GilletteLabs Heated Razor

9 december 2019
504
GilletteLabs Heated Razor

Ervaar het genot van een hot towel shave zoals bij de barbier bij jou thuis. GilletteLabs Heated Razor is 's wereld eerste verwarmde scheermes.

Al jarenlang maakt het Amerikaanse merk Gillette onderdeel uit van de top van de scheerwereld. Men blijft continue investeren en met nieuwe producten op de markt komen.

Recent is Gillette met de Gillette Heated Razor op de proppen gekomen. Een nieuw scheerapparaat met een unieke scheerbeleving en bijbehorend scheerresultaat én winnaar van CES 2019 "best of"-award.

Wil je hier graag meer over weten? Lees dan zeker even deze Gillette Heated Razor review door!

Gillette Heated Razor

Opmerking Trendheads redactie

Wij hebben deze korte review geschreven aan de hand van onze eerste bevindingen. Zodra wij de Gillette Heated Razor zelf uitgetest hebben, breiden wij deze review uit. Houd deze pagina de komende weken dus zeker in de gaten!

Eerder in dit jaar werd de Gillette Heated Razor al in Amerika gelanceerd. Aan het einde van 2019 vindt deze lancering ook in Nederland plaats.

Verschillende documenten laten zien dat Gillette al enige tijd bezig is geweest met het ontwikkelen van dit nieuwe scheersysteem. Al in 2005 werd het eerste patent aangevraagd met betrekking tot dit scheersysteem.

Vanuit Trendheads waren zij direct nieuwsgierig naar de werking van dit scheerapparaat. Gillette benoemt namelijk dat dit het eerste verwarmde scheermes is. Een verwarmd scheermes; wat moeten we ons daarbij voorstellen en wat zijn de belangrijkste voordelen van een dergelijk scheermes? Wij hebben de Gillette Heated Razor aan een eerste keuring onderworpen.

Wat is de Heated Razor technologie?

De Gillette Heated Razor is gebaseerd op de zogeheten Heated Razor technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat dit scheerapparaat continue verwarmd. Aan de voorkant van het scheerapparaat kan je met één druk op de knop uit twee temperaturen kiezen: 43 of 50 graden.

De Gillette Heated Razor bevat daarbij verschillende sensoren. Deze sensoren houden continue de temperatuur in de gaten en stellen daar waar nodig de temperatuur bij. Hoe verkrijgt dit scheerapparaat deze warmte dan? Dat gebeurt aan de hand van een verwarmingsstrook van roestvrij staal. Deze verwarmingsstrook is in staat om op een duurzame manier temperatuur af te leveren.

Overigens heeft Gillette een interessant verhaal afgegeven over deze technologie. Volgens Gillette hebben zij deze technologie namelijk afgekeken van barbiers. Deze vakmensen gebruiken immers al jarenlang verwarmde handdoeken om de huid voor te bereiden op een scheerbeurt.

GilletteLabs Heated Razor

De voordelen van de Gillette Heated Razor

De technologie is afkomstig van één van de slimste en nieuwe divisies binnen het bedrijf: GilletteLabs. Deze divisie heeft jarenlang, volgens de patenten al sinds 2005, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om verwarmd te scheren. De Gillette Heated Razor scheerapparaat is hier het eindproduct van. Welke voordelen brengt dit apparaat zoal met zich mee?

Lees ook:  Beste kappers in Amsterdam

Zoals hierboven reeds benoemd heeft Gillette dit systeem gebaseerd op de werking van barbiers. Door de huid warm te maken, is het namelijk mogelijk om een beter scheerresultaat te behalen. Concreet betekent dit dat de warmte ervoor zorgt dat de huid minder snel geïrriteerd raakt.

Daarnaast zorgt deze techniek ervoor dat óók ingegroeide haartjes vrijkomen. Door deze ingegroeide haartjes te verwijderen, blijft de huid strak en gezond. Ook op het gebied van scheerervaring schijnt deze technologie perfect te werken.

Door de warme huid is het gevoel van scheren compleet anders. Het is vooralsnog lastig om dit onder woorden te brengen. Zodra wij de Gillette Heated Razor uitgeprobeerd hebben, kunnen we hier meer over vertellen.

Mogelijkheid om draadloos op te laden

Bij smartphones is het sinds kort mogelijk om deze draadloos op te laden. Gillette heeft dit voorbeeld gevolgd en de Gillette Heated Razor ook een draadloos oplaadsysteem meegegeven.

Dankzij een magnetisch dockingstation is het mogelijk om de Gillette Heated Razor zonder draad/stopcontact op te laden. Volgens gebruikers uit Amerika werkt dit prima en kan je met één acculading ongeveer 6 scheerbeurten verrichten.

Gillette Heated Razor

Nadeel van de Gillette Heated Razor: scheermesjes zijn te duur

Het mag duidelijk zijn dat de Gillette Heated Razor baanbrekend is. Brengt dit scheerapparaat zo op het eerste oog ook nadelen met zich mee? Wij hebben bij verschillende gebruikers uit Amerika hier navraag over gedaan. Vooralsnog is één duidelijk nadeel aan het licht gekomen.

Gebruikers geven aan de scheermesjes van dit scheerapparaat behoorlijk prijzig zijn. De Heated Razor maakt gebruik van een flexibele kop met daarin vijf mesjes. Het vervangen van deze mesjes is behoorlijk aan de prijs: naar verluidt ongeveer 50 euro voor 8 nieuwe mesjes.

Lees ook:  Een online marketing bureau inschakelen

Adviesprijs van de Gillette Heated Razor

In Nederland is de adviesprijs €199,99. Dit betreft de Starter Kit; je krijgt één mesje meegeleverd. Voor het kopen van nieuwe mesjes heb je niet veel keus. De Gillette Heated Razor werkt namelijk alleen maar in combinatie met één soort mesjes. Deze mesjes zijn, zoals gezegd, behoorlijk aan de prijs: € 49,95 voor 8 mesjes.

Tot dusver onze bevindingen en info over de Gillette Heated Razor. Zodra wij meer weten vullen we deze review aan!

GilletteLabs Heated Razor

FAQ

Wat is de Heated Razor technologie?

Deze technologie zorgt ervoor dat het scheerapparaat continue verwarmd is. Je kunt hierbij kiezen tussen 43 of 50 graden. Deze temperaturen komen tot stand dankzij een roestvrijstalen verwarmingsstrook.

Wat is het voordeel van de Heated Razor technologie?

Volgens Gillette is de scheerervaring met deze technologie ongeëvenaard. Dat geldt eveneens voor het scheerresultaat: de scheerbeurt wordt nóg gladder en nauwkeuriger uitgevoerd. Ook worden ingegroeide haartjes weggeschoren en behoren huidirritaties daardoor definitief tot de verleden tijd.

Wat kost de Gillette Heated Razor?

De adviesprijs is €199.99, inclusief één scheermesje.

Zijn de scheermesjes duur?

Ja, dat zijn ze zeker. Voor de speciaal ontworpen scheermesjes betaal je per stuk €4 en zijn uitsluitend per set van 8 te verkrijgen voor €49,99 totaal.

Wat maakt Gillette Heated Razor speciaal?

Draadloos opladen en volledig waterdicht.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings