Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

8 september 2023
503
sporttrends 2023

Oke, we weten allemaal dat we vorig jaar met z'n allen als een stelletje gekken de padelbaan op doken, alsof we nooit eerder van een racket hadden gehoord. Maar houd je vast, want dit jaar is het tijd voor nieuwe sportavonturen die ons leven gaan veranderen. Of in ieder geval, ons wat spierpijn gaan bezorgen. En, laat me je vertellen, deze sporttrends 2023 zijn zo heet dat zelfs je sportlegging jaloers wordt.

Laten we eerst eens teruggaan naar vorig jaar. Padel hier, padel daar - serieus, het was net alsof we met z'n allen een geheime padelclub hadden opgericht. Maar goed, we zijn weer een jaar verder en er zijn nieuwe sporttrends die onze aandacht vragen. Dus laten we die padelrackets even aan de kant leggen en die oortjes in onze oren stoppen, want hier komen ze, mannen!

Trap je fit met rocycle!

Oké, Rocycle. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik die term aan mijn goede vriend laat vallen, zie ik soms een vragende blik. Maar in de levendige Randstad is dat een heel ander verhaal.

Rocycle-studio's schieten als paddenstoelen uit de grond, en nee, ik bedoel niet dat paddenstoelen aan het trappelen zijn. Ik heb het over indoor fietsen in het donker, op opzwepende muziek en met inspirerende aanmoedigingen van de instructeur. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je zelfs met dumbbells aan de slag en je bovenlichaam in de mix gooien.

Serieus, het is als een feestje in de sportschool - zonder de glinsterende discobal dan. En laten we eerlijk zijn, wie zou er nee zeggen tegen een stevige full-body workout, met een vleugje mindfulness erbij?

Prāṇayāma, zoiets als de nieuwe yoga

Goed, ik begrijp dat yoga soms een beetje overweldigend kan lijken. Je ziet al die flexibele yogi's in de meest ingewikkelde posities en je denkt bij jezelf, "Kan ik dat ook?". Maar hier komt goed nieuws: er is een nieuwe vorm van yoga in town en het heeft een naam die klinkt alsof je een magische spreuk uitspreekt: Prāṇayāma. Wacht, laat me je eerst helpen met de uitspraak: Praa-na-ya-ma. Klinkt best gaaf, toch?

Lees ook:  Populaire banen voor mannen

Deze vorm van yoga draait om ademhalingsoefeningen en eenvoudige bewegingen om je innerlijke energie een boost te geven. Het is eigenlijk een soort workout voor je longen. En laten we eerlijk zijn, na al dat hijgen tijdens het sporten kunnen die longen wel wat extra aandacht gebruiken.

Tips om Prāṇayāma te beoefenen

Begin rustig: Neem de tijd om vertrouwd te raken met de ademhalingstechnieken voordat je vol gas gaat.

  • Zoek een rustige plek: Kies een plek waar je je kunt concentreren zonder afleidingen.
  • Luister naar je lichaam: Forceer niets en respecteer de grenzen van je lichaam tijdens de oefeningen.
  • Blijf consistent: Net als bij andere vormen van beweging, is consistentie belangrijk voor maximale voordelen.
  • Leer van experts: Volg lessen of bekijk online video's om de technieken onder de knie te krijgen.

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe manier om wat mindfulness en frisse energie in je leven te brengen, geef Prāṇayāma dan zeker een kans. Het is yoga, maar dan met een verrassende twist!

Lees ook Sportvoeding tips voor mannen

sporttrends 2023

De 12-4.8-30 workout, klinkt ingewikkeld, is het ook

Stel je voor: je bent in de sportschool en daar zie je een groep mensen op de loopband alsof ze bezig zijn met een topgeheime missie. Wat gebeurt daar? Nou, dat is de 12-4.8-30 workout en het heeft zeker een vleugje mysterie om zich heen.

Tijdens deze workout loop je dertig minuten lang op een helling van twaalf graden met een snelheid van 4.8 km/u. Klinkt eigenlijk niet zo uitdagend, toch? Maar dan komt minuut 29 om de hoek kijken en begin je je af te vragen of je ooit nog kunt stoppen met lopen.

Maar wacht even, volgens die TikTok-experts is dit de ultieme koning onder de loopband workouts. Het voelt als een wandeling door een achtbaan - maar dan zonder de veiligheidsbeugels.

Tips om de 12-4.8-30 workout aan te gaan:

  • Start rustig: Begin met een lichte helling en bouw geleidelijk op naar twaalf graden.
  • Focus op ademhaling: Houd je ademhaling onder controle om het uithoudingsvermogen te verbeteren.
  • Luister naar je lichaam: Als het te zwaar voelt, pas dan de snelheid aan zodat je het volhoudt.
  • Blijf gemotiveerd: Zet je favoriete muziek op om je door de laatste minuten heen te slepen.
  • Hydrateer: Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft tijdens en na de workout.
Lees ook:  Alpecin reviews: onze ervaring van deze cafeïne shampoo

Dus, als je zin hebt in een uitdaging die je hartslag omhoog zal jagen en je benen zal laten trillen, dan is de 12-4.8-30 workout absoluut iets om uit te proberen. Het klinkt mysterieus, maar je zult versteld staan van de impact op je conditie!

E-bike avonturen

Ja, je leest het goed. De e-bike maakt zijn opmars als een van dé sporttrends van 2023. Denk niet meteen aan een rustig tochtje door het park, want de e-bike heeft een nieuwe en opwindende draai gekregen. Deze elektrische tweewieler is niet alleen een handige manier om je door het stadsverkeer te verplaatsen, maar ook een serieuze workout. Met verschillende ondersteuningsniveaus kun je zelf bepalen hoeveel inspanning je wilt leveren en hoeveel je de motor laat werken. Zo kun je kiezen voor een ontspannen ritje op een lage stand of jezelf uitdagen door op een hogere stand te gaan en flink te trappen.

En dat is nog niet alles! Een andere spannende toevoeging aan de e-bike trend is het gebruik van GPS trackers. Met een GPS tracker voor je e-bike kun je niet alleen je routes en afstanden bijhouden, maar ook je snelheid en prestaties analyseren. Het is als een persoonlijke coach die je helpt je fietservaring naar een hoger niveau te tillen. Bovendien geeft het je extra gemoedsrust door je e-bike te beveiligen tegen diefstal.

De e-bike met GPS tracker opent nieuwe mogelijkheden voor zowel recreatieve fietsers als sportieve enthousiastelingen. Het is een geweldige manier om je conditie te verbeteren, nieuwe plekken te ontdekken en tegelijkertijd je prestaties te optimaliseren. Dus waar wacht je nog op, mannen? Spring op die e-bike, activeer de GPS tracker en laat je verrassen door de elektrische revolutie in sport en mobiliteit!

Lees ook:  In een dikke bolide rijden? Zo doe je het!

Lees ook: motor rijden in stijl

Biophilia: Terug naar de natuur (en je Workout)

Even serieus, wie heeft er ooit gehoord van Biophilia? Klinkt als een exotische ziekte of een geheim genootschap, toch? Maar nee, het is eigenlijk een term die betekent dat we weer wat meer liefde voor de natuur moeten tonen.

 En eerlijk gezegd, dat is best begrijpelijk. We zitten allemaal vast achter onze computers en in kantoorpanden, dus waarom niet wat quality time met de natuur doorbrengen? En laten we eerlijk zijn, sporten in de buitenlucht voelt als een mini-avontuur.

Dus waarom niet een rondje hardlopen in het bos, zwemmen in de zee of bootcampen in het park? Plus, je bent meteen ook nog lekker hip.

Cardio met een knipoog naar kracht, hyrox

En dan hebben we nog Hyrox. Klinkt als de naam van een sci-fi film, toch? Maar nee, het is een nieuwe sporttrend die cardio en kracht combineert tot een epische uitdaging.

Je doet mee aan een groot evenement waarbij je een mix van hardlopen en krachtoefeningen doet. Het doel? Zo snel mogelijk een serie van oefeningen afwerken. Het is als een workout en een wedstrijd in één, en geloof me, mannen, dit is niet voor watjes.

Dus als je toe bent aan een flinke dosis zweten en jezelf uitdagen, kijk dan eens naar een Hyrox-competitie bij jou in de buurt. Maar onthoud, je bent gewaarschuwd: het is serieus pittig.

Dus daar heb je het, mannen. De heetste sporttrends van 2023 staan op je te wachten, en ik weet zeker dat je net zo enthousiast bent als ik om deze nieuwe avonturen aan te gaan. Dus trek die sportschoenen aan, doe je sportarmband om, gooi die dumbbells in de lucht (maar vang ze alsjeblieft wel op) en ga ervoor! En wie weet, misschien zie ik je wel op de Rocycle-fiets of tijdens een epische Hyrox-uitdaging. Laten we samen zweten, lachen en onze innerlijke atleten naar boven halen. Op naar een jaar vol nieuwe sportieve hoogtepunten, mannen! Stay strong!

Bekijk ook Een sportief dagje uit met je vrienden in de zomer

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings