Grijze herenkapsels

17 februari 2017
1529
Grijze herenkapsels

In deze gids tref je inspiratie en ideeën voor grijze herenkapsels voor verschillende stijlen en lengtes, passend bij zowel jong als oud(er) en op verschillende gezichtstypen.

Misschien komen je eerste grijze haren tevoorschijn vanwege je volwassen leeftijd. Of misschien komt het door je genen en beschik je voor je dertigste al over een grijze coupe.

→ Bekijk het lookbook of lees rustig verder of de voordelen van deze haarkleur.

Ontdek je nieuwe haarstijl.


Download gratis onze nieuwste inspiratiegids vol met stijlen voor elke lengte en haartype.

Grijze herenkapsels

Grace with age

Hoe dan ook, grijze haren bieden opties. Grijs staat namelijk symbool voor wijsheid in de wereld van vandaag en laat zien dat je levenservaring hebt. Speel daar op in en kies een stijl die jouw persoonlijkheid complimenteert.

Net zoals het aanvragen van een hypotheek of het kopen van je eerste leesbril, is grijs worden een onontkoombaar onderdeel van het ouder worden.

Je zou door de vele fabels gaan denken dat het komt door je veeleisende baas of je nog steeds niet afbetaalde studieschuld.

Maar grijze haren komen juist niet door stress-gerelateerde of leefstijl-gerelateerde situaties, maar het is gewoon een kwestie van genetische aanleg.

En hoewel sommigen van ons liever thuis zouden blijven dan grijs willen worden, is er echt geen reden waarom vergrijzen niet in je voordeel kan werken.

Om het krijgen van grijze haren te vieren, hebben we dit artikel samengesteld op basis van quotes van echte kappers over hoe je jouw grijze haren optimaal kunt benutten.

Lees ook:  Herenkapsels met volume

→ Lees ook: de trendy herenkapsels gids waarin grijze herenkapsels worden benoemd

Grijze mannenkapsels zijn populair

Daarbij komt dat celebrities (o.a. de trendsetters George Clooney en Brad Pitt) er vandaag de dag hun grijze coupe zonder schaamte showen. Zij spelen perfect in op hun genetische aanleg en laten hun grijze haren in hun voordeel werken.

Zij hebben waarschijnlijk een persoonlijke styliste waar ze de volle aandacht van krijgen, maar goed. Jouw kapper kan natuurlijk net zo goed professioneel advies geven over grijze herenkapsels.

In Amerika worden oudere met grijze kapsels "Silver Foxes" genoemd.

Word grijs in stijl

Grijze herenkapsels geven je een uitstraling van verfijning, ervaring en kracht. En geloof het of niet, meer en meer mannen omarmen hun grijze haren niet alleen, zij verwelkomen de nieuwe opties die deze kleur biedt.

Daar is natuurlijk niets tegenin te brengen; Hoewel het ontdekken van je eerste paar grijze haren misschien niet iets is wat je met een rondje drankjes viert, heb je het nog steeds veel beter dan je leeftijdsgenoten met het blote hoofd.

Grijs haar is een zegen. Vraag het maar aan de kalende man.

Sterker nog, grijze herenkapsels zijn momenteel zo cool dat twintigers niet kunnen wachten tot ze zich de look ook kunnen aanmeten:

"We zien een enorme toename van de jonge mannen die eigenlijk hun haar zilvergrijs of zelfs wit zouden willen verven", aldus een celebrity stylist, dus grijs is niet meer alleen maar tijdloos stijlvol, het is zelfs modieus.

Grijze herenkapsels

Grijze haren verven?

We horen tegenwoordig steeds vaker dat mannen ervoor kiezen een stijl te nemen op basis van hun echte haarkleur.

Lees ook:  Suavecito

Het is daarom al lang niet meer nodig om je grijze haren te verbergen, maar een natuurlijke kleurbehandeling te geven. Je kunt overwegen om je bestaande grijze haren juist in grijstinten (bij) te kleuren.

Mocht je dit van plan zijn let er dan wel even op het volgende: Als je een blanke hoofdhuid hebt raden we aan om een zachte, grijze kleurtint te gebruiken om "wit-op-wit" tegen te gaan.

Mocht je een wat donkere huidskleur hebben dan kun je het beste kiezen om minimaal bij te kleuren omdat de overgang anders te contrasterend kan overkomen.

Als je liever je haar in kleur zou houden, kies dan een tint die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur ligt, zonder al te donker of te licht te gaan, waarbij je het beste kiest oor een matte finish.

Het is verstandig om in je achterhoofd te houden dat je kort haar vaak moet bijkleuren. Namelijk zo om de drie weken, omdat uitgroei sneller zichtbaar wordt. Dus, als je besluit om je grijze haar te verhullen, wees dan bereid wat extra werk te verzetten.

Verzorgen van je grijze haren

Als je de dingen houdt zoals de natuur het bedoeld heeft, zal je nog altijd zorg moeten besteden aan je grijze lokken, ook al zijn ze nog zo kort.

Zilvershampoo is een manier om grijze haren een natuurlijke look te geven, omdat het goed werkt om koperkleurig tinten uit je haren te verdoezelen.

Door de gelige tinten te verwijderen uit het haar, geeft shampoo grijze haren een levendigheid en gezonde glans die vaak in andere gevallen zal ontbreken.

Lees ook:  Krullen kapsels man inspiratie en advies [ lookbook ]

Kiezen voor een met argan-olie verrijkte conditioner kan ook nuttig zijn. Grijs haar heeft weinig tot geen pigment, en mist de eiwitten die haar niet alleen kleur geven. Daarbij geeft argan-olie je haren een gezondere en zachte textuur.

Kleurspoeling heeft effect op de natuurlijke voeding van je haren. Gebruik daarom een voedende conditioner om haarbreuken en droog haar tegen te gaan.

Argan-olie, rijk aan vitamine E en omega-6 vetzuur linolzuur, herstelt vochtig geworden haar. Handig als je coupe gevoelig is voor pluizen.

conditioner mannen

» Lees ook: waarom conditioner voor mannen onmisbaar is

Lookbook

Grijs worden is geen teken van afnemende mannelijkheid, maar een geheel nieuwe fase van uw persoonlijke stijl in plaats daarvan.

Behandel grijze haren zoals dat hoort, kies een nette coupe en je kunt beginnen met vruchten plukken van dat wat wordt beschouwd als een meer volwassen man – of je je nu wel of niet gedraagt naar je leeftijd.

Meer inspiratie nodig?

Herenkapsel inspiratiegids

Dan is onze inspiratiegids een must have voor jou. We hebben de meest populaire herenkapsels van dit moment voor je samengevat in één ultieme inspiratiegids van ultra-hoge kwaliteit:

  • Gratis te downloaden
  • Kapsels voor alle haarlengtes en haartypes
  • Ideaal om als referentie mee te nemen naar je kapper
  • 25 pagina's met gegarandeerd de mooiste portretfoto's
  • Op een ander moment verder lezen
  • Samengesteld door barbiers

Ontdek je nieuwe haarstijl.


Download gratis onze nieuwste inspiratiegids vol met stijlen voor elke lengte en haartype.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings