Halflange kapsels voor mannen inspiratie

22 oktober 2020
1676
Mannenkapsels half lange lengte

In deze gids tref je inspiratie en ideeën voor halflange mannenkapsels. Geselecteerd voor verschillende stijlen, passend bij zowel jong als oud(er) en op verschillende gezichtstypen.

Halflange mannenkapsels zijn erg in trek. Ben jij ook van plan om een halflang kapsel te nemen en vraag jij je af welke varianten er allemaal zijn? Dan is het verstandig om dit artikel eens goed door te nemen.

Ontdek je nieuwe haarstijl.


Download gratis onze nieuwste inspiratiegids vol met stijlen voor elke lengte en haartype.

Lookbook mannen kapsels halflang

Waarom kiezen voor halflange mannenkapsels?

Tot op zekere hoogte heb je geen invloed op het haar dat je hebt. Zo heeft de een natuurlijke krullen en de ander weer een slag in het haar.
Kijken we specifiek naar de kapsels voor mannen, dan speelt het zeker mee dat er een groep mannen is die liever niet een half uur eerder opstaat om het haar in model te brengen. Nog steeds willen de meeste mannen iets gemakkelijks, al willen ze er wel verzorgd uitzien. In dat geval zijn halflange mannen kapsels ideaal. Je creëert er zowel een verzorgde als ruige look mee. Lees hier meer over de halflange mannen kapsels.

Kies voor het kapsel pompadour

Heel lang kozen mannen voor of een kort model of een lang model. Het pompadour kapsel zorgde eigenlijk voor een soort kentering. Het is bij mannen kapsels van halflang formaat wel zo dat je haar gezond moet zijn en zeker niet te dun. Lijkt dit kapsel jou wel wat? Lees hier dan meer over een pompadour herenkapsel.

Kijk naar je gezichtsvorm

Het type kapsel dat je kiest, heeft vooral te maken met de stijl die bij je past, de vorm van je gezicht en het type haar dat je hebt. Het is een feit dat een halflang kapsel perfect past bij een meer hartvormig gezicht zoals het ook matcht met een driehoekig of diamantvormig gezicht.

Een halflang kapsel wint steeds meer populariteit bij de man en daardoor zijn de opties wat betreft de halflange kapsels ook weer toegenomen. Je hebt tegenwoordig opties genoeg als je als man halflang haar hebt en er verzorgd bij wil lopen. 

Undercut is erg populair onder mannen met halflang haar

Laten we eens wat halflange mannenkapsels onder de loep nemen. Onder deze kapsels wordt bijvoorbeeld de Undercut geschaard.

Bij dit kapsel houd je het bovenop wat langer en voller en is de rest wat korter geknipt. Zo ontstaat een goed verzorgd kapsel, een kapsel dat je ook losjes kunt dragen en dat perfect staat bij een baard. De undercut is opnieuw populair geworden door de serie Peaky Blinders. Meer tips en tricks voor het Peaky Blinder kapsel vind je hier.

Dit kapsel kun je én heel strak én ook lekker los dragen. Het grote voordeel van dit kapsel is dat het helemaal nooit perfect hoeft te zitten om toch perfect te zitten, snap je? Het zit gewoon altijd goed. Hoe je het ook stylet. 

Een natuurlijke uitstraling

Mannen laten hun haar steeds meer en liever wat langer en wavey. Gewoon ook omdat ze trots zijn op hun haar. 

Lees ook:  7 populairste herenkapsels kort van het moment

Halflange mannenkapsels zijn bovendien goed te combineren met een baard of een ontluikend baardje. Dit kapsel maakt het mogelijk om te experimenteren met een baardje in elke situatie.

Gebruik niet te veel haarproducten en haal zo nu en dan je handen door je haren. Met minder producten blijft je haar de natuurlijke uitstraling houden. 

Nette wilde lokken

Een halflang mannen kapsel kenmerkt zich door de nette uitstraling die het kan bieden. Aan de andere kant word je een nette man met wilde lokken, want ook dat is mogelijk.

De wilde lokken zijn perfect als je van nature een slag in je haar hebt. Ook geven ze het nette kapsel toch een stoer randje. Je zou kunnen zeggen dat het een kapsel is dat overdag netjes is terwijl je ‘s avonds gewoon de stoere look creëert. Wil je meer weten over hoe je een zakelijk kapsel kunt krijgen, lees dan hier verder over zakelijke kapsels voor mannen.

De gulden middenweg

Een man die voor een halflang kapsel kiest, is een man die in ieder geval iets van moeite wil doen om er goed bij te lopen. Want vaak vraagt een dergelijk kapsel wel wat styling werk ‘s ochtends vroeg. Juist hierom kiest een grote groep mannen ervoor om het haar te millimeteren, omdat je dan in elk geval geen tijd kwijt bent aan het haar, dan weet je namelijk dat je haar altijd goed zit.

Ten opzichte van het kortst mogelijke kapsel moet je met halflang haar wel naar de kapper.
Een halflang kapsel houd je zelf niet in goede conditie. Millimeteren kun je prima zelf doen, het is maar net wat je zelf wenst.

Nog meer werk en tijd vraagt een lang mannen kapsel, wil je het altijd netjes en verzorgd houden. Het korte mannen kapsel halflang is dus een gulden middenweg. 

It takes time...

Heb je nu nog kort haar en overweeg je om een halflang mannen kapsel te proberen? Dan zal je hier een paar maanden haar voor moeten sparen. Haar groeit snel, dus dat is te overzien.
Is je haar half lang en heb je een leuk kapsel gevonden? Dan kun je vervolgens kiezen wat je wilt; je laat het halflang of ga je voor nog langer? Keer je terug naar een gemillimeterd kapsel?

Ga je van heel kort naar half lang, vergeet dan niet om regelmatig de kapper of de barbier te bezoeken. Dat was je namelijk niet gewend met de heel korte coupe. Met een halflang mannen kapsel heb je letterlijk eerder last van wilde haren. Dit laat je door de kapper behandelen. De wilde haren ontstaan vaak rond de oren en zeker in de nek.

Een halflang kapsel moet je steeds bijhouden, anders verliest een kapsel meteen aan kracht en staat het veel minder mooi.
Ook dat is weer een verschil met een gemillimeterde coupe. Bij halflang haar ligt dat toch even anders. Uiteraard kun je ook je halflang kapsel prima laten kleuren. Tegenwoordig kan dat in alle kleuren van de regenboog. 

halflange mannenkapsels

Side part, kort en toch lang

Kiezen voor een halflang kapsel is ideaal voor de man die geen tijd heeft om steeds erg veel tijd aan het haar te spenderen, maar er desondanks wel verzorgd bij wil lopen.

Lees ook:  Kroeshaar verzorgingsgids en lookbook

Dergelijke kapsels hebben aan een beetje crème of vet in de ochtend genoeg om de hele dag een prima kapsel te dragen. Je wrijft wat crème in je handen en kneed het vervolgens subtiel in het haar. Subtiel, want je moet voorkomen dat je het haar alsnog plat strijkt.

Heb je als man wel de tijd? Met een föhn en borstel kun je gemakkelijk voor wat meer volume en textuur zorgen.
Daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat met een halflang mannen kapsel je ook uit de voeten kunt als je niet heel veel tijd in je kapsel wenst te steken elke morgen.

Uiteraard is de kapper of de barbier steeds de geschikte specialist om te beoordelen welk halflang kapsel jou als man het best zou staan. 

Proberen kan geen kwaad, vraag anders het advies van de kapper

Kappers gebruiken tegenwoordig ook de moderne middelen om dat te beoordelen. Zo kan er bij de kapper een foto van je hoofd genomen worden met de smartphone of met de tablet. Van je hoofd wordt vervolgens je eigen haar verwijderd met een speciaal programma.

Vervolgens zet je vanuit het bestand allerlei kapsels op je dan kale hoofd om te kijken welk kapsel je zou staan.

Zo zie je dus hoe het wordt als je een bepaald kapsel neemt. Dan krijg je dus een betere indruk dan wanneer je alleen een foto uit een boek als uitgangspunt neemt.

Of alleen een naam van een bekende ster. Mooi voorbeeld is wel de voetballer Pele, die enige tijd voor Feyenoord speelde.

Pele had in dit geval een kort kapsel, met een scherpe scheiding aan de zijkant, mensen kopieerden massaal dat kapsel. In dat geval was alleen het noemen van de naam Pele al voldoende.

Want dan wist de kapper precies wat er gebeuren moest en was het alleen nog even de vraag aan welke kant de scherpe scheidingslijn aangebracht zou moeten worden. Dit zijn echter eerder uitzonderingen dan regels.

Hoe verzorg je de ruige en volle coupe?

Kies je voor een halflang mannen kapsel, dan kun je gaan voor de ruige en de volle coupe. Je laat je haar dan wat langer groeien. Je gebruikt een vettige gel om te stylen en vervolgens kun je jouw haar naar achteren te strijken.

Gaandeweg wordt het wat losser en springen er lokken ‘los’ die naar voren komen. Ook dat geeft een mooi effect en maakt het kapsel behalve ruig en vol ook nog speels.

Vrienden worden met de föhn

Halflange mannenkapsels lenen zich uitstekend voor meer krullend en golvend haar. Je kunt zelf overigens prima voor dat golvende effect zorgen.

Zoek een salty spray en je verdeelt dit vervolgens handdoekdroog over het haar. Je pakt de föhn en blaast het haar in de richting waar jij graag het golvende effect wenst.

Door het opzetstuk van de föhn te gebruiken kun je de lucht beter verspreiden namelijk.

De föhn is ook je beste vriend als je in de overgangsfase terechtkomt van korte kapsels naar halflange mannenkapsels. Het is dan een kwestie van je haar laten groeien en geduld hebben.

Laat je haar in deze periode vooral groeien. Gebruik de föhn om het haar dan enigszins in model te brengen.

Lees ook:  Betekenis symbolen op huidverzorgingsproducten

Pas daarna gebruik je een gel, pasta of crème om het beter in model te krijgen. Je haar bereikt vanzelf de geschikte lengte om een van de halflange mannenkapsels te kiezen.

De kapper is ook nu je beste vriend en kan prima beoordelen of je haar lang genoeg is om in een model te knippen. 

Laat de kapper met de schaar het werk doen

Als je kiest voor één van de halflange mannenkapsels, dan vraag je de kapper om altijd alleen met de schaar te knippen.

Je kiest dan voor het meer gedekte model. De kapper zal in laagjes gaan knippen. Doet de kapper dit namelijk, dan kun je het met een gerust hart bovenop langer laten.

Het is overigens steeds belangrijk om een kapsel te kiezen dat bij je gelaatsuitdrukking past. Als je dat niet zelf kunt beoordelen, kun je opnieuw de barbier of de kapper raadplegen. Die kan je bepaalde coupes aanraden maar zeker ook afraden.

Inspiratie kun je heel gemakkelijk opdoen als het gaat om de mannen kapsels. Hoewel de sterren nog wel eens snel willen wisselen van coupe, zie je bij Barry Atsma, Thijs Römer, Benja Bruijning en Shawn Mendes de perfecte halflange kapsels. 

Genoeg goede producten op de markt beschikbaar

Dan nog even over de verzorging van je haar als je als man een halflang kapsel hebt. Er zijn tal van producten op de markt die helpen je kapsel perfect in orde te maken. Wat dacht je van clay, inderdaad een soort van klei. 

Vaker wordt er echter gebruik gemaakt van pomade. Met pomade kun je voor veel variatie zorgen.

Het oogt relatief nat en vettig en heeft een hoge hold en is geschikt voor middellange en ook de langere kapsels.

Je kunt ook kiezen voor een crème. Met een crème kun je bijvoorbeeld de out-of-bed-look creëren. Crème is vooral een ondersteunend product.

Vervolgens hebben we wax. Wax zorgt voor een droog en glanzend effect. Het is geschikt voor verschillende kapsels. Het is minder geschikt als je vooral een strak kapsel wenst.

Gel is veruit het meest gebruikte product al zijn de mannen wel afgestapt van het idee dat hoe meer gel in je haar hoe beter het zit. Dat is niet altijd zo. Gel staat bekend om de hoge harde hold en de glans. 

Mousse is tenslotte een product dat vaker door vrouwen gebruikt wordt. De man ziet er niet zoveel in, terwijl het best een prima product is om je halflange kapsel in model te brengen.

Het heeft zo zijn voor- en nadelen

Halflange mannenkapsels hebben voor- en nadelen. Het vraagt wat meer aandacht in de ochtend voor je aan het werk gaat bijvoorbeeld. Bovendien moet je met een halflang kapsel wat vaker naar de kapper.

Wat betreft de kapsels heb je best wat te kiezen; van undercut, pompadour, langer en wavey, side part en een nette coupe met wilde lokken.

Een halflang mannenkapsel kan betekenen dat je een ruige, volle coupe verkiest. Er zijn voldoende producten op de markt om je kapsel steeds goed in model te brengen en te houden.

Met halflang haar kun je zelf van alles proberen en creëer je soms verschillende looks met een en hetzelfde kapsel.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings