Voeding voor een gezonde mannenhuid

26 juni 2019
332
Voeding voor een gezonde mannenhuid

Je eet- en drinkgewoonten hebben invloed op de algemene gezondheid van je huid.

Genetische aanleg speelt natuurlijk ook een grote rol waar je weinig over te zeggen hebt, maar voeding daarentegen heb je helemaal zelf in de hand.

10 x voeding voor een gezonde huid

Zorg dragen voor je huid gaat dus niet alleen over het gebruik van de juiste producten maar grotendeels ook over voeding.

Lees onderstaand tien gezonde producten die bijdragen aan de gezondheid van je huid.

→ Lees ook: onze uitgebreide gids over gezichtsverzorging mannen

#10 Donkere Chocola

Donkere chocola is rijk in cocoa flavanolen, waarvan is bewezen dat ze je een gladdere huid geven. Ga voor een reep met minimaal 70% cacao of meer zodat de hoeveelheid suiker beperkt blijft.

Voeding gezonde mannenhuid chocolade

Voeding gezonde mannenhuid chocolade

#9 Rode Wijn

Hetzelfde geldt voor wijn. Gebruik deze tip dus niet als een excuus om elke avond een fles rode wijn leeg te drinken. Een goed, gevarieerd dieet wordt prima aangevuld met het nuttigen van rode wijn. Rode wijn is rijk aan resveratrol, wat een polyfenol is met krachtige anti-oxidanten. Resveratrol heeft daarnaast een procollageen effect op de huid én een positief effect om de stofwisseling.

Lees ook:  De invloed van huidverzorging op baardgroei

#8 Rozemarijn

Rozemarijn is het beste kruid voor je huid. Rozemarijn is rijk aan antioxidanten, en het is aangetoond dat een kruidenrijk dieet het risico op het ontwikkelen van melanomen vermindert.

#7 Olijfolie

Olijfolie heeft zowel enkelvoudig onverzadigd vet (de goede variant) als polyfenolen, wederom een krachtige antioxidant. Rozemarijn helpt beschermen tegen vrije radicalen ("Free radicals") die de huid aantasten. Met Free Radicals wordt smog en fijnstofdeeltjes bedoeld die continu om ons heen zweven in de buitenlucht.

Polyfenolen kun je overigens ook ruimschoots vinden in kurkuma (geelwortel), rode wijn druiven, citrusvruchten, broccoli en groene thee.

#6 Tomaten

Met name geconcentreerde tomatenpuree en gekookte tomaten zijn rijk aan lycopeen. Dit is een antioxidant waarvan wordt gedacht dat die een positief effect heeft op de prostaat. En wat betreft je huid, tomaten helpen je lichaam om zich beter te beschermen tegen straling van de zon.

#5 Wortelen

Wortels zitten bomvol bèta-carotene, wat een positieve werking heeft op de gezonde uitstraling van je huid.

#4 Boerenkool

Boerenkool staat bekend als een krachtige superfood, omdat het rijk is aan carotenoïden, luteïne en zeaxanthine. Het is een krachtige antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen en UV-straling van de zon. Daarnaast zit in boerenkool veel vitamine A en C, wat bijdraagt aan de productie van collageen.

Lees ook:  Voorkom Scheerbultjes: De Gids voor een Gladdere Scheerervaring

#3 Bosbessen

Bosbessen zijn blauw doordat ze vol zitten met krachtige antioxidanten in de vorm van anthocyanen. Bosbessen zijn ook rijk aan vitaminen A, C en E, die samen helpen om je huid strakker te houden en je te beschermen tegen huidschade door vrije radicalen.

#2 Groene Thee

Groene thee gezond voor mannenhuid

#1 Zalm

Zalm krijgt zijn roze kleur van een carotenoïde genaamd astaxanthine, die bekend staat als de meest potente antioxidant dat voorkomt in de natuur. Astaxanthine is duizenden keren meer potent dan vitamine C en E, stimuleert de aanmaak van collageen, en minimaliseert de schade aan de je huid als gevolg van vrije radicalen en de zon.

De beste verzorging voor jouw huidtype

Een gezonde voeding draagt dus bij aan een gezonde huid en we adviseren sterk om te investeren in een gezond eetpatroon en hoogwaardige voeding. Aangevuld met een goede gezichtsverzorging voor mannen dat is afgestemd op jouw specifiek huidtype ondersteun je het natuurlijk fungeren van de huid wat op lange termijn zichtbaar is.

Je bent nooit te oud om te beginnen aan een gezonde voeding en routine!

Benieuwd naar andere blogs over huidverzorging? Lees dan: zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid.

Lees ook:  Welk gezichtstype heb ik?

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings