Tips voor een goede mondverzorging

25 januari 2022
4
content tandarts

Het hebben van een gezonde mond en tanden is natuurlijk hartstikke belangrijk. Toch vergeten mensen soms simpele dingen in hun routine toe te voegen die kunnen helpen bij een beter mondverzorging. Je wilt natuurlijk geen slechte adem hebben als je belangrijke vergaderingen hebt op een dag of een slecht gebit zodat je niet durft te lachen. Er zijn gelukkig een aantal simpele dingen die jij iedere dag kunt doen zodat je altijd fris ruikt en een mooi gezicht hebt. Doe je dit heb je ook weer voordeel bij je tandarts bezoeken. Als je je gebit en mond goed verzorgt heeft je tandarts natuurlijk ook minder om te klagen. Bij content tandarts kun je vaker al informatie vinden over het verzorgen van je mond, hier geven we je de belangrijkste tips.

Het begint bij tanden poetsen

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je je tanden iedere dag poetst maar wat veel mensen niet doen is hun tanden 2 keer per dag poetsen. Ook poetsen mensen vaak snel hun tanden zodat ze er maar vanaf zijn. Toch is tandenpoetsen zo ontzettend belangrijk. De gouden regel is om dit 2 keer per dag te doen en dit ook voor 2 minuten lang. In die tijd kun jij je tanden en kiezen goed schoon maken. Ook doet het fluoride in de tandpasta pas na 2 minuten zijn werk.

Lees ook:  Dé tuintrends van dit moment

Je tong poetsen

Iets wat veel mensen niet weten is dat je tong poetsen net zo belangrijk is als je tandenpoetsen. Op je tong blijven namelijk ook bacteriën achter net zoals op je tanden. Als je je tong niet poetst kunnen deze bacteriën er alsnog voor zorgen dat je een slechte adem hebt en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt dit doen met je tandborstel of met een tongreiniger. Hierdoor krijg je meer bacteriën van je tong af.

content tandarts

Flossen, stokers en ragers

Er kunnen altijd nog bacteriën achterblijven hoe goed je je tanden ook poetst. Daarom is het ook belangrijk om af en toe goed te flossen. Door te flossen kunnen je bij kleine ruimtes komen waar je met je tandborstel niet bij kunt. Als je niet van deze bacteriën af komt kunnen er gaatjes in je tandvlees ontstaan of andere tandvleesproblemen en dit wil je niet. Als je grotere tussenruimtes hebt kun je ook gebruik maken van een normale tandenstoker. Een rager is ook een goed middel om te gebruiken voor het schoonmaken van de tussenruimtes van je tanden.

Lees ook:  Trends die mannen die winnen volgen

Bezoek de mondhygiënist

Een slechte mondhygiëne kan risico’s met zich meebrengen. Daarom is het nooit verkeerd om af en toe ook een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je probleem over het hoofd ziet en er dus geen aandacht aan besteed en daar kunnen de risico’s ontstaan. Bij de content tandarts kun je vaak ook informatie vinden over hoe je het best je mond kunt verzorgen maar een mondhygiënist heeft er vaker toch wat meer verstand van.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Trendy oplossingen voor schoenen voor brede voeten

Hoe kun je een stropdas knopen als een pro?

Koken voor mannen: de beste tips

Hoe zorg je dat jouw badkamer clean uitziet?

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings