5 tips voor het trimmen van je baard!

21 april 2022
857
baardtrimmer

Tegenwoordig zie je steeds meer mannen met baarden rondlopen. Je hebt ze in alle vormen en maten, bijvoorbeeld een Ducktail, een Goatee, een van Dyke en zo kan je er nog tientallen opnoemen. Misschien ben je aan het overwegen om een baard te laten groeien, maar weet je niet zo goed wat je daar bij kan verwachten en hoe je dit proces het beste kan laten verlopen. Het is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar met deze 5 tips en een baardtrimmer kom je al een heel eind! Weet je nog niet hoe je een baard moet trimmen? Wij geven je een korte handleiding hoe je het beste te werk kunt gaan!

Korte handleiding

Voordat je begint met trimmen en knippen, is het belangrijk dat je baard schoon is. Begin dus met het wassen en daarna drogen van je baard. Bepaal welke lengte je wilt hebben en hoeveel millimeter je ervan af wilt hebben. Kies dan ook meteen de soort baard die je wilt hebben zodat je in kan calculeren voor welke stijl je wilt gaan. Als je er helemaal klaar voor bent, kun je beginnen met het trimmen van de baard. Trim de hele baard en kam het ondertussen goed door zodat je goed controle hebt over het haar. Neem hier de tijd voor. Knip eventueel de snorharen bij. Als je de gewenste lengte hebt bereikt, kun je beginnen met het trimmen van de baardharen op de hals. Check op het laatste op een paar wilde haren, die zitten er negen van de tien keer nog altijd tussen! Knip deze dan zo af dat ze niet meer opvallen tussen de baard.

Lees ook:  Zwarte baard: tijdloos en krachtig

De tips!

Als het goed is weet je nu ongeveer hoe je een baard moet trimmen, alleen kun je hierbij best wel een paar tips gebruiken!

Tip 1. Gebruik een baardtrimmer

Dit is wel een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven: gebruik een baardtrimmer! Een baardtrimmer helpt jou secuur te werk te gaan. Het is dan wel belangrijk dat je een baardtrimmer aanschaft die bij jouw behoeftes past. Als je een lange baard hebt, is het belangrijk dat je een baardtrimmer hebt die een trim kop heeft die flink verstelbaar is, zodat je een goede vorm in je baard kunt creëren

Tip 2. Gebruik een baardschaar

Een baardschaar kun je gebruiken voor het knippen van je snorhaar, dit gaat namelijk makkelijk met een schaar dan met een trimmer. Een baardschaar kan ook goed gebruikt worden voor eventuele wilde haren die overblijven op het laatste.

Tip 3. Trim in etappes

Als je besloten hebt om 5 millimeter eraf te halen, begin dan bij 1 millimeter. Je kunt je baard altijd nog korter knippen, maar langer knippen gaat helaas niet in dit universum. Werk je weg dus naar die 5 millimeter in etappes.

Lees ook:  Baard onderhouden: De beste tips en adviezen!

Tip 4. Trim bij een droge baard

Als je haren nat zijn, lijken ze altijd langer. Daarom is het belangrijk dat je na het wassen je baard goed droog maakt. Als je namelijk met nat haar gaat trimmen en daarna gaat kijken als je baard droog is, heb je de kans dat je het te kort hebt geknipt.

Tip 5. Verzorg je baard!

Last but not least, verzorg je baard! Het is gewoon heel belangrijk en hygiënisch dat je je baard dagelijks wast en verzorgt met bijvoorbeeld baardolie. Zo krijg je een mooi beeld en blijft je baard er goed uit zien.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings