Een dagelijkse routine voor gezichtsverzorging

19 december 2022
522
waskom

Je bent altijd druk en je maakt je niet ook nog eens druk om je gezichtsverzorging. Dagelijks douchen doe je wel, maar daarna vind je het wel weer goed. Toch is het belangrijk om ook een dagelijkse routine voor gezichtsverzorging te hebben. Je vindt het misschien onzin dat je vriendin iedere dag zo lang bezig is met haar make-up en haar gezichtsverzorging, maar toch is dit wel heel belangrijk. Tegenwoordig heb je veel producten voor de reiniging van het gezicht op de markt die speciaal voor mannen zijn uitgebracht. Maak gebruik van een van die vele producten en zorg ervoor dat jouw huid gezond blijft. Zorg verder voor een goede routine. Wil je vooral dat het niet teveel tijd en moeite kost, maar wil je het wel proberen? Lees dan verder.

Reinigen

Je gezicht reinigen is meer dan er alleen boven de waskom een washandje overheen te halen met wat water en zeep. Je verzorging moet zweet, talg en alle andere onzuiverheden van je gezicht verwijderen en op die manier je poriën vrij maken. Niet alleen je poriën worden vrijgemaakt, ook wordt je huid hier zachter van. Gebruik je daarna een reinigingsproduct? Dan helpt dit enorm, want dit product kan op een schone huid veel beter intrekken. Wen je aan om dit iedere avond even te doen. Heb je meer tijd? Doe het dan ook in de ochtend.

Lees ook:  Haarverf voor mannen
waskom

Hydratatie

Het hydrateren van de huid hoort ook bij de dagelijkse routine. Hydratatie van de huid kun je doen door er een crème op te smeren, maar wij weten ook dat jij daar waarschijnlijk geen zin in hebt. Let er daarom op dat je extra omega 3 binnenkrijgt en drink genoeg water. Dit zorgt niet alleen voor een zuivere huid, maar helpt ook om wallen onder je ogen te verminderen.

Wat ook belangrijk is? De temperatuur van het water in de douche omlaag gooien. Je huid droogt namelijk enorm uit door het hete water van je douchebeurt.

Scheren

Vervolgens is het tijd om te scheren, want als man ontkom je hier niet aan. Door het scheren verzwakt je huid en raakt je huid bovendien geïrriteerd. Om je huid gezond te kunnen houden, kun je het beste kiezen voor een aftershave. Zo wordt de huid meteen daarna verzorgd en wordt de huid weer tot rust gebracht.

Scrubben

Als laatste kun je je huid in de routine scrubben. Goed nieuws: dit hoeft maar een keer per week. Het doel is om je huid zachter te maken en alle dode huidcellen weg te halen. Bovendien krijg je op die manier een gezondere huid. Kies een scrub voor mannen en scrubben maar.

Lees ook:  Hair tonic: wat is het en hoe gebruik je het?

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook haarverzorging: de 5 meest gemaakte fouten en zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings