Baardschaar gebruik en top 5

31 januari 2020
434
Baardschaar

Lees alles over de baardschaar: een onmisbaar instrument in het arsenaal van de verzorgde man.

Ontdek de voordelen, gebruik, en de beste keuzes die je op dit moment kunt kopen.

→ Bekijk de beste baardscharen van dit moment of lees verder:

Groei en verzorg de baard die het beste bij je past.


Schrijf je gratis in op onze Masterclass en leer hoe je zelf thuis optimale baardgroei, gezonde glans en een verzorgde uitstraling creëert. In samenwerking met Nederlandse barbiers →


Wat is een baardschaar precies?

Voor het in model houden van je baard heb je de keuze uit meerdere producten. De kans is groot dat je reeds een scheermes of een baardtrimmer gebruikt.

Zit je echter wel eens met (kleine) haartjes die niet naar wens zijn? Met een baardschaar is het mogelijk om deze kleine haartjes met grote precisie bij te werken.

Je gebruikt een baardschaar dus om je baard te trimmen en in model te houden om zodoende met een verzorgde uitstraling voor de dag komen.

Een baardschaar is een klein schaartje waarmee je jouw baard en/of snor kunt perfectioneren. Haartjes die nét niet lekker vallen, kan je moeiteloos afknippen en trimmen.

In veel gevallen is een baardschaar dan ook een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld een tondeuse of een scheermes.

Deze apparaten zijn perfect in staat om jouw baard in model te brengen, maar zijn niet altijd even precies.

Lees ook:  Sneak peek: Baard box baardverzorging abonnement

Met een baardschaar kan je wel met een grote precisie werken.

Hoe ziet een baardschaar er uit?

Een baardschaar lijkt op het eerste blik op een reguliere schaar welke je in de keuken treft. Op detailniveau onderscheidt een baardschaar zich echter door onder meer unieke prestaties.

Een baardschaar knipt namelijk de haartjes zonder hier aan te trekken. Dit betekent dat deze haartjes ook geen irritatie aan de huid kunnen veroorzaken. Het resultaat? Een natuurlijke groeicyclus met een gezonde glans.

Sommige baardscharen zijn van metaal vervaardigd, terwijl er ook plastic baardscharen bestaan.

Wij adviseren metalen baardscharen vanwege kwaliteitsverschil en omdat dit type baardschaar zwaarder is, waardoor het gevoel tijdens trimmen beter aanvoelt. Je hebt hierdoor tevens extra controle, wat altijd gewenst is.

Plastic baardscharen zijn ook prima te hanteren, maar let dan wel op dat deze anti-statisch zijn vervaardigd.

Bij de betere baardscharen is bij de duim ook extra steun aangebracht. Hierdoor heb je altijd de optimale controle over het baardschaartje en worden fouten minder snel gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een baardschaar?

Een van de belangrijkste voordelen van een baardschaar is dat je overal je baard makkelijk kunt trimmen, met een verzorgde uitstraling als gevolg.

Je kunt kleine haartjes op een snelle en verantwoorde manier afknippen. Eigenlijk hoef je je dus nooit meer druk te maken over kleine haartjes die niet lekker in model vallen.

Dit betekent tegelijkertijd ook dat je minder vaak een bezoek aan de barbier hoeft te plannen. In combinatie met een baardtrimmer, scheermes of tondeuse kan je jouw baard of snor namelijk zélf perfect bijwerken. Dit scheelt je zowel tijd als geld.

Lees ook:  Baardkam gebruik en top 5

Tot slot gaat het bijknippen van jouw baard razendsnel. Dankzij het compacte formaat kan je een baardschaar bovendien overal mee naar toe nemen. Naar je werk, naar school of op vakantie. Ideaal!

Hoe moet ik een baardschaar gebruiken?

Het mag duidelijk zijn dat een baardschaar meerdere voordelen met zich mee brengt. Door enige oefening leer je een baardschaar zelf optimaal te gebruiken waardoor je meer controle hebt je favoriete baardstijl.

Volg onderstaand stappenplan op voor het optimaal bijwerken van de baard met een baardschaar:

  1. We adviseren de baard met een milde baardshampoo te wassen alvorens je begint aan het trimmen. Schone baardharen vallen namelijk makkelijker en laten zich ook makkelijker kammen/borstelen/ontklitten. Dit helpt je tijdens het trimmen.
  2. Zorg er allereerst voor dat de baardharen volledig droog zijn. Water zorgt er immers voor dat het haar zwaarder wordt, waardoor je minder nauwkeurige resultaten kunt behalen. Eerst drogen dus.
  3. Kam vervolgens, met een baardkam of baardborstel, de baardharen naar beneden. Kam vervolgens de baard naar boven en tegen de groeirichting in. Je ziet hierdoor direct welke gebieden voller zijn en waar verdwaalde en snelgroeiende haren aanwezig zijn.
  4. Knip vervolgens de haartjes weg die niet naar wens zijn. Begin hierbij aan de rechterkant en volg vervolgens bovenstaande stappen ook op voor de linkerkant van het gezicht.
  5. Heb je (ook) een snor? Ook dan biedt een baardschaar uitkomst. Volg bovenstaande stappen ook voor een snor op en breng óók je snor in perfect model.
  6. Kam je baard, en je snor, nogmaals door en controleer of het naar wens is.
  7. Was je baard nu opnieuw. Mogelijkerwijs verwijder je nu loshangende haartjes
  8. Hydrateer de baard door baardolie of baard balsem te gebruiken. Met baardolie hydrateer je de haren en onderliggende huid waardoor optimale groei en glans ontstaan. Je voorkomt tevens huidirritaties.
  9. Geniet van de verzorgde uitstraling!
  10. Bonus / optioneel: voor het totaalplaatje kan je nu met een baardtrimmer een natuurlijke overgang tussen je baard en nek creëren.

Baardschaar kopen

Met een baardschaar ben je in staat om snel en nauwkeurig het gewenste model in je baard aan te brengen.

Lees ook:  Nat scheren stap-voor-stap gids (update)

De schaar is specifiek bestemd voor het nauwkeurige werk. Gebruik bij voorkeur een baardschaar daarom in combinatie met een tondeuse, een baardtrimmer en/of een scheerapparaat.    

Maar de keuze baardscharen is net zoals de populariteit van de baard behoorlijk toegenomen.

We hebben daarom een selectie voor je gemaakt op basis van kwaliteit, afwerking en gebruiksgemak.

MerkOnze keuzeLaagste prijs
Old BarbersProfessional (RVS)v.a. €48
PremaxRinglock (RVS)v.a. €25
RojafitPrecision (RVS)v.a. €17
Old BarbersProfessional (Gun Metal)v.a. €39
GeneriekBaardschaar (RVS)v.a. €12

Een baardschaar koop je o.a. bij Bol en Trendheads, met gratis verzending en 30 dagen bedenktijd.

Samenvatting

Een baardschaar is een onmisbaar instrument om met grote precisie de baard te trimmen. Waar je met de elektrische baardtrimmer niet bijkomt werkt de baardschaar aanvullend.

Baardscharen zijn er in twee varianten: plastic en metaal.

Wij adviseren een metalen baardschaar vanwege het gewicht, wat zorgt voor betere grip en houding tijdens het trimmen.

Als je toch een plastic baardschaar wilt aanschaffen let er dan op dat deze anti-statisch is.

Om zonder weerstand de baard te trimmen is het verstandig voorafgaand een milde baardshampoo te gebruiken zodat de baardharen makkelijk te kammen en te borstelen zijn.

Gebruik vervolgens de baardschaar om ongelijke lengtes weg te knippen.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings