De beste apps voor monitoren zonnepanelen

23 oktober 2023
129
apps zonnepanelen

Het gebruik van zonnepanelen om groene energie op te wekken, wordt steeds populairder. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar kan ook helpen om de energierekening te verlagen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw zonnepanelen optimaal presteren? Daarvoor zijn er gelukkig tal van handige apps. Er zijn veel zonnepanelen apps die je kunnen helpen bij het monitoren en beheren ervan. In deze blog bespreken we de beste apps voor zonnepanelen, lees dus vooral verder!

beste apps voor zonnepanelen

Bliq

Beschikbaar op Android en iOS

Met de zonnepanelen app Bliq heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Of je nu wilt weten hoeveel energie de zonnepanelen opwekken of hoeveel je teruglevert aan het net, Bliq maakt het duidelijk inzichtelijk.

Enphase Enlighten app

Beschikbaar voor Android en Apple

De Enphase Enlighten app is speciaal ontwikkeld voor systeemeigenaren en biedt gedetailleerde informatie over de prestaties van de zonnepanelen-installatie. Je kunt het verbruik van de zonnepanelen per uur, dag of maand checken.

My Solar

Beschikbaar op Android en iOS

My Solar is een handige app als niet zoveel over zonnepanelen weet of als je de zonnepanelen vanuit een andere locatie wilt beheren. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen Nuth op een vakantiewoning of op je huis terwijl je op het werk bent. Het enige wat je hoeft te doen, is je zonnepanelensysteem verbinden met de app en je abonneren op My Solar.

Wil je meer weten over zonnepanelen te weten komen zonder een app te downloaden? Lees dan deze blog: De laatste trends op het gebied van zonnepanelen.

Lees ook:  Hoe maak je een voedingsschema?
zonnepanelen monitoren

SMA Energy app

Beschikbaar voor Android en Apple

De SMA Energy app biedt alle belangrijke gegevens van jouw SMA Energy System binnen handbereik. Je kunt de energiestromen van jouw huishouden intelligent sturen en zelfs het opladen van je elektrische auto regelen. Op de hoogte zijn van de trends bij elektrisch rijden? Lees dan deze blog.

SolarEdge Monitoring

Beschikbaar op Android en iOS

Met de SolarEdge Monitoring app heb je real-time inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen en van de omvormers zonnepanelen. Het overzichtelijke dashboard geeft duidelijk de status van je zonnepanelen weer. Hiermee kun je snel eventuele problemen identificeren en ervoor zorgen dat de zonnepanelen efficiënt blijven werken.

SOLARMAN Smart

Beschikbaar op Android en iOS

De SOLARMAN Smart zonnepanelen app biedt een uniek inzicht in de productie, consumptie en historie van de zonnepanelen. Hiermee kun je eenvoudig bijhouden hoeveel energie de zonnepanelen genereren en hoe je deze energie gebruikt.

Zonneplan

Beschikbaar op Android en iOS

De Zonneplan app is ideaal voor wie gebruikmaakt van de Zonneplan One omvormer, maar kan ook zonder deze omvormer worden gebruikt. Met deze app zie je direct wanneer stroom echt groen en goedkoop is. Het geeft inzicht in de momenten waarop het meeste voordeel gehaald kan worden uit de zonnepanelen.

Lees ook:  Het bouwen van je eigen man cave: ontwerp- en inrichting tips

Zelfstroom

Beschikbaar op Android en iOS

De Zelfstroom zonnepanelen app werkt samen met de gegevens van de slimme meter en de opbrengstgegevens van de zonnepanelen. Hiermee krijg je een uniek inzicht in jouw stroomverbruik en kun je zien hoeveel stroom er wordt terug wordt geleverd aan het net.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings