De trends in het eetgedrag van Nederlanders

29 maart 2022
422
Weight Watchers opzeggen

Nederlanders worden steeds dikker. Van de mensen van 20 jaar of ouder had in 2020 ongeveer de helft overgewicht. Daarvan had 14% ernstig overgewicht. Een trend die natuurlijk al veel eerder op gang kwam in Amerika. Naast deze trend lijken er wel degelijk tegenbewegingen te komen, om het tij te keren. Niet gek natuurlijk, want overgewicht kan ook extra gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Gezonde voeding

Invloed politiek

Het is een feit dat onder andere de komst van de tv ertoe heeft bijgedragen dat er meer mensen met overgewicht zijn. Net als het gemak van de auto en de bereikbaarheid van fastfood ook geen goed heeft gedaan. Er zijn steeds meer gemeenten die het gemak van fastfood aan banden willen leggen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld geen cafetaria's meer in de buurt van scholen en het inperken van reclame voor fastfood. Natuurlijk ligt dit ook gevoelig, mensen ervaren het ook als betuttelend. Maar, het feit is dat bereikbaarheid wel degelijk een rol speelt.

Minder vlees of toch niet?

Het is zelfs doorgedrongen in de schijf van vijf. We werken toe aan een Nederland met minder vlees. Tenminste het advies is er. Ook is het zo dat vegetarisch eten allang niet meer alleen is voor de mensen met de geitenwollen sokken. Het wordt net zo goed normaal gevonden. In 2020 was de totale Nederlandse vleesconsumptie 75,9 kilogram per hoofd van de bevolking. Het gaat daarbij om het totaal van vet, botten en vlees. Ongeveer de helft wordt daarvoor gebruikt voor vlees en vleeswaren.

Lees ook:  Redenen om je eigen zwembad te bouwen

Eigenlijk ligt minder vlees eten ook in lijn met ons verleden. Voor de jaren vijftig werd er minder vlees gegeten dan daarna. Pas na 2010 kwam er een verandering en werd de vleesconsumptie minder.

Dineren met vrienden

Nieuwe trends

Er zijn wel wat nieuwe trends te bespeuren. Er zijn met name mensen die erg letten op het minder eten van geraffineerde suiker. Mensen lijken elkaar ook meer aan te spreken bij bijvoorbeeld het drinken van energiedrankjes. Ook zie je dat er mensen zijn die de hoeveelheid koolhydraten beperken. Verder is er nog een tendens: mensen die meer groentes eten dan zelfs aanbevolen is in de schijf van vijf. Niet vreemd, aangezien er onderzoeken zijn die uitwijzen dat het vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het gaat hier echter om bepaalde groepen mensen nog, de tijd zal uitwijzen of het zich voortzet.

Weight Watchers opzeggen

Bepaalde oude eetgewoonten zoals calorieën tellen, zullen mogelijk verminderen. Weight Watchers opzeggen zou ook zomaar eens een trend kunnen zijn, aangezien er bij Weight Watchers ook gericht wordt gekeken naar calorieën. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat voor iedereen Weight Watchers opzeggen het beste is.

Lees ook:  Beleggen en investeren in 2023: wat zijn de mogelijke opties?

Naast Weight Watchers opzeggen, zie je ook dat mensen niet meer zo snel een dieet gaan volgen. Het lijkt er steeds meer op dat het gaat om het eetpatroon te veranderen in plaatsen van ineens veel afvallen.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings