Ontspannen reizen met visum in Vietnam, de trends

11 oktober 2022
718
reizen met visum in Vietnam

Vietnam behoort tot de 16 volkrijkste landen ter wereld. Het land heeft 98.954.000 (2022) inwoners. Met in het noorden de chaotische en exotische hoofdstad Hanoi en in het Zuiden Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon en de grootste stad van Vietnam. Wil je ontspannen reizen in het boeiende Vietnam? Lees dan hier over onder andere de trends op het gebied van prijzen en over tips om te kunnen reizen met visum in Vietnam op een ontspannen manier.

Wil je goed doornemen hoe het aanvragen van een visum vlekkeloos verloopt? Check dan ook even dit filmpje: 

Reiskosten trends Vietnam

Niets is zo vervelend als onverwachts hogere reiskosten. Het is fijn als je met voldoende geld aan de reis begint, zodat je niet over elke uitgave druk hoeft te maken. De kosten waar je zeker rekening mee moet houden is met de trends voor:

  • Inentingskosten
  • Visumkosten
  • Kosten voor vertrek: vliegticket, rit naar vliegtuig, eventueel parkeergeld.
  • Vervoerskosten
  • Verblijfkosten: overnachting, eten en drinken, lokaal vervoer, overige kosten.

Inenten

Het is belangrijk dat je de inenting op tijd regelt. De aanbeveling van de GGD is om je in te enten tegen DTP en Hepatitis A. Malaria pillen zijn niet nodig. De kosten voor dit alles: consult, vaccinatieboekje, vaccin DTP en Vaccin Hepatitis A is anno 2022 circa 100 euro. Voor zowel DTP als Hepatitis A moet je het beste minimaal twee weken voor de vakantie de vaccinatie laten doen, zodat je voldoende beschermd bent als je in het land bent.

Lees ook:  5 manieren om geld te besparen voor een zakelijke rijder

Reizen met visum in Vietnam

Om een visum te krijgen, moet je eerst weten welke je nodig hebt. Daarbij ben je afhankelijk van de Amerikaanse Dollar, als je kiest voor een VOA. VOA staat voor 'Visa On Arrival'. Dit is echter alleen nog maar een garantie dat je een visum krijgt als je een aankomt in Vietnam. Dit betekent dat je het visum dan nog moet betalen in Amerikaanse dollars. Het uiteindelijk bedrag is dus totaal afhankelijk van de wisselkoers. Deze manier kost niet alleen extra geld, maar ook extra tijd die je dan kwijt bent. Niet voor niets raadt de Vietnamese ambassade dit ook af. Het is dus beter om dit anders te regelen. Gelukkig kan dit. Je kunt een e-visum aanvragen waarbij je alle visumkosten (49,95) in één keer betaald. Dit is inclusief consulaire kosten en servicekosten. Geen gedoe verder dus meer. Alleen als je laat bent met aanvragen en een spoed aanvraag doet, heb je 17,50 aan aanvullende kosten per visum voor spoedlevering.

Soms heb je een visum nodig via de ambassade. Om te kunnen reizen met visum in Vietnam betaal je via de ambassade tussen de 74 en 185 euro. Houd in dat geval dus rekening met de hoogste kosten, zo kom je niet voor een verrassing te staan.

Lees ook:  Welke veranda trends passen het beste bij uw tuin?

Vliegticket en vervoer

 Voor een retourticket ben je anno 2022 al snel zo'n 700 euro kwijt. Dan heb je vanuit het vliegtuig nog vervoer nodig naar het verblijf en het lokale vervoer op de vakantie zelf. De kosten hiervan zijn voor Nederlandse begrippen nog altijd laag. Zo kost een binnenlandse vlucht circa 50 euro en een busrit of een ritje met de trein ergens tussen de 5 en 30 euro, mede afhankelijk van de afstand die het aflegt. Een auto met chauffeur is ook een optie: dit kost ongeveer 100 euro op een dag.

Verblijf

Wil je niet het allergoedkoopste op vakantie, maar ook niet het duurste, dan kun je per dag rekenen op circa 85 euro aan kosten voor overnachten, eten, tours, vervoer, uitgaan en overige uitgaven.

De eerste stap: visum regelen

Het gezegde: 'Hoe eet je een olifant?' Met het antwoord: 'stukje voor stukje', is ook van toepassing voor een reis. Voor een ontspannen vakantie is het belangrijk dat je de eerste stap op tijd regelt. Dat is dat je een visum Vietnam aanvragen gaat. Als je namelijk naar Vietnam wil reizen, moet je dit aanvragen. Zonder visum mag je niet in het land verblijven. De registratie bij de Nederlandse ambassade is wel vrijwillig.

Lees ook:  Drie sport Trends

Het is niet altijd mogelijk om een e-visum aan te vragen. Dat kan zijn, omdat je niet aan de voorwaarden voldoet voor de online variant. Dan moet je je aanvraag mogelijk indienen bij de ambassade. Heb je een visumtype nodig dat door de ambassade wordt afgegeven? Dan moet je zelf hiervoor met je paspoort naar de ambassade. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de geldigheid van je visum Vietnam.

Veel plezier en succes met het regelen van je visum en je reis!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings