Wordt een ooglaserbehandeling vergoed?

1 maart 2022
230
ooglaseren kosten

Als je zicht steeds slechter wordt kun je dit verbeteren met behulp van een ooglaserbehandeling. Dit brengt echter wel een flinke hoge rekening met zich mee en een vergoeding vanuit de basisverzekering is er meestal niet. Met een aanvullende verzekering maak je aanspraak op een gedeeltelijke vergoeding. Belangrijk is dat er wordt voldaan aan diverse voorwaarden.

Ooglaserbehandeling vergoeding basisverzekering

Als je besluit om je ogen te laten laseren brengt dat een flinke kostenplaatje met zich mee. Op dit moment wordt het laseren van ogen niet standaard vergoedt vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je zelf de rekening moet betalen. In sommige gevallen geldt er echter een uitzondering. Dit wanneer er een medische indicatie is en de afwijking van beiden ogen een groot verschil hebben. Het komt weinig voor waardoor er eigenlijk altijd van uit wordt gedaan dat er geen vergoeding geldt.

ooglaseren kosten

Ooglaserbehandeling aanvullende verzekering

Als de kosten van een ooglaserbehandeling te hoog zijn kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij je zorgverzekeraar. Een deel van de behandeling wordt dan vergoedt. Er is geen enkele zorgverzekeraar die een ooglaserbehandeling helemaal vergoedt. je zult dus altijd zelf een deel moeten bijbetalen. Hoeveel er vergoedt wordt hangt af van de zorgverekaar. Dit kan variëren tussen de 100 en 1000 euro. Zorg ervoor dat je meerdere verzekeraars vergelijkt zodat je uiteindelijk het meest voordeligst uitkomt. Hou er tot slot rekening mee dat de verzekeraar een contract moet hebben met de kliniek of ziekenhuis waar je behandelt zal worden. Indien er geen sprake is van een samenwerking kan het zijn dat er alsnog niets vergoedt wordt. Ooglaseren kosten laten berekenen? Informeer bij Visus oogkliniek naar de tarieven.

Lees ook:  7 goede voornemens om een betere man te worden!

Voorwaarden

Om een ooglaser behandeling deels vergoedt te krijgen door je zorgverzekeraar moet er worden voldoen aan verschillende voorwaarden. Zoals eerder besproken is het belangrijk dat de zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis of kliniek waar je ogen gelaserd zullen worden. Verder wordt er vaak geëist dat de arts die je gaat behandelen beschikt over een BIG-registratie en lid is van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Ook kan er worden gevraagd om een ZKN keurmerk van de kliniek.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings