Stoer en trendy: het Peaky Blinders kapsel

19 november 2020
698
Peaky blinders kapsel met undercut en slicked back

Ben je op zoek naar een stoer, trendy kapsel? Dan is het goed om dit artikel eens grondig door te lezen.

In dit artikel gaan we het namelijk hebben over het Peaky Blinders kapsel.

Peaky blinders kapsel van Arthur Shelby video

Ontdek je nieuwe haarstijl.


Download gratis onze nieuwste inspiratiegids vol met stijlen voor elke lengte en haartype.

Peaky binders lookbook

Dit kapsel is anno 2020 ontzettend populair en dat is (zoals de naam al zegt) volledig te danken aan de serie Peaky Blinders.

In dit artikel zullen we de kapsels van de hoofdrolspelers Arthur en Thomas Shelby onder de loep nemen.

Let wel goed op, niet voor iedereen is dit kapsel geschikt. Dit is namelijk een goed kapsel voor mannen met een zichtbare kaaklijn.

Heb jij een ronder hoofd en zie je jouw kaaklijn minder goed? Dan is het misschien verstandig om voor een ander kapsel te kiezen.

Een rijke geschiedenis

Het kapsel heeft een rijke geschiedenis. Vroeger, na de eerste wereldoorlog kozen de ruffians ervoor om dit kapsel te nemen.

Met dit kapsel wilde ze zich afscheiden van mensen uit de hogere klasse. Kortom, dit kapsel werd niet gedragen door nette mensen, maar juist door door de mensen die zich hiertegen afzetten en net de eerste wereldoorlog overleefd hadden.

Lees ook:  Kort kapsel voor mannen met dik haar

Anno 2020 is dit kapsel dus weer helemaal terug, alleen nu niet met dezelfde boodschap.

Het Arthur Shelby kapsel

Arthur Shelby, het meest gewelddadige karakter uit de serie draagt het slicked back + undercut kapsel. Dit houdt in dat de zijkanten van het kapsel zeer kort zijn en hij zijn haar bovenop lang is.

Het haar bovenop wordt naar achter gedragen zoals bij Arthur duidelijk te zien is. Mocht jij dit kapsel willen, vraag dan eerst aan je kapper of dit goed bij jouw gezicht past.

Een goede kapper weet dit erg goed in te schatten en kan jou hier dus perfect bij helpen.

Tevens zal de kapper ook goed kunnen vertellen hoe jij jouw haar het beste kunt laten groeien om uiteindelijk dit kapsel te krijgen. Mocht dit kapsel niet goed bij jou passen, dan heeft hij vast wel een ander goed kapsel voor je!

Thomas Shelby kapsel

Het Thomas Shelby kapsel bestaat uit een croptop + undercut. Dit houdt in dat het haar bovenop lang is en de zijkanten zeer kort.

Het grote verschil met het kapsel van Arthur is dat Thomas Shelby zijn haar niet naar achteren draagt, maar juist naar voren.

Lees ook:  De huidige ontwikkelingen op het gebied van social media

Dit kapsel ziet er zeer strak uit omdat de zijkanten opgeschoren zijn. Echter kan je het bovenop zeer nonchalant dragen.

Ben jij benieuwd naar welke haarproducten jij het beste kunt gebruiken voor dit kapsel? Lees dan de volgende alinea! 

Producten die je nodig hebt

Een goed kapsel kan alleen gedragen worden met de beste haarproducten. Je zult dus moeten bepalen wat jij het beste in je haar kunt doen. Mocht jij dit niet goed weten, dan zal dit artikel jou verder kunnen gaan helpen.

Pomade op oliebasis

Wil jij het Arthur Shelby kapsel dragen? Maak dan gebruik van pomade op oliebasis. Dit is een zeer oud haarproduct dat dus al zeer lang door mannen gebruikt wordt. Met dit middel kan jij je haren perfect naar achter dragen.

Pomade zorgt ervoor dat je kapsel de hele dag goed in model blijft zitten. Pomade is erg vet en dus ideaal voor mannen met langer haar. Dit omdat het stevig blijft zitten. Pomade op oliebasis is echter wel lastig uit je haar te krijgen.

Mocht jij dit willen voorkomen? Dan zou je voor Pomade op waterbasis kunnen kiezen. Hiermee voorkom je dit probleem.

Lees ook:  Zo maak je met een hoodie een stijlvolle outfit!

Matte clay

Wil jij geen Arthur Shelby kapsel, maar denk jij dat het Thomas Shelby kapsel perfect bij jou past? Maak dan gebruik van Matte Clay, met Matte clay kan jij jouw haar ideaal warrig naar voren dragen.

Dit middel zorgt er namelijk voor dat jouw haar goed warrig blijft zitten, dit omdat het voor veel textuur in het haar zorgt. Dit product is gemaakt op waterbasis, je kunt het dus ideaal weer uit je haren wassen.

Mocht je haar al snel goed vallen, dan kan je er ook voor kiezen om alleen haarlak te gebruiken.

Op deze manier zorg je ervoor dat je haar er bovenop extra warrig uitziet. Het leuke aan het kapsel van Thomas is dat het er alsnog verzorgd uit blijft zien vanwege de strakke zijkanten.

Goede verzorging van het haar

Wil jij dit kapsel zo goed mogelijk dragen? Zorg er dan voor dat je haar in optimale conditie is. Koop de juiste shampoo en gebruik dagelijks conditioner.

Conditioner zorgt ervoor dat jouw haar de juiste voedingsstoffen en vitamines krijgt, hierdoor zal je haar eerder goed in model komen te zitten.

baxter daily conditioner €20

 

Wil je meer lezen over populaire korte herenkapsels? Lees dan deze blog ook.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings