7 goede voornemens om een betere man te worden!

23 december 2022
287
goede voornemens voor mannen

Er ging weer een jaar voorbij alsof je langs de finishlijn van een f1 parcours staat en max komt voorbij vliegen! Je zou toch helemaal gek zijn als je beweert dat alles goed gegaan is! Over het algemeen hopen wij natuurlijk dat je een topjaar achter de rug hebt! De beste mannen, zijn mannen die een gezond reflectief vermogen hebben! De mannen die geen twee keer dezelfde fout maken, maar ervan leren en zo groeien tot de succesvolle masculiene beesten waarvan ze weten en voelen dat die in hen zit! Goed bezig! “Ga zo door en wees consistent” zijn de enige goede voornemens die je nodig hebt!

Deze blog is voor de mannen die op de parkeerplaats van een club met elkaar in de auto zitten om half 5 het ’s ochtends en zich afvragen waarom ze allemaal alleen in hun eigen bed slapen. Mannen die dit jaar te vaak wakker werden met een kater waarvan ze de vorige keer ook al zwoeren dat het de laatste keer was. Dit is voor de man die in de spiegel kijkt naar zijn buikje, zijn schouders ophaalt en bij zichzelf denkt: “ach, we hebben in elk geval genoten”! Het nieuwe jaar is er bijna! Een prima moment om eens goed na te denken over wat er voor jou beter kan.

Dit zijn de meest genoemde goede voornemens om te groeien als man!

1.      Meer sporten

meer sporten

Ga naar de gym op 1 januari om 08:00, dat is waar het kaf van het koren wordt gescheiden! De mannen die je hier tegen komt zijn de elite wezens die de ruggengraat vormen van onze samenleving. Het type man dat ons hoop geeft op een goede toekomst. Neem een voorbeeld aan hen. Nee, natuurlijk hoeft het niet meteen perfect, maar meer sporten kan nooit kwaad! Het is een van de meest ingrijpende veranderingen in het leven van een man. Sporten geeft je energie, zelfvertrouwen en is het beste middel om jezelf aantrekkelijker te maken! Neem een abonnement en maak er ruimte voor in je leven!

Lees ook:  De kracht van Dienend Leiderschap

2.      Minder buiten de deur eten, meer écht voedsel eten!

Wat je eet is bepalend voor hoe jij je voelt. Ga jij naar een fastfood restaurant en stop je jezelf vol met rotzooi? Dan kun je niet verwachten dat daar iets positiefs uit komt. “Ik heb niet altijd tijd om te koken”, is het slapste excuus dat je te vaak voorbij hoort komen. Geen tijd? Je verlengt je leven door gezonder te eten! Daarnaast kun je gewoon een slowcooker kopen en een paar meal prep bakjes. Sodemieter gewoon alle ingrediënten in die slowcooker, zet hem aan, doe de rest van de dag je ding en als je thuis komt vul je je prep bakjes voor de hele week. Zo kost het je letterlijk 30 minuten per week. Geniet van de laatste oliebollen met nieuwjaar en ga er daarna voor!

3.      Stoppen met roken

Dan hebben we het over normale, maar ook de pretsigaretten. Het is misschien lastig om van een verslaving af te komen, maar zeker niet onmogelijk. Als je aan één van de twee verslaafd bent, zet dit dan boven aan op je prioriteiten lijstje, focus je niet op andere dingen. Zorg dat dit stopt. Gebruik al je mentale energie om die rotzooi nooit meer aan te raken!

  • Het verkort je leven drastisch
  • Het kost klauwen met geld
  • Het stinkt
  • Het is ongezond
  • Het vergroot de kans op wallen onder je ogen
  • Je wordt er geen beter mens van
Lees ook:  Accessoires die elke man zou moeten hebben voor zijn spullen

En nog veel meer nadelen. Verslaafde mensen zeggen vaak: “Ja, maar het hoort bij mij” of “Ja, maar dat is het enige waar mijn hoofd rustiger van wordt”. Wat ze eigenlijk bedoelen is “ik wil niet veranderen, want dat is moeilijk”.  

4.      Meer financiële onafhankelijk

Financiële vrijheid

Veel mannen willen meer financiële onafhankelijkheid en vrijheid. Iedereen zou het wel willen! Voor jezelf werken, meer verdienen en minder werken! Dit is een gezond en goed voornemen. Het heeft niks met egoïsme of arrogantie te maken dat jij dit wil. Het is een doel waarmee je voor jezelf meer zekerheid creëert. Meer geld verhoogt je status en mogelijkheden als man. Vrouwen houden van mannen die voor zichzelf kunnen zorgen. De meeste vrouwen kiezen niet voor een man met geld omdat ze vallen op rijke mannen, maar wel omdat het een veilige omgeving creëert en veel zorgen wegneemt. Financiële onafhankelijkheid is dus in alle opzichten iets positiefs. Als je er net mee begint, lees dan een paar goede boeken, zorg dat je leven op orde is. Zorg voor discipline, voldoende slaap, dagelijkse beweging, hou een journal bij en werk consistent en hard. Het komt je niet aanwaaien.

5.      Mediteren

Mediterende man

Innerlijke rust is belangrijk. Mediteren helpt bij het ordenen van gedachten, het reflecteren van gedrag en emoties en het helpt je om dichter bij jezelf en je doelen te staan. Meditatie produceert mentale gezondheid. Als je last hebt van angstgevoelens, is meditatie een van de beste tools om weer vat te krijgen op je leven. Als je een burn-out hebt, is meditatie een krachtig geneesmiddel. Als je meer discipline wil, maakt meditatie de weg vrij om besluitvaardiger en gerichter te handelen.

Lees ook:  De trends en ontwikkelingen van elektrisch rijden

6.      Lees meer boeken

Non-fictie boeken

Hierbij gaat de voorkeur uit naar non-fictie boeken. Als je niet van lezen houd, probeer dan luisterboeken. Het is een vaststaand feit dat het lezen van echte, fysieke boeken je hersenen meer stimuleert dan surfen op het web of TV kijken. Voor ons zou het nieuwe jaar in het teken moeten staan van een gezond lichaam en een gezonde geest, en boeken zijn de beste manier om dat doel te bereiken.

7.      Trek je een tijdje terug om aan jezelf te werken

Jezelf terugtrekken

We leven in een prachtige wereld, maar je zou het nooit weten als je er alleen maar naar zou kijken vanaf je tv of Facebook. Zet je telefoon uit, trek de stekker voor even uit het internet en ga naar buiten. Ga wandelen, lees een boek, staar naar de wolken, wat je maar wilt. Haal je gezicht weg van het scherm. Mediteer, leer jezelf een nieuwe skill of werk meer aan de dingen die belangrijk zijn. De meest succesvolle mannen in de geschiedenis maakte gebruik van periodieke zelf isolatie.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings