Thuiswerk dresscode

23 januari 2022
426
webdesigner

De laatste paar jaar is het thuiswerken een stuk normaler geworden. Vergaderingen worden vooral via Teams, Zoom of Skype gehouden waardoor we eigenlijk het huis niet meer uit hoeven. Toch wordt er bij veel van deze vergaderingen verwacht dat je de camera aanzet. Hierdoor kan je niet de hele dag rondlopen in je pyjama en bed haar, maar wat doe je dan wel? Of je nu webdesigner of ICT-er bent, we hebben allemaal te maken met een thuiswerk dresscode. Hoe deze er precies uitziet leggen we je hieronder uit. 

Waarom een dresscode?

Het klinkt ideaal om de hele dag in je pyjama te werken, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Niet alleen vanwege het feit dat het erg onprofessioneel is tijdens een vergadering, maar ook voor jezelf brengt aankleden veel voordelen. Je voelt je namelijk fitter, bent productiever en blijft in een routine zitten. Juist in deze tijd van het thuiswerken is dat heel belangrijk. Probeer er daarom echt voor te zorgen dat je ook tijdens je thuiswerk dagen er verzorgd uitziet. Uiteraard hoef je niet helemaal in pak te werken, maar zorg er in ieder geval voor dat dat wat zichtbaar is op de camera er netjes en verzorgd uitziet. Zo wordt je als webdesigner toch iets serieuzer genomen!

Lees ook:  Hoe haal je het meeste uit je dag?
webdesigner

Nette, professionele look

Wanneer je jezelf het idee wilt geven dat je gewoon op kantoor aan het werk bent, kun je het beste kiezen om voor een nette, professionele look te gaan. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag in een blouse met jasje te zitten. Echter, draag wel een blouse en hang je jasje over je stoel. In het geval dat je een vergadering hebt hoef jij simpelweg je jasje aan te trekken. Daarbij hoef je straks niet meer zo veel te wennen aan het feit dat je weer naar kantoor moet en er weer professioneel uit moet zien.

Smart casual

Met een smart casual outfit altijd goed! Kies dan voor een nette trui met bijvoorbeeld een hogere hals. Hiermee zie je er voor de camera goed uit, maar voel je je wel super comfortabel. Ideaal voor een webdesigner die de hele dag achter de computer zit. Wanneer je de trui combineert met een joggingbroek zit je voor jezelf natuurlijk helemaal goed met je thuiswerk dresscode. Let er wel op dat je niet hoeft op te staan tijdens de vergadering, omdat je nog even een lekker bakje koffie wilt pakken. Dan kom je net iets té comfortabel over op je collega’s.

Lees ook:  Mannen mode trends
webdesigner

Ultieme comfortabele look

Heb je écht even zin in een comfortabele look? Combineer dan een T-shirt met een net vest. Kies voor een vest in een effen, basic kleur. Zo voorkom je dat er te veel aan de hand is met je outfit. Ook het T-shirt zal in een effen, basic kleur er beter uitzien. Het is mogelijk te kiezen voor een vest met rits en hoodie, maar om het toch een beetje professioneel te maken kies je voor een vest met knopen. Een hoodie kan je wel op andere manieren stylen, lees ze hier!

Om écht thuis te werken moet je natuurlijk wel eerst een huis hebben. Bekijk deze blog om er achter te komen of een huis kopen nu rendabel is!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings