3 tips waarmee jij uit je comfort zone kan stappen

22 november 2022
337
opleiding ruimtelijke ontwikkeling

Steeds meer mensen zijn er mee bezig en je leest er dan ook steeds meer over op social media: persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben zelf ook een blog geschreven over de trends die mannen die winnen volgen, maar hoe ver moet je gaan om persoonlijke ontwikkeling te realiseren?  Is het bijvoorbeeld nodig om iets te doen dat je niet durft of om een opleiding ruimtelijke ontwikkeling te volgen? In deze blog hebben wij een aantal handige tips voor je opgesteld waarmee we jou op weg helpen om meer buiten je comfort zone te treden. Hopelijk heb je iets aan deze tips!

Het is in ieder geval belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je kernwaarden zijn en om hier altijd aan vast te houden. Je persoonlijke kernwaardes zouden namelijk prioriteit moeten hebben boven het buiten je comfort zone willen treden.

Oefen met ongemakkelijke situaties

Als je jezelf staande kunt houden in ongemakkelijke situaties, zul je merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt en sociaal vaardiger zal worden. Je kan dit op een hele simpele manier oefenen door bijvoorbeeld in je eentje naar de bioscoop of naar een terras te gaan. Hierdoor oefen je in feiten hoe je kunt omgaan met de emoties, spanning en angst. Je leert dat je niet je emoties bent, maar dat je emoties voelt. Je bent dus niet angstig of verdrietig, maar je voelt de emotie angst of verdriet.

Lees ook:  Dé trends op het gebied van voedsel dit jaar

Het is belangrijk om te weten dat deze emoties menselijk zijn en dat het dus helemaal niet erg is om deze emoties te voelen; het is juist menselijk! Onze tip is dan ook om een lijstje te maken met deze ongemakkelijke activiteiten en om jezelf eens per maand (of per week als je sneller progressie wil maken) uit te dagen door een activiteit van dit lijstje te gaan doen.

Stel doelen

Het is belangrijk om doelen te stellen voor jezelf. Door het stellen van doelen, denk je namelijk na over waarin je meer zou kunnen groeien om dichterbij deze doelen te kunnen komen. Dit heeft allemaal te maken met mindset. Of je nu voor jezelf het doel hebt gesteld om een opleiding ruimtelijke ontwikkeling te volgen of dat je graag een eigen moestuin zou willen hebben, het is beide perfect. Zolang je doelen maar aansluiten op je kernwaarden en je het realistisch vindt om je doelen te halen.

Beloon jezelf

Het helpt om, ondanks dat je de emoties van angst of spanning kan ervaren in sommige situaties, jezelf te belonen. Door jezelf uit te dagen en buiten je comfort zone te stappen, kun je de situatie vervolgens een positieve draai geven door jezelf te belonen. Ons advies is om dan ook de focus te leggen op deze positieve kant. Het is namelijk al heel wat om de intentie te hebben om jezelf persoonlijk te ontwikkelen door buiten je comfort zone te stappen. Als je dit punt bereikt hebt, ben je al heel ver. Zoals je misschien wel weet, moet je soms een stapje achteruit zetten om vervolgens weer meerdere stapjes naar voren te kunnen zetten. Probeer de situatie dan ook te accepteren als iets soms niet lukt. Kijk vooruit en hou je doelen in zicht!

Lees ook:  Deze trends geven jou een geweldig seksleven

Al met al hopen we dat deze blog je geholpen heeft met de weg naar je persoonlijke ontwikkeling. Als laatst willen we je nog een belangrijk ding meegeven. Het is namelijk belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf. Hou in je achterhoofd dat het heel normaal is om bepaalde emoties te voelen. Blijf positief en wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is: hou van jezelf!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings