Gladjakkers pomades review

22 maart 2020
643
Gladjakkers pomades

Gladjakkers is een Nederlands grooming merk waarvan werkelijk alles Nederlands is.

Gladjakkers kenmerkt zich met trots door het 100% Dutch label, van de naam tot ingrediënten en het verhaal achter elk product, welke telkens terug te leiden is naar een periode uit de Nederlandse geschiedenis.

Gladjakkers is opgericht door een van de drie Nederlandse meesterbarbiers: Henk Jansen.

Henk heeft zijn kennis en expertise samen met zijn compagnon Johan ingezet om hoogwaardige grooming producten te ontwikkelen voor mannen zoals pomades, cologne en scheerzeep.

De eerste producten zijn in 2016 geïntroduceerd en worden sindsdien gebruikt door herensalons en het Barber college vanwege de makkelijker werkbaarheid en kwaliteit.

Vanwege het succes van de Authentic 1955 pomade heeft Gladjakkers sindskort drie nieuwe pomades ontwikkelt: 1960, 1913 en Puppy pomade voor de jongere generatie Gladjakkers.

Elke pomade heeft een eigen verhaal en toepassing. Wat de pomades wél gemeen hebben is de mannelijke, klassieke geur dat typerend is voor Gladjakkers producten.

Gladjakkers Authentic Hair pomade 1955

Oorspronkelijk geïntroduceerd in 2016 als ode aan de Rock & Roll tijd uit de jaren '50. Gemaakt om kuiven mee te fabriceren van epische proporties.

De medium hold en glans zijn geschikt voor zowel droog als nat haar. Puur Hollands en verkrijgbaar in de typerende Gladjakkers geur.

Pomade is al decennia lang het go-to styling product van mannen met een behoefte om hun haren langdurig te kunnen stylen.

Pomade blijft namelijk beduidend langer in model zitten dan wax of gel én droogt de haren minder snel uit.

Vanwege ingrediënten zoals petrolatum is pomade prima geschikt om de wat ruigere kapsels te creëren zoals een kuif of pompadour, waarbij de glanzende en stevig makende eigenschappen een voordeel zijn.

Gladjakkers heeft  recent een eigen pomade in het assortiment opgenomen: Gladjakkers authentic hair pomade, met 100% Nederlandse ingrediënten. In deze review lees je onze bevindingen.

Lees ook:  Osmo Essence Fiber Paste

Gladjakkers pomade review

Een tijdje terug zijn we in contact gekomen met Gladjakkers. Gladjakkers is een Nederlands bedrijf en heeft zijn roots diep in de kapperswereld liggen.

Er werd ons gevraagd om de Authentic Hair Pomade te testen en onze bevindingen te delen met de lezers van Trendheads.nl.

Dat doen we natuurlijk graag, en we hebben de Gladjakkers Authentic Hair Pomade op moment van schrijven ruim een maand vrijwel dagelijks getest.

Lang verhaal kort: Als je een kwalitatieve pomade op waterbasis zoekt dan had je eigenlijk alleen maar de keuze uit een handjevol bekende merken.

Tot nu, want de authentic hair pomade van Gladjakkers is een aanrader en uitermate geschikt om opvallende kapsels mee in model te brengen.

Verpakking & inhoud

Wat direct opvalt aan de Gladjakkers hair pomade is de verpakking. Het blik met draaidop bevat 150ml pomade en heeft een fijne retro look.

De Gladjakkers pug met flinke kuif past natuurlijk helemaal bij de uitstraling van het merk en geeft aan dat je met dit product dergelijke haarstijlen kunt fabriceren.

Gladjakkers pomade

Mannelijke geur

Een aangename verassing is de opvallende, mannelijke geur. Het goedje heeft iets weg van klassieke after shave geuren die James Bond ook zou dragen, zegmaar.

Dit is natuurlijk geheel subjectief, maar de meeste vrouwen (en Kim van de redactie) waar we het aan gevraagd hebben waren het er over eens.

Wat ons ook opviel is dat de aangename geur vrijwel de hele dag merkbaar aanwezig blijft.

Hold en restjes

Het aanbrengen van de Gladjakkers pomade doe je beste door een voorzichtige hoeveelheid op te warmen tussen je vingers en geleidelijk aan te brengen op handdoek droog haar. 

Lees ook:  Wishlist: gladde jongen cadeau inspiratie

Vanwege de textuur laat de pomade weinig restjes achter tussen je vingers en in je haren. Ook zul je merken dat de pomade makkelijk te verdelen is zonder 'stroef' te worden.

De Gladjakkers pomade heeft een medium hold wat resulteert in een kapsel dat zonder problemen de hele dag in model blijft zitten.

Zelfs tijdens een flinke storm, wat we hebben mogen ervaren tijdens de windkracht 10 storm eind februari. 

Hermodelleren is mogelijk mits je je haren vochtig maakt, maar het zal lastig blijven. Dat is overigens een eigenschap van pomade in het algemeen en niet specifiek van de Gladjakkers pomade.

Makkelijk uitwassen

Omdat de pomade van Gladjakkers gemaakt is op waterbasis kun je aan het eind van de dag je haren zonder moeite uitwassen. Dit in tegenstelling tot de zwaardere pomades op oliebasis.

Prijs kwaliteit

Voor een blik Gladjakkers pomade van 150ml betaal je net geen twee tientjes. En omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid gebruikt, gaat een blik je een geruime tijd mee. Het is een fijne pomade voor een schappelijke prijs.

Gladjakkers Authentic Hair pomade 1955

Gladjakkers Authentic Shine Pomade 1913

De 1913 pomade is ontwikkeld op basis van de Hollandsche maffiatijd en past qua naam en textuur het beste bij Gladjakkers.

Deze medium hold pomade is speciaal gemaakt om strakke slicked back looks mee in model te brengen.

De gelei-achtige structuur maakt je haren zwaarder waardoor deze strak naar achteren blijven liggen. De hoogglans finish geeft je uiteindelijk de gladde maffioso uitstraling

Gladjakkers Authentic Shine pomade 1913

Gladjakkers Authentic Puppy pomade 1955

Puppy pomade is afgeleid van de Authentic 1955 pomade en is speciaal gemaakt voor de jongere generatie Gladjakkers.

Lees ook:  Beste bodygroomers 2023 koopgids

De formule bevat toegevoegde crème met conditionerende werking waardoor de haren en hoofdhuid gedurende de dag verzorgd worden. De geur is eveneens ietsjes milder en past perfect bij de jongere man.

Gladjakkers Authentic Puppy pomade 1955

Gladjakkers Authentic Dry pomade 1960

De jaren 60 staan synoniem voor de seksuele revolutie waarin wilder, ruiger en rauwer centrale thema's waren.

De stuggere en harde klei van de Gladjakkers Dry pomade is daarom bedoeld om werkelijk alle haarstijlen mee in model te brengen.

De Dry pomade is de variant met sterkste hold en geeft je maximale controle.

Gladjakkers Authentic Dry pomade 1960

Gladjakkers pomade kopen

Als je Nederlandse producten waardeert dan moet je jezelf een keer Gladjakkers gunnen. De vier pomades geven je ongetwijfeld een goede ervaring en de complimenten over de geur zijn een fijne bijkomstigheid.

Over Gladjakkers

Gladjakkers is een Nederlands bedrijf met een inspirerend verhaal. Gladjakkers is ontwikkeld door barbier Henk Jansen en een aantal vakgenoten.

Samen met zijn compagnon met wie hij 4 jaar geleden Barber College is gestart, ging hij op zoek naar een fabrikant, parfumfabriek, designbureau etc. De zoektocht had altijd één voorwaarde: alles moest 100% Hollands zijn.

Shaving soap, balm & cologne

Buiten de pomade om heeft Gladjakkers ook nog Shaving Soap (150ml supreme shaving soap, not for pussies!), Balm (100ml bad ass balm) en een cologne (100 ml manhood in a bottle) in het assortiment. Alle producten hebben dezelfde opvallende, geur.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings