade dan ook beschouwd als must-have goedje om 's ochtends hun kapsel in model te brengen.

Pomade bestaat voornamelijk uit wax en petrolium jelly (petrolatum). Petrolatum ken je waarschijnlijk eerder onder de naam vaseline.

De wax zorgt voor de hold in het haar, waar de petrolatum de glans aanbrengt op je haren.

Er zijn drie onderscheidende types pomade, namelijk light hold, medium hold en heavy hold.

Reuzel groen medium hold pomade review

Een van de populairste pomades binnen de medium hold categorie is Reuzel groen. Deze pomade op oliebasis geeft je kapsel een mooie glans en medium hold.

Reuzel green is oorspronkelijk ontwikkelt door Schorem haarsnijder & Barbier uit Rotterdam en kent al geruime tijd wereldwijde faam.

Overweeg je om over te stappen naar een nieuwe pomade? Lees dan onze review waar we uitgebreid ingaan op de eigenschappen die Reuzel Green zo populair maken.

Typerend blik & geur

De verpakking oogt mooi vintage en old school. Een roestig uitziend blik van 35, 113 of 340 gram met draaidop, inclusief een pronkend, dik varken.

Lees ook:  Donkere kringen onder ogen

Bij het openen van het blik komt een aangename geur vrij die niet overweldigend is.

Deze geur is overigens niet heel goed meer te merken na het aanbrengen, wat natuurlijk geen nadeel is gezien je parfum hebt voor dergelijke doeleinden.

Het aanbrengen van de pomade

Het aanbrengen zal zonder al teveel moeite gaan zolang je het goed opwarmt in je handen totdat het een zachte textuur heeft.

Zodra het zachter is geworden smeer je de pomade uit over je droge haren. Omdat het een wat dikkere pomade is begin je in dit geval het beste zo ver mogelijk bij je haarwortels.

Mocht dit niet zo goed lukken met je handen dan kun je altijd een kam gebruiken. Het doel is in ieder geval om het product gelijkmatig te verdelen over je haren (Tip: je kunt je handen natmaken om de pomade beter te verdelen). 

Medium Hold

Als je voor maximale hold gaat dan kun je Reuzel groen het beste op droog haar aanbrengen.

Aangezien Reuzel groen een medium-hold product is kun je je haren na een aantal uur nog hermodelleren, maar je moet niet verwachten je kapsel volledig opnieuw in model te kunnen brengen.

Let even op bij warmere temperaturen. Omdat Reuzel Groen op oliebasis is kan je haar extra vettig worden als je lang in de zon loopt.

Uitwassen

Pomades op oliebasis brengen nog een nadeel (of voordeel, maar net hoe je het ziet) met zich mee: deze haarproducten zijn erg moeilijk uit te wassen.

Lees ook:  Welke huidverzorging producten voor mannen

Je zult minimaal twee wasbeurten met shampoo nodig hebben om je haren weer helemaal schoon te krijgen.

Prijs kwaliteit

Variërend tussen €12 en €33 afhankelijk van de 35gr of 340gr potjes kun je geen miskoop doen met deze pomade. Het is een goed product voor een goede prijs.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings