Badkamerinrichting: de laatste trends en ontwikkelingen!

29 december 2022
463
badkamer

Er zijn momenteel een aantal trends op het gebied van badkamerinrichting die populair zijn. In deze blog worden de laatste trend en ontwikkelingen nader toegelicht doormiddel van een nummering op onbepaalde volgorde. Wellicht kan jij hier wat inspiratie uit opdoen voor je eigen badkamer!

  1. Minimalistische stijl: Een minimalistische badkamer heeft een eenvoudig en opgeruimd uiterlijk met weinig accessoires en ornamenten. De nadruk ligt op functionaliteit en ruimtebesparing.
  2. Naturelle materialen: De badkamer is de perfecte plek om natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout, marmer en leisteen. Dit geeft de badkamer een rustieke en luxueuze uitstraling.
  3. Verlichting: De juiste verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer in de badkamer. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, zoals plafondlampen, wandlampen en spiegellampen.
  4. Vrijstaande baden: Vrijstaande baden zijn populair omdat ze een statement maken in de badkamer en ook nog eens erg comfortabel zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen.
  5. Douches: In plaats van een bad, kiezen steeds meer mensen voor een ruime douche. Dit is handig als je geen gebruik maakt van een bad. Op deze manier maak je een hoop ruimte vrij voor bijvoorbeeld; een grotere douch en douchrek, een extra wastafel of eventueel een toilet op de badkamer. Er zijn veel opties beschikbaar, zoals regendouches, wanddouches en douchewanden van glas.
  6. Smart home technologie: Steeds meer mensen kiezen voor slimme technologie in de badkamer, zoals spiegels met ingebouwde make-up spiegels, verwarming en verlichting die op afstand kunnen worden bediend. Ook zijn er tegenwoordig badkranen en douches met verschillende standen en temperaturen. Deze kun je bedienen met je smartphone of via spraakbesturing.
  7. Badkamermeubels: Een van de belangrijkste trends op het gebied van badkamermeubels is het gebruik van opbergsystemen en op maat gemaakte meubels. Dit zorgt voor meer opbergruimte en een opgeruimde badkamer.
  8. Kleur: Hoewel neutrale kleuren zoals wit en grijs populair zijn in badkamers, zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor opvallende kleuren om de badkamer op te vrolijken. Vaak kan een kleurtje als een bepaalde wow-factor geven.
  9. Gratis-vormige badkamers: In plaats van rechte lijnen en hoeken, zijn er steeds meer mensen die kiezen voor badkamers met ronde vormen en zachte hoeken. Dit geeft de badkamer een zachte en rustgevende uitstraling.
  10. Dubbele wastafels: Dubbele wastafels zijn een geweldige optie voor mensen die de badkamer delen, omdat ze meer ruimte bieden voor het opbergen van spullen en het wassen van het gezicht. Ook kun je op deze manier makkelijker met twee tegelijk gebruik maken van de wastafel. Dit is een veelvoorkomend probleem bij huishoudens.
Lees ook:  Jongens kapsels kort

Meer lezen op Trendheads? Lees hier onze blog over goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings