Beste multigroom top 5

5 juni 2020
656
Beste multigroom

Je leest de meest uitgebreide en actuele koopgids van dit moment betreft het aankopen van een multigroom, inclusief cashback acties en kortingen.

Deze koopgids is met zorg samengesteld op basis van onze eerlijke en kritische criteria zoals gebruiksgemak, accuduur, kwaliteit en prijs-kwaliteit (van budgetkeuze tot premium opties).

Het kiezen van een multigroom is een persoonlijke keuze en we adviseren je deze gids van begin tot eind te lezen zodat je een keuze maakt die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Gelijk naar → TOP 5 / Dit moet je vooraf weten / Samenvatting


Vergelijkingstabel

Merk / modelOnze keuzePrijs v.a.
Remington PG5000Beste keuze€50 - Bekijken
Babybliss MT861EMeeste extra's€45 - Bekijken
Braun MGK5060Langste accuduur€55 - Bekijken
Remington PG3000 G3Budgetkeuze€30 - Bekijken
Braun MGK 3221Prijs-kwaliteit€39 - Bekijken

Beste multigrooms recensies

De veelzijdigheid is te danken aan alle opzetstukken die je meegeleverd krijgt. In totaal krijg je 9 opzetstukken meegeleverd, waarbij alle opzetstukken voor een ander lichaamsdeel geschikt zijn.

Met de neus- en oortrimmer werk je de haren in je neus en oren bij, terwijl je met het scheeropzetstukje de gehele baard weg kunt scheren.

Bij het trimmen van het gezichts- en/of lichaamshaar heb je de keuze uit 10 lengtestanden. Deze standen variëren van 0 tot 20 millimeter, waardoor je altijd de juiste stand kunt kiezen. Ook dat draagt bij aan een optimaal scheerresultaat.

Bij het ontwerpen van dit apparaat heeft Remington voor bladen met grafietcoating gekozen. Deze coating zorgt ervoor dat de bladen van de multigroom soepel over de huid heen glijden. Je verkrijgt hierdoor het beste scheerresultaat en krijgt nadien geen last van bijvoorbeeld irritaties of een rode huid.

Gebruik je graag een groomer onder de douche? Dat is met deze Remington PG5000 Multigroomer G5 geen enkel probleem; het apparaat is volledig waterdicht. Je kunt dit apparaat dus onder de douche gebruiken en kunt hem na afloop ook volledig onder de kraan afspoelen.

Deze multigroom werkt op basis van een krachtige accu. Deze accu heeft een maximale accuduur van 90 minuten. Indien de accu leeg is, laad je deze gemakkelijk en snel op dankzij de meegeleverde oplader met vaste kabel. Het opladen van de accu neemt ongeveer 4 uur in beslag.

Behalve de oplader en opzetstukjes krijg je nog een handig accessoire meegeleverd: namelijk een opbergetui. Hierdoor kan je het apparaat, inclusief alle accessoires, moeiteloos opbergen. Ook handig als je op reis gaat!

Het belangrijkste nadeel van dit apparaat is het feit dat je het apparaat níet kunt gebruiken als deze opgeladen wordt. Je moet er dus continue voor zorgen dat het apparaat nog voldoende acculading heeft.

Eigenschappen:

 • Geschikt voor: Baard, hoofdhaar, lichaamsbeharing, neus- en oorhaar, wenkbrauwen
 • Afspoelbare kop: ja
 • Bruikbaar onder de douche: ja
 • Maximale accuduur: 90 minuten

Goed en kan beter

 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Verschillende lengtestanden (0 – 20 mm)
 • + Geschikt voor veel lichaamsdelen
 • + Ideaal voor het gezicht
 • + Waterdicht (bruikbaar onder de douche)
 • + Lange maximale accuduur
 • - Niet bruikbaar tijdens het opladen

Bij aanschaf van deze multigroomer krijg je een waslijst met accessoires meegeleverd.

Een verstelbare baardopzetkam (1 – 35 mm), een instelbare opzetkam (2 – 14 mm), drie verschillende opzetkammen voor het lichaam (3 mm, 5 mm en 7 mm), een scheeropzetstuk, een detailtrimmer opzetstuk, een detailtrimmer opzetkam 3 mm, een detailtrimmer opzetkam 5 mm en een neus- en oortrimmer zijn de opzetstukjes die standaard meegeleverd worden.

Door al deze opzetstukjes kan je met deze multigroom alle lichaams- en gezichtsbeharing op de gewenste manier bijwerken.

Je kunt deze beharing volledig wegscheren, maar het is ook mogelijk om het zeer precies te trimmen. Het creëren van bijvoorbeeld een stoppelbaardje is ook mogelijk met deze multigroomer.

Met deze groomer kan je jouw gezicht en/of lichaam perfect onder de douche bijwerken. Het apparaat is namelijk volledig waterdicht. Tijdens het douchen werk je jouw lichaam/gezicht bij, waarbij de haartjes direct via de afvoerput van de douche uit het zicht verdwijnen.

Deze multigroom werkt op een behoorlijk krachtige accu. Met één acculading kan je namelijk tot 70 minuten lang werken. Het opladen van de accu neemt ook niet al te lang in beslag.

Wil je deze multigroom inclusief alle opzetstukjes op een handige manier opbergen? Of wil je het apparaat ook mee op reis nemen? Dan komt het meegeleverde opbergetui prima van pas. Met dank aan dit etui kan je de multigroomer plus alle opzetstukjes op een veilige manier opbergen.

Bij het trimmen van de baard of het scheren van lichaamsbeharing komen er behoorlijk wat kleine haartjes los.

Deze haartjes nestelen zich in de bladen van de multigroomer. Met dank aan de meegeleverde onderhoudsborstel is het echter prima te doen om de groomer volledig te reinigen. Aangezien het apparaat volledig waterdicht is, kan je dit prima onder de kraan doen.

Als laatste voordeel willen we het behoorlijk gunstige prijskaartje aanstippen. Het apparaat is namelijk enkele euro’s goedkoper dan de hierboven genoemde variant van Remington.

Lees ook:  Beste professionele tondeuse

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de nadelen. Het eerste nadeel is terug te vinden in de oplaadmogelijkheden van deze multigroomer. Op het moment dat je dit apparaat oplaadt, kan je het apparaat namelijk niet gebruiken. Je moet daarom het opladen van het apparaat goed plannen.

Daarnaast heeft het apparaat ietwat beperkte lengtestanden. De variant van Remington heeft een maximale lengtestand van 20 millimeter, terwijl dat bij deze variant slechts 14 millimeter is.

Eigenschappen:

 • Geschikt voor: Baard, hoofdhaar, lichaamsbeharing, neus- en oorhaar, wenkbrauwen
 • Afspoelbare kop: ja
 • Bruikbaar onder de douche: ja
 • Maximale accuduur: 60 minuten

Goed en kan beter:

 • + Veel opzetstukjes meegeleverd
 • + Gekende BaByliss kwaliteit
 • + Relatief gunstige prijs
 • + Opbergetui + reinigingsborstel meegeleverd
 • + Bruikbaar onder de douche
 • + Maximale accuduur van 60 minuten
 • - Niet te gebruiken tijdens het opladen
 • - Maximale lengtestand van 14 mm

Het apparaat wordt geleverd inclusief een gezichts- en baardtrimmer, een precisietrimopzetstukje, een oor- en neustrimmer en een haartrimmer.

Dankzij verschillende opzetstukjes kan je verschillende plekken in het gezicht op een perfecte manier bijwerken. Uiteraard is het met deze multigroomer ook mogelijk om lichaamshaar weg te werken.

Bij het bijwerken van je gezichts- en/of lichaamshaar heb je de keus uit verschillende lengtestanden.

Deze lengtestanden variëren van 0,5 mm tot 21 mm en geven je dus voldoende mogelijkheden.

Bij het ontwerp heeft Braun gekozen voor een zogeheten autosensing motor. Deze motor zorgt ervoor dat de multigroomer altijd met een constant toerental werkt. Hierdoor ben je verzekerd van een optimaal en gelijkmatig resultaat; alle haartjes krijgen dezelfde lengte.

Absoluut voordeel van deze Braun 8-in-1 multigroom is dat je het apparaat ook onder de douche kunt gebruiken. Het apparaat is volledig waterdicht en kan dus ook onder de kraan afgespoeld worden.

Bij het reinigen van de multigroomer maak je bovendien gebruik van de meegeleverde reinigingsborstel.

Dankzij de meegeleverde oplader kan je de lege accu van de multigroomer snel opladen. Het apparaat heeft namelijk een snellaad functie, waardoor het apparaat in 60 minuten volledig opgeladen wordt.

Met één volle acculading kan je vervolgens tot 100 minuten gebruik maken van deze veelzijdige en hoogwaardige groomer.

Deze krachtige accu is absoluut één van de punten waar deze multigroomer zich mee weet te onderscheiden ten opzichte van de hierboven genoemde variant van Remington.

Met name het feit dat de multigroomer al binnen 60 minuten volledig opgeladen is, spreekt veel mannen ongetwijfeld aan.

Het is echter wel goed om te weten dat je dit apparaat tijdens het opladen níet kunt gebruiken. Mocht je de oorharen, neusharen of baard bij willen werken, moet het apparaat dus voldoende acculading hebben.

Een ander nadeel is terug te vinden in de soepelheid van het apparaat. De bladen van deze multigroomer zijn niet al te soepel, waardoor het apparaat soms moeite heeft met stug haar. Mocht je stug haar bij willen werken, kan dit dus enige pijn op leveren.

Eigenschappen:

 • Geschikt voor: Baard, hoofdhaar, lichaamsbeharing, neus- en oorhaar, wenkbrauwen
 • Afspoelbare kop: ja
 • Bruikbaar onder de douche: ja
 • Maximale accuduur: 100 minuten

Goed en kan beter:

 • + Bruikbaar onder de douche
 • + Binnen 60 minuten accu volledig opgeladen
 • + Veel opzetstukjes en accessoires meegeleverd
 • + Veel lengtestanden
 • + Tijdelijk inclusief Philips scheermesje geleverd
 • - Geen opbergetui meegeleverd
 • - Apparaat heeft soms moeite met stug haar
 • - Niet bruikbaar tijdens het laden

Met dit apparaat kan hoofdhaar, lichaamshaar, baardhaar, neushaar, oorhaar en rondom de wenkbrauwen bijgewerkt worden.

Met één apparaat heb je dus eigenlijk alles in huis om alle gezichts- en lichaamsbeharing bij te werken.

Voor het bijwerken van de gezichts- en lichaamsbeharing heb je de beschikking over 6 opzetstukjes. Deze verschillende opzetstukjes zijn geschikt voor verschillende lichaams- en of gezichtsdelen.

Daarbij valt onder meer de precisietrimmer op; met deze multigroomer is het hierdoor óók mogelijk om een casual stoppelbaardje te creëren.

De multigroomer heeft verschillende zelfslijpende bladen, waardoor de levensduur van deze bladen zeer lang is. Je kunt jarenlang met veel plezier gebruik maken van het apparaat, waarbij je ook nog verzekerd bent van het beste scheerresultaat.

Dat is te danken aan de grafietcoating die op de zelfslijpende bladen aangebracht is. Deze coating zorgt ervoor dat de bladen soepel over de huid heen glijden, zodat het beste resultaat verkregen wordt.

Ondertussen hoef je je óók geen zorgen te maken over wondjes of irritaties van de huid.

Werk je graag lichaamsbeharing of de baardharen weg tijdens het douchen? Dat is mogelijk met deze Remington PG3000 Graphite Series G3 multigroomer. Dit apparaat is volledig waterdicht en kan hierdoor veilig onder de douche gebruikt worden.

Na afloop is het belangrijk om de multigroom goed schoon te maken. Doordat het apparaat waterdicht is, kan je dit gemakkelijk onder de kraan doen. Ook de opzetstukjes zijn allemaal makkelijk te reinigen.

Deze multigroomer wordt geleverd met meerdere soorten kammen. Twee vaste opzetkammen – van 1,5 mm en 3 mm – zijn geschikt voor het bijwerken van lichaamsbeharing en voor het creëren van een stoppelbaardje.

Lees ook:  Valentijn cadeau tips

De verstelbare kam is geschikt voor het trimmen van de baard, het oorhaar en het neushaar. Deze kam is in te stellen op meerdere lengtestanden tussen de 2 mm en 20 mm.

Alle opzetstukjes en de multigroomer zelf bewaar je in het meegeleverde opbergetui. Dit etui zorgt ervoor dat je altijd alle benodigdheden bij elkaar hebt; ook als je op reis gaat komt het etui prima van pas.

In verhouding met zijn grotere broertje is deze variant veel voordeliger geprijsd. Dit kent echter ook een keerzijde; deze multigroomer heeft namelijk iets meer nadelen dan de Remington PG5000.

Zo is het jammer dat de oplaadtijd van de accu van deze multigroom 16 uur in beslag neemt. Je moet het opladen van deze multigroomer dus goed plannen. Met één acculading kan je overigens 40 minuten aan de slag met deze multigroom; ook dat is minder dan bij de Remington PG5000.

Daarnaast is het ook spijtig dat deze multigroom niet te gebruiken is tijdens het laden. Als de multigroomer volledig leeg is, kan je dus eigenlijk geen kant op met het apparaat. Je moet lange tijd wachten totdat de accu weer volledig opgeladen is.

Eigenschappen:

 • Geschikt voor: Baard, hoofdhaar, lichaamsbeharing, neus- en oorhaar, wenkbrauwen
 • Afspoelbare kop: ja
 • Bruikbaar onder de douche: ja
 • Maximale accuduur: 40 minuten

Goed en kan beter:

 • + Gunstig geprijsd
 • + Meerdere lengtestanden
 • + Veel accessoires meegeleverd, inclusief een opbergetui
 • + Bruikbaar onder de douche
 • + Zelfslijpende bladen met een lange levensduur
 • - Lange oplaadduur (16 uur)
 • - Niet bruikbaar tijdens het laden
 • - Beperkte maximale accuduur (40 minuten)

De baard bijwerken, de lichaamsbeharing wegscheren of de haartjes uit de oren en/of de neus bijwerken?

Het is allemaal mogelijk met deze multigroomer van Braun. Deze multigroomer wordt namelijk geleverd met meerdere opzetstukjes, waarbij elk opzetstukje geschikt is voor een bepaald lichaams- en/of gezichtsdeel.

De baardtrimmer, de neustrimmer, de oortrimmer en de reguliere trimmer zijn stuk voor stuk van een hoge kwaliteit. Door deze hoge kwaliteit geniet je van een glad en optimaal scheerresultaat. Bovendien ben je in staat om zeer nauwkeurig en precies de haren bij te werken.

Bij het trimmen/scheren heb je bovendien de keus uit 13 lengtestanden. Door deze lengtestanden kan je bijvoorbeeld de baard op de gewenste lengte trimmen of de lichaamsbeharing op de kortst mogelijke lengte afscheren.

Na gebruik kan je deze multigroom onder de kraan afspoelen. Het apparaat is namelijk volledig waterdicht. Dat brengt ons direct bij een ander voordeel van deze multigroomer; het feit dat je deze multigroomer ook onder de douche kunt gebruiken. Ook dat is in onze ogen onwijs prettig.

De multigroomer werkt op een behoorlijk krachtige accu. Met één volle acculading kan je zo’n 60 minuten trimmen/scheren. Het opladen van de accu neemt vervolgens 8 uur de tijd in beslag. Dat is behoorlijk lang; houd daar rekening mee.

Een ander nadeel is terug te vinden in de grootte van de scheerkop. De scheerkop van deze multigroom is niet al te groot, waardoor het bijwerken van grote oppervlakten meer tijd in beslag kan nemen. Ook dat is iets waar je goed rekening mee moet houden.

Tijdelijk kan je profiteren van een extra accessoires. Als je nu de Braun Multigroomer MGK3042 Multi Grooming Kit gaat bestellen, krijg je namelijk een Gillette scheermesje gratis meegeleverd. Met dat scheermesje kan je de gehele baard afscheren, indien gewenst.

Eigenschappen:

 • Geschikt voor: Baard, hoofdhaar, lichaamsbeharing, neus- en oorhaar, wenkbrauwen
 • Afspoelbare kop: ja
 • Bruikbaar onder de douche: ja
 • Maximale accuduur: 60 minuten

Goed en kan beter:

 • + 13 lengtestanden
 • + Zeer nauwkeurig/precies trimmen en scheren
 • + Accuduur van 60 minuten
 • + Gunstig geprijsd
 • + Bruikbaar onder de douche
 • - Relatief kleine scheerkop
 • - Opladen duurt lang (8 uur)
 • - Geen opbergetui meegeleverd

Multigroom koopadvies

Steeds meer mannen zijn bezig met het bijwerken van gezichts- en/of lichaamsbeharing.

Daarvoor kan je een scheerapparaat gebruiken, maar steeds meer mannen zien de voordelen van een multigroom in.

Met een multigroom is het namelijk mogelijk om de beharing te trimmen én te scheren. Bij veel apparaten krijg je meerdere opzetstukjes meegeleverd waarmee je de beharing perfect bij kunt werken.

Al met al is het een veelzijdig apparaat waar je met veel plezier gebruik van kunt maken.

Wat is een multigroom precies?

Een multigroom is een apparaat die de voordelen van een trimmer en een scheerapparaat weet te combineren. Deze apparaten hebben in de meeste gevallen zowel een trim- als een scheerfunctie.

Zoals de naam al doet vermoeden, kan je veel delen van het lichaam/gezicht met dit apparaat bijwerken.

Het is goed om onderscheid te maken tussen een bodygroom en een multigroom. Een bodygroom is óók geschikt voor het trimmen en scheren van het haar, maar daarbij ligt de focus meer op het lichaam.

De focus van een multigroom ligt meer op het bijwerken van de gezichtsbeharing. Dankzij meegeleverde opzetstukjes is het echter ook mogelijk om de lichaamsbeharing bij te werken.

Lees ook:  De woonmaanden komen er weer aan, dit is ons interieuradvies!

Een bodygroom en een multigroom vertonen in ieder geval veel gelijkenissen, maar zijn niet exact hetzelfde.

De voordelen van een multigroom

Het belangrijkste voordeel van een multigroom is te vinden in de multifunctionaliteit. Je kunt met het apparaat zowel scheren als trimmen, waarbij je zowel de gezichtsbeharing als de lichaamsbeharing perfect bij kunt werken.

Doordat tegenwoordig de meeste multigrooms met veel opzetstukjes geleverd worden, kan je optimaal genieten van deze veelzijdigheid. Door de jaren heen is bovendien de kwaliteit van de groomers flink omhoog gegaan. Hierdoor geniet je van een perfect trim- of scheerresultaat.

Ook is het bijzonder prettig dat een multigroom een compact apparaat is. Je kunt het apparaat moeiteloos mee op reis nemen. Dat is zeker het geval als je een opbergetui meegeleverd krijgt.

De multigrooms werken nagenoeg allemaal op accu, waardoor je ook overal en altijd het apparaat kunt gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is het feit dat je de accu op moet laden.

Tot slot is het een voordeel dat je kosten kunt besparen. Je hoeft immers geen scheerapparaat en trimapparaat los van elkaar te kopen. Dat brengt veel gemak met zich mee en dus ook een kostenbesparing.

Hoe moet je een multigroom gebruiken?

Pak het apparaat erbij, plaats het gewenste opzetstukje op het apparaat en je kunt direct aan de slag. Voor het beste scheer- of trimresultaat kan je de multigroomer het beste onder de douche gebruiken.

De hierboven beschreven varianten kunnen stuk voor stuk onder de douche gebruikt worden, maar dat geldt niet voor alle multigroomers. Let hier dus goed op bij het uitkiezen van een nieuwe multigroomer.

Voor welk opzetstukje je het beste kunt kiezen? Dat is afhankelijk van de beharing die je graag bij wil werken. Let daarbij ook goed op de lengtestand van het apparaat.

De meeste apparaten hebben meerdere lengtestanden, waardoor je kunt variëren met de lengte van bijvoorbeeld de baard of de bakkebaarden.

Kortom:

 • Pak het apparaat erbij
 • Plaats het gewenste opzetstukje op het apparaat
 • Selecteer de gewenste lengtestand
 • Ga aan de slag!

Hoe moet je een multigroom onderhouden?

Steeds meer fabrikanten kiezen voor hoogwaardige bladen die met een bepaalde coating afgewerkt worden.

Deze coating zorgt enerzijds voor een gladde en soepele scheer- of trimbeurt, terwijl de coating anderzijds ook voor een lange levensduur zorgt. Daarbij is het wel van belang dat je de multigroom goed onderhoudt.

Bij het scheren of trimmen van bijvoorbeeld de baard komen er allerlei kleine haartjes los. Deze haartjes hopen zich op in het apparaat.

Zorg er daarom voor dat je het apparaat ná elke scheer- of trimbeurt goed schoonmaakt. Als je een multigroom apparaat hebt, kan dit perfect onder de kraan. Heb je een reinigingsborstel meegeleverd gekregen?

Gebruik die dan ook voor het schoonmaken van het apparaat.

Heb jij een waterdichte multigroom? Dan kan je deze moeiteloos afspoelen onder de kraan. Het is daarbij wel noodzakelijk dat je de bladen/messen van het apparaat af en toe met olie insmeert.

Daarmee blijven de bladen/messen van het apparaat soepel en wordt de levensduur verlengd. Bij de verschillende merken kan je deze speciale olie aanschaffen.

Samenvatting multigrooms

De kwalitatieve multigroomers uit dit artikel hebben een gemiddelde aanschafprijs van 58 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een multifunctioneel en handig apparaat. Je kunt hiermee de gezichts- én lichaamsbeharing op een perfecte manier trimmen of scheren.

In de afgelopen jaren is gebleken dat de multigroomers steeds populairder worden. Dat is onder meer te danken aan de veelzijdigheid, de relatief gunstige prijzen en de prettige werking.

Bovendien hoef je minder ruimte in je badkamerkastje te reserveren; je hoeft namelijk geen scheer- én trimapparaat meer te kopen. Door het compacte formaat is een multigroom ook ideaal om mee te nemen op reis.

De beste multigroomer van dit moment is de Remington PG5000 Graphite Series G5 vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding, de meegeleverde opzetstukjes en de lange accuduur.

Wat is een multigroom?

Een multi functioneel apparaat dat trimmen en scheren met elkaar combineert, voor optimaal scheerresultaat van gezichtsbeharing zoals baard en snor en eveneens gladscheren. Lees onze uitgebreide koopgids en ontdek de beste multigrooms van dit moment.

Hoe multigroom gebruiken?

Bedenk eerst voor jezelf welke lengte je de baard, snor of kapsel wilt bijwerken. Bevestig vervolgens het juiste opzetstuk, trek de huid strak en maak een vloeiende beweging met de haarrichting mee.

Hoe multigroom onderhouden?

De meeste moderne multigrooms maken gebruik van een speciale coating en zijn onder de kraan af te spoelen. Zorg dat je de multigroom na gebruik schoonspoelt en gebruik om de paar maanden meegeleverde olie om het scheerblad in goede conditie te houden.

Wat zijn de voordelen van een multigroom?

Een multigroom combineert meerdere apparaten voor het scheren en trimmen van lichaamsbeharing in één. Je bespaart daarom kosten en in veel gevallen gebruiksgemak met het aankopen van een multigroom. De meegeleverde extra's zorgen voor zeer hoge multifunctionaliteit.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings