Krullen verzorgen: onze beste tips en producten

25 augustus 2022
459
krullend haar

Niet iedereen zal er even blij mee zijn: krullend haar. Mensen met krullend haar zijn vaak een hoop tijd kwijt aan het verzorgen van zijn/haar krullen. Kijk maar eens rond op internet of in de drogisterij, hier zijn vele producten te vinden om krullend haar te verzorgen. Je kunt dus concluderen dat krullend haar een hoop verzorging vereist. Door de structuur van het haar ervaar je meer problemen dan iemand met steil haar. In deze blog vertellen wij jou hoe jij het beste jouw krullend haar kunt verzorgen.

Wat maakt het verzorgen van krullen zo lastig?

In tegenstelling tot steil haar, is krullen verzorgen een hele taak. Het krullend haar moet op een goede manier verzorgd worden. Zo blijft het haar er stralend uitzien. Wij vertellen jou alles over krullen bij mannen en vrouwen. Hoe verzorg je krullen nou eigenlijk als best?

Houd het haar gehydrateerd

Krullend haar bevat van nature weinig vocht. Je zult het haar dus regelmatig moeten hydrateren. Bij steil haar is dit daarentegen niet nodig. Op het internet zijn verschillende producten te vinden die speciaal ontwikkeld zijn voor het hydrateren van krullen. Het hydrateren van krullend haar is een must om je haren gezond te houden. Daarnaast pluizen je haren heel erg wanneer ze droog zijn, dit leidt vaak tot irritatie bij mensen met krullen. De verzorgingsproducten zorgen ervoor dat jouw krullen er weer veerkrachtig uitzien. Het hydrateren is dus een belangrijk onderdeel van krullen verzorgen.

Was je haar met sulfaatvrije shampoo

De meeste mensen wassen hun haar dagelijks met shampoo. Je zult denken shampoo is goed voor je haar, aangezien het gemaakt is voor de verzorging van het haar. Toch bevatten shampoos vaak ingrediënten die schadelijk zijn voor het haar.

Lees ook:  Baardverzorging gids voor gezonde groei en glans

Een van deze ingrediënten is sulfaat. Sulfaat zorgt ervoor dat de hoofdhuid wordt gereinigd. Het zorgt ervoor dat het vettige laagje van de hoofdhuid wordt verwijderd. Daarnaast zorgt het sulfaat ervoor dat de shampoo goed gaat schuimen.

Helaas is sulfaat vaak niet zo goed als dat het lijkt. Vaak is sulfaat erg agressief en wordt je haar ‘te goed’ gewassen. Normaal gesproken maakt jouw haar natuurlijke oliën aan. Wanneer je je haren wast met shampoo, zal dit proces verstoord worden. Dit resulteert in droog haar en dat is nou net niet de bedoeling! Gebruik daarom sulfaatvrije shampoo.

Maak gebruik van conditioner

Naast het gebruik van sulfaatvrije shampoo, kun je je krullen het beste nog behandelen met een goede conditioner. Zoals eerder verteld is het noodzaak om jouw krullen gehydrateerd te houden. De conditioner voedt het haar en zorgt ervoor dat jouw krullen er weer stralend uit zien.

Vaak wordt gedacht dat het aanbrengen van conditioner een hoop extra werk is. Het kost je slechts een paar minuten. Je zult geen spijt hebben van het resultaat. Gebruik tijdens het douchen een kleine hoeveelheid van de conditioner. Vervolgens laat je de conditioner een paar minuten intrekken. Je zult merken dat jouw haren er een stuk glanzender en stralender uit zien.

Bekijk hier de laagste prijs vanaf €18,-

Haren drogen op de juiste manier

Na het douchen kun je jouw krullen het best op een natuurlijke manier laten drogen. Iedereen is het gewend om de haren te drogen met een handdoek. Probeer jouw haren eens op een natuurlijke manier te laten drogen. Dit gaat prima wanneer jouw haar niet te lang is. Door jouw haren op deze manier te laten drogen voorkom je dat het haar beschadigd raakt of gaat pluizen. Daarnaast valt jouw haar op een natuurlijke manier in model.

Lees ook:  Baardstijlen inspiratie 2023

Zijn jouw haren te lang of heb je geen tijd om je haren te laten drogen? Gebruik dan een föhn met diffuser. Zet de föhn op de laagste stand en laat jouw krullen op deze manier drogen. Na het föhnen kun je jouw krullen in model kneden met je vingers. Gebruik vervolgens een goede wax om ervoor te zorgen dat jouw krullen in model blijven.

Bekijk de laagste prijs vanaf €59,99

Kam of borstel je haar voorzichtig

Wanneer jij wilt dat jouw krullen perfect uitzien, dan is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk met een kam of borstel door je haar gaat. Heb je last van knopen in haar? Gebruik dan je vingers of een kam met grove tanden om je haren te ontdoen van vervelende knopen.

Je kunt het beste je haren kammen wanneer ze nog nat zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat de structuur van je haren intact blijft. Wees wel voorzichtig met kammen. Je haren zijn namelijk erg breekbaar wanneer ze vochtig zijn. Kam de haren in tegenovergestelde richting van wat je gewend bent, dus van beneden naar boven. Op deze manier kam je knopen een stuk makkelijker uit je haren.

Het is ook mogelijk om je haren te kammen terwijl je conditioner in je haar hebt zitten. De knopen zullen op deze manier nog makkelijker uit jouw haar glijden. Krullend haar zal een stuk beter vallen, omdat de haren niet uit elkaar worden getrokken. Dit gebeurt wel wanneer de krullen droog zijn.

Lees ook:  Lange baard inspiratie en advies

Geef je haar meer volume met een stylingsmousse

Op den duur is het mogelijk dat de krullen uitzakken of plat vallen. Gebruik een styling mousse om te zorgen voor meer volume. Maak gebruik van je vingers om de stylingsmousse door je haren te verspreiden. Gebruik dus absoluut geen kam of borstel.

Masseer de hoofdhuid door kleine rondjes te maken met je vingers. Op deze manier zorg je voor meer volume in je haar zonder dat het haar in de war raakt. Daarnaast zorgt het masseren van de hoofdhuid voor een goede doorbloeding en een gezonde hoofdhuid.

Bekijk de laagste prijs van deze stylingsmousse

De perfecte bos krullen

Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw krullen op een goede manier worden verzorgd. De producten voor krullend haar zorgen voor een goede hydratatie. Hierdoor zal jouw krullend haar niet meer pluizen en zal het er stralend uit zien. Door jouw krullen op de juiste manier te verzorgen voorkom je dat je krullen beschadigd raken en je haar er futloos uit ziet.

Door je krullen op de juiste manier te onderhouden, zul je merken dat jouw krullen makkelijker in model te brengen zijn. Je zult ’s ochtends minder tijd kwijt zijn aan het stylen van je haar. Kies een leuk krullen kapsel voor een man uit bij de kapper om het haar makkelijk in model te kunnen brengen.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings