Populariteit meditatie stijgt

24 mei 2022
517
cursussen op het gebied van meditatie

Een van de grootste trends van tegenwoordig is mediteren. Je ziet het begrip vaker voorbij komen dan ooit geweest was. Steeds meer mensen gaan aan meditatie gaan doen en vele organisaties beginnen het aan te bieden. Naast deze organisaties worden er door ook veel vaker opleidingen en cursussen op het gebied van meditatie aangeboden. Mensen zijn meditatie minder gaan zien als zweverig en meer als een goed hulpmiddel bij verschillende problemen. Zelfs de Westerse psychologie heeft het omarmd. In dit artikel bespreken wij de trend meditatie uitgebreid.

Stijgende trend voor meditatie overal te merken

Zoals onder andere op Google Trends te zien valt, stijgt het aantal zoekopdrachten naar meditatie. Wat ook opvalt is dat de grootste vraag in het midden en zuiden van het land is. Onderwerpen waar naar gezocht wordt zijn slaapmeditatie, ochtend meditatie, klankschaal, genezing en Michael Pilarczyk.
Er zijn meerdere mogelijke oorzaken voor de stijgende vraag. Echter, de voornaamste oorzaken zullende huidige externe omstandigheden zijn. Denk hierbij aan de gebeurtenissen rondom het Covid-19 virus, de bijbehorende lockdowns en avondklokken en de huidige oorlog in Oekraïne.

cursussen op het gebied van meditatie

Meditatie als oplossing voor problemen

Zoals eerder benoemd zien steeds meer mensen meditatie als een oplossing voor hun problemen. Hieronder staan drie voorbeelden waarbij mediatie vaak gebruikt wordt als oplossing.

Lees ook:  De Meesterbarbier verkozen tot beste barbershop van Nederland en België

Meditatie als oplossing voor slaapproblemen

Op Google Trends valt te zien dat de vraag naar slaapmeditatie blijft stijgen. De afgelopen 6 jaar is de vraag meer dan vier keer zoveel geworden.
Met slaapmeditatie probeer je al jouw gedachten te laten gaan, om zo rust te vinden. Ook zorgt het ervoor dat de cortisol-, adrenaline-, noradrenaline- en dopaminehoeveelheid in je lichaam op een normaal niveau blijven. Op deze manier val je beter in slaap. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat mensen die mediteren voor het slapen langer in een diepe slaap blijven.

Meditatie bij angst

Er zijn meerdere opleidingen en cursussen wanneer het aankomt op meditatie bij angst. Vele zorgorganisaties hebben meditatie bij dit probleem ook opgenomen in hun programma.
Het doel van hiervan is het verminderen van stress en het omgaan met een paniekaanval en onrustige gevoelens. Ieder persoon heeft wel eens last van angst. Echter, zodra angst een constante aanwezigheid begint te zijn en ervoor zorgt dat je niet meer optimaal kunt functioneren, is het een goed idee dat je een oplossing gaat zoeken.
Er worden regelmatig onderzoeken gedaan naar meditatie bij angst en de resultaten blijken hoopvol te zijn.

Lees ook:  Duurzaam is het nieuwe sexy!
cursussen op het gebied van meditatie

Steeds meer mensen hebben te kampen met stress en burn-out

Naast dat er tegenwoordig meerdere gevallen van constante angst zijn, kampen ook vaker mensen met stress en/of een burn-out. Uit de cijfers van Riziv is gebleken dat het aantal burn-outs tussen 2017 en 2020 gestegen met wel 162 procent. Het aantal afwezige werknemers bewijst dat er in de bedrijven zeer dringend meer aandacht nodig is voor dit probleem.

Door elke dag een meditatiemoment voor jezelf in te plannen geef je jezelf de tijd om de rust terug te vinden. Dit helpt uiterst goed bij een behandeling voor burn-out. Je leert beter te ontspannen en meer helderheid te krijgen in je hoofd.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings