De airco trends voor 2023

1 januari 2023
572
mini-airco

Wie handig inkoopt, koopt voor de zomer een goed airco. Dan ben je voorbereidt op de zomer. De kans is groot dat in de zomer de prijzen voor goede airco's een stuk hoger liggen. Ook is er een kans dat bepaalde modellen sneller zijn uitverkocht. Overweeg je een airco te kopen? Neem dan de komende trend informatie mee. Dan ben je goed voorbereidt, dan heb je je antwoord op de vraag "wat kost airco?", en weet je welke airco het meest geschikt is voor jou. 

Hittegolf trend 

Het is al jaren zo dat er heel veel airco's worden verkocht tijdens een hittegolf. Men vermoed dat dit in 2022 ook het geval is. Mensen komen pas in actie als de nood het hoogst is. Een nadeel is dat met name dan, de meeste mobiele airco's worden verkocht, geeft Milieu Centraal aan. Dat is niet handig, want die mobiele airco's koelen namelijk slecht op de dagen waarbij de temperatuur hoger dan 30 graden is. Een voordeel van normale airco's is niet alleen dat ze beter koelen, ze kunnen ook worden voorzien van stroom door zonnepanelen. Klik hier als je meer wil weten over de combinatie van airconditioning en zonnepanelen.

Lees ook:  Dé duurzaamheidstrends van het moment
airco-mini

Wat een positieve ontwikkeling is bij airco's is dat er meer aandacht komt voor het milieu bij de producent. Daarom vervangt men het koudemiddel R410A ook steeds vaker voor een meer duurzaam alternatief: R32. 

Airco's zijn meer dan een koelsysteem 

Nog steeds denken veel mensen bij een airco aan een wandmodel die voor koele lucht zorgt. Dat wordt anno 2022 wel meer verleden tijd. Een airco kan namelijk veel meer in petto hebben. Airco's die ook de lucht reinigen. Zeker nu veel mensen luchtkwaliteit steeds belangrijker vinden. Er zullen meer combi's worden verkocht. Lucht kwaliteit verbeterende apparaten die ook koelen.  

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat een ionisator werkt voor virussen. Ionisatie is een techniek die soms verwerkt is in bepaalde luchtreinigers. Bij ionisatie komen er negatief elektrisch geladen ionen in de lucht. Die ionen maken vervolgens bacteriën en virussen in de lucht onschadelijk. Het deactiveert virussen en maakt ze onschadelijk. Zo vermeld een onderzoek van Nature uit zweden dat ionisatie voor het snel en eenvoudig verwijderen van virussen uit de lucht, mogelijkheden biedt. Het is nog niet officieel aangetoond, maar eerdere onderzoeken bieden hoop dat dit ook geldt voor COVID-19.  

Lees ook:  6x huidige trends binnen het meer bewegen

Kortom? Let niet alleen op lucht voor koeling, maar let ook op de luchtkwaliteit. 

Mini airco 

Naast dat er steeds meer geavanceerde technieken komen, is de verwachting dat de verkoop van mini airco's het ook goed gaan doen in 2022. Let daarbij wel goed op. Een mini airco bevat minimaal een motor, een afvoer en een koelunit. Als één van die componenten niet aanwezig is, heb je niet een echte mini airco. Dat gaat natuurlijk ten koste van de effectiviteit. 

Airco met voice control 

Techniek staat niet stil. Een airco die aan gaat met jouw stem? Waarom niet? De trend in 2022 is dat technieken steeds smeer samensmelten. Integreer een de voice assistent (Google Assistant) met het bedienen van de airconditioning en zie daar. Het bedienen is nog makkelijker dan het al was. 

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings