Smart casual: wat is de dresscode

24 januari 2022
617
showroomverlichting

Steeds vaker hoor je de dresscode smart casual voorbij komen. Je ziet het terug op verschillende gelegenheden zoals bruiloften of borrels, maar deze dresscode kan ook gelden op de werkvloer. Misschien klink smart casual wat vaag in jouw oren. Echter zijn de kledingvoorschriften van deze dresscode gemakkelijker als je denkt. Smart kun je bij deze dresscode ook wel veranderen door netjes. Met de dresscode smart casual wordt bedoeld dat je in je nette vrijetijdskleding naar een gelegenheid gaat. Vaak is deze gelegenheid in een ontspannen omgeving. Een spijkerbroek, shirt en sneakers worden niet op prijs gesteld, maar over het algemeen worden er weinig eisen gesteld.

Waarom smart casual?

Tegenwoordig is het niet meer zo belangrijk om in een strak pak op de werkvloer te verschijnen. Je moet er gewoon representatief uitzien. Vooral als je een beroep hebt waarbij je producten moet promoten, bijvoorbeeld als je in een showroom werkt. Pas om met kleding waar je snel vlekken om ziet, want met goede showroomverlichting is dit al snel zichtbaar en dat komt niet over op klanten. Het prettige aan de dresscode casual chic is dat je direct vanuit werk door kan naar een borrel zonder te overdressed te zijn.

Lees ook:  De laatste trends op het gebied van herenondergoed
showroomverlichting

De perfecte kledingitems

Voor heren is de dresscode smart casual vrij eenvoudig. Ga voor je vrijetijdskleding met een net randje. Wanneer het gaat over bovenkleding, wordt een nette blouse aanbevolen, wat je in je broek draagt. Eventueel kun je hier een blazer over dragen. Een andere optie is het dragen van een polo met lange mouwen.

Tegenwoordig heb je een ruime keuze uit broeken. Voor deze dresscode is een chino of een cargobroek de beste keuze. Het dragen van jeans, zonder wassing kan nog wel, maar draag dan wel de kleur zwart

Schoenen is voor veel mensen vaak een dingetje. Wat voor schoenen moet je aantrekken? En in welke kleur? Een nette schoen is uitermate geschikt voor een smart casual look. Kies voor een veilige kleur, zoals zwart of cognac.

Wil je accessoires dragen? Bij deze dresscode zijn er geen richtlijnen. Doe dus vooral wat voor jou goed voelt. Geldt deze look bij jou op de werkvloer? Kies dan voor een riem in dezelfde kleur als je schoenen. Dit komt zakelijk over.

Deze items mag je absoluut niet dragen

Wanneer de dresscode smart casual geldt, moet je een aantal dingen vermijden. Zo kan een broek met scheuren absoluut niet. Een kostuum is te formeel, dus die kun je beter in de kast laten hangen. Ook sneaker kunnen echt niet. Deze zijn te informeel.

Lees ook:  4x de mooiste sieraden voor mannen

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

┬ę Trendheads - 2024
Made with
Web Wings