De rol van edelstenen in luxe horloges

26 februari 2024
258

Robijnen, saffieren, smaragden en amethisten zijn een aantal voorbeelden van de meest populaire edelstenen voor het verwerken van horloges. Ze worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende redenen, waaronder dus het bewerken van luxe horloges. Buiten het feit dat ze er prachtig uitzien, hebben de edelstenen ook een belangrijke functie in de ontwikkeling van het horloge. In deze blog vertellen we alles dat je moet weten over de edelstenen in je horloge.

Waarom hebben horloges edelstenen?

Het uitzoeken van het juiste horloge kan enige tijd in beslag nemen. Tegenwoordig dient het niet alleen als tijdsmeter, maar ook als eyecatcher van je outfit. Luxe horloges bevatten vaak juwelen zoals edelstenen, als teken van luxe en kostbaarheid. Diamanten, smaragden en saffieren worden vaak gebruikt als wijzerplaat, horlogeglas of uur markering. Echter spelen de stenen ook ander rollen bij de ontwikkeling van horloges.

Diamanten, saffieren, robijnen en smaragden zijn een aantal voorbeelden van de meest gebruikte edelstenen in horloges. Deze zijn namelijk extreem hard en daarom dus krasbestendig. Dit maakt ze het perfecte materiaal om horloges te verwerken. Horloges worden namelijk zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant veel blootgesteld aan krassen en slijtage.

Lees ook:  De Casual chic stijlgids

Edelstenen zoals lagerstenen worden gebruikt om de wrijving tussen de kleine metalen onderdelen in het horloge te verminderen. Hierdoor kan snelle slijtage worden voorkomen en kan het horloge langer meegaan. De juweellagers zorgen hierbij dus voor een soort smeringsmiddel tussen de materialen. Vroeger gebruikte men hiervoor stenen als smaragden en saffieren, maar tegenwoordig bieden synthetische stenen hetzelfde effect. Deze zijn namelijk even  glad en zorgen voor perfecte lagers voor de bewegende delen van het uurwerk.

Meer lezen over horloges? Lees hier alles over het kiezen van het juiste horloge.

Welke edelstenen worden gebruikt bij horloges?

Vroeger gebruikte men echte edelstenen als saffierkristallen, granaten robijnen of zelfs diamanten als onderdeel van het uurwerk van een horloge. Deze stenen werden vaak gebruikt bij horloges van hogere kwaliteit en hebben dan ook een duurder prijskaartje.

Uitstraling

De uitstraling van een horloge is erg bepalend voor de stijlkeuze en wordt bepaald door verschillende factoren. Eén van deze factoren is het gebruik van edelstenen. Vroeger werden edelstenen al gebruikt in de verwerking en het ontwerp van horloges, om zo luxe en status aan te tonen. Hoe meer edelstenen, hoe duurder het horloge. Diamanten zijn hierbij zonder twijfel een van de meest populaire edelstenen die zorgen voor een uniek uitstraling. De kleur, vorm en plaatsing van de diamanten is hierbij belangrijk voor de gewenste stijl van het horloge.

Lees ook:  Sollicitatie kleding voor succes

De echte edelstenen zijn nog altijd erg populair. Buiten het smeren van horloges, zorgen edelstenen ook voor het afgeven van energie. De edelstenen hebben ieder zijn eigen effecten en kunnen een positieve invloed op het dagelijks leven hebben. De aventurijn edelsteen zorgt bijvoorbeeld voor geluk. Deze steen werkt kalmerend en beschermend en wordt daarom ook wel de gelukssteen genoemd. Shop hier de aventurijn, ook wel bekend als ‘zakje geluk’.

Kortom, edelstenen spelen een veelzijdige rol in de ontwikkeling van luxe horloges. De edelstenen voegen een unieke touch toe, waardoor ieder horloge persoonlijk is.

Ook nieuwsgierig naar de juiste ringen bij je outfit? Lees hier snel verder!

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings