Kleine veranderingen voor een nieuwe zakelijke look

12 januari 2022
295
zoekmachine specialist

Heb jij je eigen bedrijf of werk je in een bedrijf waar zakelijke kleding altijd van toepassing is? Dan heb je waarschijnlijk vaker dezelfde kleding aan. Er is namelijk niet veel ruimte voor creativiteit in de zakelijke dresscode van de man. Tegenwoordig wordt er niet meer zo gelet op de officiële dresscode waarbij een pak verplicht is. Toch zijn er nog heel wat bedrijven die het wel fijn vinden dat je er zakelijk uitziet of misschien wil je dit wel in je eigen bedrijf uitstralen. Een nette outfit is natuurlijk zeker van toepassing, maar met deze kleine veranderingen creëer je een geheel nieuwe zakelijke look. Lees in deze blog meer over de business casual look.

Combineren van jasjes en pantalons

Wanneer je een jasje en een pantalon draagt, dan is het niet altijd nodig om deze enkel in dezelfde patronen te dragen. Natuurlijk moeten ze nog wel met elkaar matchen, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een jasje met een patroon en een effen broek te combineren. Zo zorg je voor meer variatie in jouw outfit en blijf je er zakelijk uitzien. Je kan er ook voor kiezen om een broek met een patroon te combineren met een effen jasje. Dit geeft hetzelfde effect, maar ziet er ook meteen anders uit. Let er wel op dat de kleuren met elkaar overeen komen. Wanneer de kleuren niet matchen wordt de outfit meteen een stuk minder zakelijk.

Lees ook:  Sollicitatie kleding voor succes

Casual schoenen

Wanneer je een mooie outfit hebt samen gesteld en deze niet wilt veranderen dan kan je eens kijken naar de schoenen. Chique schoenen zijn namelijk niet altijd nodig om een zakelijke outfit af te maken. Er bestaan ook genoeg casual schoenen of sneakers die prima onder jouw outfit passen. Let er altijd wel een beetje op dat de schoenen netjes en niet afgetrapt zijn. Er bestaan ook sneakers van leer of suède. Deze sneakers geven je een zakelijke look, maar maken het niet té chique. Daarnaast kun je deze sneakers ook aan bij een etentje of feest.

Een trui in plaats van een colbert

Wil je iets meer van de zakelijke kant afstappen of is het simpelweg te warm voor een jasje? Dan kan het helpen om je colbert te vervangen voor een trui. Je kan gemakkelijk een simpele trui over je overhemd aantrekken en dit combineren met een neutrale pantalon of een pantalon met een rustig patroon. Het fijne aan een trui is dat het een stuk minder warm dan een colbert, maar nog wel genoeg warmte biedt op de winterse dagen. Ga voor een basic trui zonder gekke prints of tekst, zo zorg je ervoor dat je trui niet té casual wordt.

Lees ook:  Zo creëer je een clean shave look: scheergids

Zoekmachine specialist

Wil je jouw bedrijf niet alleen op het gebied van outfits maar ook in omzet naar een hoger niveau tillen? Kijk dan ook eens naar het inhuren van een zoekmachine specialist. Een zoekmachine specialist helpt je met meer omzet en leads te behalen. Hoe meer omzet, hoe zakelijker jij je moet kleden dus hoe meer je hebt aan bovenstaande tips. Probeer overigens niet te veel van de tips te combineren. Anders wordt je outfit meer casual dan business en dat wil je natuurlijk wel vermijden.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings