De populairste sport auto's

2 september 2022
310
Auto huren Geleen

Als je de Nederlander gaat vragen welke sportauto hij of zij zou kiezen, zal de gemiddelde Nederlander een Porsche zeggen. Dit is ook terug te zien op occasion websites. Als je gaat kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding kun je vaak voor minder geld een soortgelijke auto kopen.

Naast Porsche zijn er ook andere merken die vaak hun best doen om een sportieve, mooie auto op de markt te brengen. Maar die doen het meestal erg slecht in Nederland, omdat ze hier te weinig naamsbekendheid voor hebben in deze branche. Deze lijst hebben we samengesteld op basis van de prestaties en de prijs. Het zijn dus geen ‘droomauto’s’ die meer dan € 100.000 euro kosten. Als je goed hebt gespaard, zou je deze auto’s kunnen kopen.

Hyundai Genesis Coupé

Deze auto kun je hebben vanaf € 15.000. Genesis is het luxemerk van Hyundai in Amerika. Het is een beetje zoals Lexus in tegenstelling tot een Toyota in Nederland. Deze auto werd in Europa op de markt gebracht door de Koreanen. Met zijn hoge motorvermogen en achterwielaandrijving was de Hyundai Genesis coupé een regelrechte concurrent van de Ford Mustang. Maar in Nederland werd hier de neus voor opgehaald. Voor een auto met deze prestaties loop je toch echt niet de Hyundai-dealer binnen.

Je kunt ze simpelweg niet meer bij een dealer krijgen, dus wat er nog rest zijn de occasions. En ook hier moet je ontzettend goed zoeken, omdat er bijna geen originele exemplaren te vinden zijn. Dit model is wel te vinden, maar deze auto’s zijn natuurlijk getuned, hebben een foute wrap, zijn aangepast met de betrekking tot de techniek of hebben een discutabele spoiler. Als je deze auto zou willen hebben, moet je de tijd pakken om een goede te vinden. Als dit eenmaal gelukt is, heb je een tamelijk probleemloze sportauto.

Lees ook:  Alpecin reviews: onze ervaring van deze cafeïne shampoo

Op het moment dat je de auto in bezit hebt, moet je er wel rekening mee houden dat het een echte sportauto is. Het is geen auto die je even aan de buurvrouw uitleent omdat ze haar boodschappen wil gaan doen. Laat haar dan maar liever een auto huren in Geleen.  De carrière van de auto heeft maar drie jaar geduurd. Er was toen de keuze uit een 2.0 liter-turbomotor en een 3.8 liter V6. De 3.8 liter V6 was wel heel erg Amerikaans. In het jaar 2013 kregen beide motoren een update waardoor het blok een stukken hoger vermogen kon leveren. Deze exemplaren hebben het niet gered tot de Nederlandse markt. Hier zijn maar 44 exemplaren van gekocht via de officiële kanalen. Mocht je nu echt geïnteresseerd zijn, kun je ook eens over de grens kijken voor de Hyundai Genesis coupé.

Nissan 370Z

Deze auto begint bij een prijs van € 20.000. Een van de concurrenten van de Hyundai Genesis coupé was de Nissan 350Z. Deze auto staat iedereen helder voor de geest.  De 350Z is de voorloper van de 370Z. De 370Z is een stuk minder bekend. De auto is ten opzichte van zijn voorganger niet heel erg veranderd. Het uiterlijk is iets anders, maar je kunt niet beweren dat de auto er mooier op is geworden. Zoals je al kunt raden is de cilinderinhoud van het blok van 2.5 naar 2.7 liter gegaan.

Lees ook:  Hoe de overheid gokverslaving tegen gaat

Ook de 370Z zal je niet snel verrassen met problemen. Hij geeft niet meer problemen dan welke Japanse auto dan ook. Je moet er wel aan denken dat je veel meer geld kwijt gaat zijn aan benzine, maar dit is dan ook wel logisch bij het hebben van een sportauto. Net zoals de Hyundai Genesis coupé is de 370Z ontzettend moeilijk te vinden als occasion. Je zult er wel meer vinden dan de Hyundai, want er zijn van de 370Z 40 exemplaren meer verkocht in Nederland. Wel worden de 370Z modellen vaak aangepast naar de wensen van de eigenaar. Daarom moet je vaak nog wat werk verrichten om de auto een beetje toonbaar te maken.

Het verschil met de Hyundai is dat de 370Z beter hanteerbeer is. Hij is veel beter geschikt als dagelijks vervoer. Je hebt ook nog een 370Z roadster voor als je een open versie wilt. In het buitenland is de 370Z veel meer beschikbaar, dus als je deze graag zou willen, kun je daar eens kijken.

Ford Mustang

Het is niet raar dat de Ford Mustang in deze lijst staat. Het huidige model kan je gewoon kopen via de dealer. Het vorige model kun je alleen via grijze importkanalen naar Nederland krijgen. Dit model is ondertussen al een betaalbare occasion.

Lees ook:  Het mysterie van aantrekkingskracht

Er zijn van de Mustang verschillende uitvoeringen. Je hebt de 2.3 liter Ecoboost die 290 pk produceert. Ook heb je de GT 5.0 V8 met 449 pk. En tenslotte heb je nog de Mach-1 met maar liefst 460 pk. De laatste twee uitvoeringen zijn dan ook echte racemonsters met een koppel van 440 Nm. De auto heeft een topsnelheid van 234 kilometer per uur. En dat in combinatie met het gave uiterlijk is het eigenlijk toch wel een must have. Het is dan ook niet raar dat hier meer exemplaren van zijn in Nederland.

 In de loop van de jaren hebben al flink wat mustangs onze kust bereikt. En de verhalen van de mindere bouwkwaliteit en materiaalgebruik kloppen wel. Maar dit is alleen ten opzichte van de Europese modellen. Maar het verschil tussen een Mustang en een Europese sportauto is ontzettend klein, dus geef de Mustang dus zeker een kans.

We hopen dat we je een beter beeld hebben kunnen geven van kwalitatief hoge sportauto’s met een relatief laag prijskaartje. Of als je niet te veel wilt uitgeven en toch eens een andere auto wil rijden, huur dan eens een auto!

Bij een mooie snelle auto horen natuurlijk ook mooie sieraden. Lees hierover meer!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings