Trends voor ouderen

30 maart 2022
492
verdeling erfenis

In Nederland is er steeds meer vergrijzing en dat betekend dat mensen langer leven en oud worden. Dat is natuurlijk helemaal goed! We willen de ouderen wel nog een goed leven bieden wanneer ze gepensioneerd zijn. Nederland blijft ontwikkelen en de trends dus ook. Wij hebben een paar trends op een rijtje gezet voor ouderen!

vrouw met taartje

Technologie

De wereld krijgt steeds meer controle in de technologie. Het gaat super snel en we profiteren er allemaal van. Ouderen gebruiken het iets minder, maar eigenlijk zijn zij degene die de technologie het beste kunnen gebruiken! Er zijn tegenwoordig grote spiegels met een digitaal scherm in. Zo’n digitaal scherm kan ouderen helpen met bijvoorbeeld een agenda bijhouden, skypen met de kleinkinderen of lichte oefeningen doen voor in beweging te blijven. Het kan tegenwoordig allemaal, we zijn er nog niet helemaal achter hoe erg de technologie de ouderen wel niet kan helpen.

Verfrissende concepten

We zien de opkomst van verfrissende concepten als het vlindereffect, waarbij tiny houses, kleine huisjes, op basis van zorgvoorzieningen worden verhuurd aan vrijwilligers, familieleden, cliënten en zorgverleners. Zo worden er zorgzame gemeenschappen opgebouwd. Het collectief wonen is dan ook in ontwikkeling, hier zien we dan ook een groei in, in allerlei vormen!

Lees ook:  Naar de sportschool of toch thuis sporten?

Bezoek de ouderen meer

Sinds de lockdown zitten ouderen stukken meer alleen. In de lockdown konden we helaas de ouderen in families niet meer bezoeken, gelukkig nu wel weer! Bezoek daarom nu het weer kan je oma, moeder, opa of vader weer eens en breng een bloemetje of cadeautje mee. Neem ze ergens mee naar het terras voor een drankje of ijsje bijvoorbeeld, zodat ze nog genoeg mooie momenten mee kunnen nemen wanneer ze hopelijk na een lange tijd de aarde moeten verlaten. Zorg dan ook dat je iets moois doet met de verdeling erfenis, bijvoorbeeld steunen aan een goed doel, de studie van je kinderen betalen of iets in die richting. De verdeling van erfenis kan geregeld worden door een mediator. Hopelijk hoef jij je hier nog lang niet druk om te maken, dus help de ouderen nog lang genieten van het leven!

ouder echtpaar met kleinkinderen

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings