5 sollicitatietrends

14 februari 2023
369
stage-amsterdam

Het solliciteren is in de loop van de jaren een heleboel veranderd. Zo op het eerste gezicht lijkt er niet zoveel veranderd vergeleken met twintig jaar geleden, maar schijn bedriegt. Het is namelijk onder andere steeds moeilijker om een goede brief te schrijven. Verder zijn er nog wel meer zaken die echt anders zijn geworden. Hoe zit het met het solliciteren in de huidige markt? Lees hier over de sollicitatietrends en alles op het gebied van solliciteren! Ben je op zoek naar de best betaalde beroepen in Nederland, klik dan hier.

Sollicitatietrend 1: vaardigheden cv 

Het draait tegenwoordig bij een cv allang niet meer alleen om de diploma's. Er zijn zoveel verschillende beroepen en andere daarbij behorende vaardigheden gewenst, dat er steeds meer naar de vaardigheden wordt gekeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan taalvaardigheden, maar ook bepaalde computervaardigheden. Soms is het bijvoorbeeld gewenst dat je programma's zoals Word, Excel maar ook WordPress voldoende beheerst om ermee te kunnen werken.  

stage-amsterdam-2

Sollicitatietrend 2: stage Amsterdam 

Voor veel banen zal je toch in het westen van het land moeten zijn. Een stage in Amsterdam is dan ook erg gewild. Er zijn qua stage in Amsterdam veel mogelijkheden en het is meestal ook van bijzonder toegevoegde waarde voor je cv. Soms loopt iemand stage in Amsterdam nadat het diploma al behaald is. Puur om extra ervaring op te doen. Dit zie je vooral mensen doen die tot het uiterste gaan en specifiek bij een bepaald bedrijf willen werken. 

Lees ook:  Movember 2022

Sollicitatietrend 3: jij wordt benaderd 

Er is een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. Dit is dan ook een van de sollicitatietrends die erg gunstig is voor de sollicitanten. Dit zorgt er namelijk voor dat je het zomaar kan overkomen dat je benaderd wordt door een bedrijf om bij hen te komen werken. Dit zorgt ervoor dat je als sollicitant 'de beste kaarten hebt'. Natuurlijk is dit niet een situatie die altijd zo zal blijven. Volg dus ook vooral je gevoel: past dit bedrijf goed bij mij? 

Sollicitatietrend 4: Scandinavische stijl 

De huidige generatie is niet te vergelijken met voorgaande generaties. Je ziet dat werknemers steeds meer gaan voor een goede balans tussen privé en werk. Hierin zijn veel Scandinavische bedrijven het grote voorbeeld. Zij zijn al jaren bezig met het bijdragen aan die balans, het levert ook voordelen op. Gelukkige werknemers zijn namelijk productiever. Langzaamaan zie je dat de bedrijven met een zeer hiërarchische leiderschapsstijl steeds minder populair zijn bij sollicitanten. 

stage-amsterdam-3

Sollicitatietrend 5: van werk naar werk 

Heel langzaamaan zie je dat als medewerkers eenmaal bij een werkgever zijn dat werkgevers een medewerker helpen als om welke reden dan ook, het dienstverband bij die werkgever niet meer goed werkt. Zo zie je mondjesmaat steeds vaker dat een van werk naar werk traject ook tot de mogelijkheden behoort. Dit maakt dat er mogelijk in de toekomst minder 'koude sollicitaties' zijn. Daarmee wordt hier bedoeld een sollicitatie waarbij de mensen niet zijn verbonden door een wederzijds contact. Het zorgt voor minder onrust voor werknemers en meer continuïteit voor werkgevers. Dat is voor beide partijen een fijne ontwikkeling.  

Lees ook:  Sneakertrends voor mannen

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings