Een stralende lach

1 juni 2022
395
tandarts spoed dordrecht

Wist je dat glimlachen je humeur kan verbeteren en je stress en bloeddruk kan verlagen? Toch lachen veel mensen liever niet. Een reden hiervoor is omdat ze hun tanden niet mooi vinden omdat ze bijvoorbeeld verkleurd zijn. Maar het is zeker mogelijk om ze weer wit te krijgen! Lees verder voor onze tips om perfect witte tanden en een stralende lach te krijgen.

1. Tandreiniging

Als jij wittere tanden wilt krijgen, zal jij jouw tandarts moeten bezoeken voor een grondige reiniging. Je kunt dit gemakkelijk doen door je tandarts te bellen en een afspraak te maken, dit is een ander soort afspraak als wanneer je tandarts spoed Dordrecht belt. Als je tandarts spoed Dordrecht belt dan heb je waarschijnlijk acute tand of kies pijn.

Tijdens een gebitsreiniging worden er oppervlakkige vlekken verwijdert, hierdoor lijken jouw tanden al een stuk witter. De tandarts of mondhygiënist zal ook jouw tanden polijsten om het glazuur op te helderen en glad te maken.

Daarnaast maakt het vooraf reinigen van je tanden het bleken effectiever. Dit komt doordat de tanden glad en vlek vrij zullen zijn en de bleek gels beter hun werk kunnen doen.

Lees ook:  Waarom is yoga zo populair?

2. Gebruik een bleektray

Een behandeling die jouw tandarts je kan aanbevelen is een op maat gemaakte bleektray die is gemaakt voor de behoeften van jouw mond. Hierbij maak je gebruik van de op maat gemaakte bleektray en een bleekgel met en lagere dosis die in de loop van enkele weken werkt. Dit zorgt ervoor dat er een meer permanente kleurverandering plaats zal vinden omdat het diep in de tand door kan dringen.

Na twee á drie weken zal je al bij dagelijks gebruik zichtbare resultaten kunnen verwachten, echter kan het ook zes tot acht weken duren voordat je het eerste resultaat ziet. Dit is sterk afhankelijk van de tanden.

spoed tandarts dordrecht

3. Nachtelijke bleekroutine

Het maakt niet uit welke methode je hebt gebruikt om wittere tanden te krijgen, maar het is altijd belangrijk om een nachtelijke bleekroutine te implementeren. Dit komt omdat de poriën van je tanden meer open zijn, waardoor ze gemakkelijker vlekken kunnen doorlaten na het bleken.

Daarom is het belangrijk dat jij je bleekgel en op maar gemaakte bleektray in doet voordat je naar bed gaat. Dit verkleint de kans op verkleuring en geeft je tanden ook de hele nacht de tijd om opnieuw te hydrateren.

Lees ook:  Hair tonic: wat is het en hoe gebruik je het?

4. Vermijd vlekkende voeding en dranken

Vermijd eten en drinken die je tanden kunnen verkleuren, deze tip kun je ook opvolgen als je kiest om niet je tanden te bleken, maar ze slechts wit wilt behouden.

Eten en drinken dat vlekken kan veroorzaken zijn onder andere:

  • Donkere chocolade
  • Thee en koffie
  • Rode wijn
  • Bessensap
  • Tomaten
  • Citroen
  • frisdranken

Je kunt er ook voor kiezen om deze dranken met een rietje te nuttigen zodat de vloeistof niet over de tanden komt. En zorg ook dat je snel je mond spoelt als je deze voeding en dranken consumeert, maar poets je tanden niet direct erna dit kan namelijk het glazuur aantasten.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings