8x de meest trendy korte herenkapsels in 2024

5 mei 2024
6686
Kort mannen kapsel

Korte herenkapsels zijn al lang populair en blijven dat waarschijnlijk ook nog wel een tijdje. Dit komt, doordat een kort kapsel voor een man praktisch is en deze kapsels de man een scherpe, professionele uitstraling geven. Maar met zoveel opties voor herenkapsels, kan het moeilijk zijn om de juiste look te vinden. Hieronder vind je enkele van de meest populaire kapsels voor mannen met kort haar van dit moment.

1. Fade kapsel

De fade is een ware klassieker onder de kortere variaties van herenkapsels.

Deze haarstijl is een variant van de bekendere opscheer mannen kapsels. Bij de fade is het normaal dat je vanaf de nek een laag opgeschoren haar hebt. Hierna krijg je een laag korter haar en bovenop krijg je vollere lagen haar. Dit zorgt voor een geleidelijke overgang van haardikte.

Onder de fade kapsels zijn verschillende variaties waaronder: low fade, mid fade en high fade. Ze verschillen elk in de hoogte van de fade

fade herenkapsel

2. Opgeschoren zijscheiding

Een opgeschoren kapsel is nog steeds een trendy haarstijl voor mannen met kort haar. Bij dit herenkapsel wordt het haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd kort geschoren, terwijl het haar bovenop langer wordt gelaten.

Je kunt deze manier op verschillende manieren stijlen, waaronder met een strakke scheiding of een warrige textuur.

Bij dit mannen kapsel zijn de zijkanten zeer kort opgeschoren en is er een langere bovenkant.

Lees ook:  6 trendy variaties voor een man bun herenkapsel

Dit opscheer kapsel is bij mannen erg populair, omdat het gemakkelijk te onderhouden is en het haar er altijd verzorgd uitziet.

ivy league kapsel

3. Gemillimeterd haar

Een gemillimeterd kapsel zorgt voor een stoere uitstraling. Een van de meeste klassieke kapsels hierin is de buzz cut. Combineer je dit met een goed verzorgde baard? Dan zal dit kapsel je nog beter staan.

Bij dit kapsel wordt het haar zeer kort geknipt of geschoren. Meestal wordt het haar tot een lengte van 1 tot 3 millimeter geknipt, wat een nette en verzorgde uitstraling geeft.

Dit korte herenkapsel is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig styling nodig, wat het een populaire keuze maakt bij mannen die weinig tijd willen besteden aan hun haar.

→ Bekijk: onze videogids zelf haren knippen (met tondeuse en schaar)

buzz cut kapsel

4. French crop

Voor veel mannen kan gemillimeterd haar een stap te ver zijn. Is dit bij jou het geval? Kies dan voor de textured French crop. Bij dit kapsel wordt het haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd gemillimeterd. De bovenkant van het French crop kapsel zit vol met structuur.

Door het haar langer bovenop je hoofd te laten in combinatie met de gemillimeterde onderkant, realiseer je een speelse en toegankelijke look. De textured crop is perfect te combineren met een mooi en subtiel onderhouden baardje.

kapsel french crop

5. High and Tight

Een high and tight is een militair kort herenkapsel, dat nog steeds erg populair is. Dit kapsel heeft een zeer korte snit aan de zijkanten en achterkant van het hoofd en wordt geleidelijk langer naar de bovenkant van het hoofd toe. Het is een geweldige keuze voor mannen die op zoek zijn naar een scherpe en professionele uitstraling. Het is ook geschikt voor mannen die graag sporten of buiten zijn, omdat het haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd kort blijft en niet in de weg zit.

Lees ook:  Hoe krijg je krullen als man? Een zes stappenplan
high and tight herenkapsel

6. De kuif

Onder de korte herenkapsels wordt ook de traditionele kuif gerekend. Een mannen kapsel met kuif is een trendy en stijlvol kapsel, waarbij het haar bovenop het hoofd langer wordt gelaten en naar achteren of omhoog wordt gestyled, terwijl de zijkanten korter zijn. De kuif kan worden gestyled met behulp van producten zoals gel of wax, waardoor het haar de hele dag in model blijft zitten. Dit kapsel is geschikt voor mannen met dik en stevig haar, en kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur van de man, bijvoorbeeld door de kuif meer of minder opvallend te maken.

7. Nonchalant kapsel

Een nonchalant kapsel voor een man blijft trendy. Bij de nonchalante coupe worden de zijkanten van het haar opgeschoren en ook achter houd je het lekker kort. Bovenop laat je het rommelig en dun je het haar voornamelijk uit. Omdat de zijkanten en de achterkant opgeschoren zijn, hoef je niks meer aan het haar bovenop te doen voor een sterk nonchalante uitstraling.

nonchalant kapsel

8. Fringe

De fringe is een populair kort herenkapsel, waarbij de haren als het ware naar voren worden gekamd. Dit kapsel kun je op verschillende lengtes laten knippen. Dit is typisch een mannenkapsel dat past bij elk type gezicht.

Lees ook:  6 x trendy buzz cut herenkapsel stijlen in 2024

Het is eveneens een kapsel, waarmee je zelf prima uit de voeten kunt. Bij dit kapsel voor mannen wordt een deel van je voorhoofd met haar bedekt. Je hebt twee types fringe haardrachten, namelijk de korte en lange fringe.

Bij de korte fringe kam je je haren naar voren en zorg je ervoor dat je haar voor de wenkbrauwen blijft. Bij de lange variant gaat het haar zelfs voorbij de wenkbrauwen.

Waarom kiezen voor korte herenkapsels?

Korte herenkapsels blijven een populaire keuze en er zijn veel voordelen aan het hebben van kort haar:

  • Makkelijk in onderhoud: Met korte herenkapsels hoef je minder tijd te besteden aan het kammen, stijlen en wassen van je haar.
  • Geschikt voor alle gelegenheden: Een kort herenkapsel is geschikt voor alle gelegenheden, of het nu gaat om een formele of informele gelegenheid.
  • Praktischer bij sporten en fysieke activiteiten: Het haar zal minder in de weg zitten tijdens het sporten en zweet zal minder snel in haren blijven kleven.
  • Verfrissend en verkoelend herenkapsel: Een kort herenkapsel kan verfrissend en verkoelend zijn, vooral tijdens warme zomers. Met kort haar is er minder haar om de warmte vast te houden.
  • Minder duur: Korte kapsels zijn over het algemeen goedkoper dan langere kapsels, omdat er minder haarproducten nodig zijn. Wel zul je vaker een bezoek aan de kapper moeten brengen om je haren in model te houden. Hoe je het meest uit je kappersbezoek haalt, kun je in deze blog lezen.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings