5 dingen om op te letten bij het starten van je eigen e-commerce onderneming

31 maart 2022
301
e-commerce onderneming

Tegenwoordig ben je als ondernemer bijna “verplicht” om online aanwezig te zijn. Dit kan bijvoorbeeld op verschillende social media kanalen maar ook door middel van een website of webshop. Steeds meer mensen kiezen er dan ook zich volledig op de onlinewereld te storten en een eigen e-commerce onderneming te starten. Dit brengt dan ook zeker heel wat voordelen met zich mee. Maar waar je moet je nu echt opletten bij het starten van een eigen e-commerce onderneming? Wij vertellen je er meer over in deze blog!

Het product

Allereerst moet je natuurlijk een product gaan bedenken die je wilt gaan aanbieden met jouw e-commerce onderneming. Dit lijkt in eerst instantie makkelijker dan het eigenlijk is. Het moet namelijk een product zijn dat een bepaalde behoefte of wens kan vervullen, iets waar echt vraag naar is op de markt. Hier kom je achter door middel van een marktanalyse. Ook is het verstandig om een concurrentieanalyse te maken. Je moet tenslotte geen product gaan verkopen waar er eigenlijk al genoeg aanbod van is en dus ook de concurrentie lastig te verslaan is. Het moet makkelijk te produceren en leveren zijn door de juiste leverancier en makkelijk te leveren zijn op de plekken waar jij je product wilt gaan aanbieden.

Lees ook:  Zo ben je op weg naar een gestructureerde levensstijl!

De inrichting van de verkoop

Nu dat je weet welk product je gaat verkopen kun je jezelf afvragen hoe je dat product gaat verkopen. Ga je gebruik maken van een webshop of verkoop je liever via bijvoorbeeld Bol.com? En wanneer je kiest voor een webshop, hoe ga je deze inrichten? Hoe ziet je logo, huisstijl of webdesign eruit? De visuele vormgeving is tenslotte enorm van belang voor de overtuiging van een potentiële klant die nog midden in het koopproces zit. Ook een basiskennis van bijvoorbeeld social media, SEO, SEA of andere vormen van online marketing mag natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor zou je ook een online marketingbureau voor kunnen inschakelen.

Kies je voor een webshop? Dan heb je naast de producten die je verkoopt natuurlijk ook nog andere materialen nodig zoals verzenddozen, verpakkingstape of verzendlabels.

Opletten op wettelijke verplichtingen

Naast alle leukere zaken die je mag bedenken bij het starten van een eigen e-commerce onderneming zijn er ook een aantal wettelijke verplichtingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je je als zelfstandige registeren bij de KVK en moet je een handelszaak en btw-nummer aanvragen. Ook moeten er een aantal zaken verplicht op jouw website komen te staan. Voorbeelden hiervan zijn de identificatiegegevens van de onderneming, de algemene koopvoorwaarden en de AVG van de mensen die in aanraking komen met jouw website moet goed geregeld zijn. Kortom, een eigen e-commerce onderneming starten is meer dan alleen het bedenken van welk product je gaat verkopen.

Lees ook:  Dit zijn de 5 beste betaalde beroepen in Nederland

Wil je een online aanwezigheid creëren met jouw onderneming? Lees dan hier alle social media ontwikkelingen waar je rekening mee kunt houden!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings