Hoe haal je het meest uit je kappersbezoek?

4 september 2022
521
Bank reinigen

Vraag jij jezelf wel eens af: "wat voor kapsel past bij mij?" Gebruik dan nu onze quiz en kom erachter.

Geknipt worden zoals jij dat wil

Iedereen kent het wel en het is jou vast ook eens overkomen. Je gaat naar de kapper en het resultaat is toch niet helemaal zoals je graag gewild had. Je fade is net iets te hoog gezet of je baard is net iets te kort getrimd. Dit hoeft niet per se een fout van de kapper te zijn. Je kapper kan je namelijk ook verkeerd begrepen hebben of een andere opvatting hebben over wat jouw wensen precies waren. Wees dus niet boos, maar zorg ervoor dat het niet nog een keer gebeurt. Nu vraag jij jezelf natuurlijk af: “Hoe kan ik er dan voor zorgen dat dit nooit meer gebeurt?”

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij het beste uit je kapper kunt halen met als resultaat het kapsel waar je altijd al van gedroomd hebt!

Weet voordat je naar de kapper gaat wat voor kapsel je wil

“Doe maar wat” is een zinnetje waar de meeste kappers niet zo van houden. Je kan niet verwachten dat je kapper weet wat jij wilt zonder hier duidelijk over te zijn. Zorg er dus voor dat je weet wat je wilt vóórdat je in de kappersstoel zit. Onze tip is om niet zomaar een foto uit te zoeken van iemand die het kapsel heeft dat jij ook graag zou willen hebben. Iedereen heeft namelijk een ander soort haren en een andere gezichtsvorm. Hiermee komen we dan ook gelijk aan bij onze tweede en belangrijkste tip: zorg ervoor dat je weet wat past bij de vorm van jouw gezicht en wat mogelijk is met jouw haartype. Heb je nou geen idee hoe je hier achter komt?

Lees ook:  De nieuwste handleiding baardgroei stimuleren
kapper

Doe onze quiz

Voordat we het überhaupt gaan hebben over hoe je geknipt kunt worden zoals jij dat wil, is het belangrijk om te kijken welke haarstijl en/of baardstijl bij jou past. Iedereen heeft namelijk een andere vorm hoofd en een ander soort haren. Niks mis mee, maar we raden je wel aan om allereerst te kijken wat bij past bij jouw gezicht en bij jouw type haren. Wij hebben een quiz voor je gemaakt om te kijken welk soort kapsel en baard bij jou passen.

Neem een foto mee

Na het doen van de quiz krijg je een aantal voorbeeldfoto’s te zien. Niet alleen handig voor jou, maar ook voor je kapper. Zorg ervoor dat je deze foto’s meeneemt naar je kapper zodat je kunt laten zien wat je wilt. Hierdoor kunnen er kunnen geen misverstanden ontstaan over je wensen. Dit is wel zo handig voor je kapper en op deze manier weet je zeker dat je krijgt het kapsel krijgt dat je wil!

Ga alleen naar de kapper

Een van de grootste ergernissen van veel kappers is dat iemand zich er mee gaat bemoeien. Zorg er daarom voor dat je alleen naar de kapper gaat. Zo hoeft je partner of een vriend niet een halfuur te staren en mee te kijken over de schouder van de kapper. Dit is namelijk een hele grote ergernis van veel kappers. Hou in je achterhoofd dat er maar één iemand is die een opleiding gevolgd heeft om jouw haren goed te kunnen knippen en dat er dus maar één iemand de professional is.

Lees ook:  Interieurtips voor mannen

Kiezen voor de thuiskapper

Naast naar de kapper toe gaan kun je er ook voor kiezen om de kapper naar jou te laten komen. Een thuiskapper is vaak goedkoper maar minder luxe. Er zitten voor-en nadelen aan een thuiskapper laten komen. Een voordeel is dat het goedkoper is, en vaak ben je sneller klaar. Een nadeel is dat het minder luxe is en je kans hebt dat je je bank moet laten reinigen of moet poetsen.

Vertel wat er de vorige keer mis is gegaan

Je kapper wordt van een ding het aller gelukkigste: een vers geknipte coupe waar jij als klant ook tevreden mee bent. Hij vindt het dus niet erg als je aangeeft wat er de vorige keer wel en niet mooi was. Veel mensen beschouwen dit al snel als commentaar, maar kappers vinden het over het algemeen juist fijn om feedback te krijgen. Commentaar hoeft niet negatief te zijn. Ook kappers houden namelijk van duidelijkheid.

Vertrouw je kapper

Op het moment dat jij onze quiz hebt gemaakt en dus weet welk kapsel en baard bij jou past, duidelijk bent geweest tegen je kapper over wat je wilt, een foto mee genomen hebt van jouw gewenste model én ook nog eens je vriendin thuis gelaten hebt, moet je ook vertrouwen op zijn professionaliteit. Het is dan ook echt een no-go om je kapper nog instructies te geven tijdens je knipbeurt. Als je al onze tips gevolgd hebt, mag je ervan uitgaan dat je kapper weet wat hij doet en dat hij ervoor zorgt dat jij hét kapsel krijgt wat je altijd al gewild hebt.Meer advies nodig over lange herenkapsels? Lees dan eens deze blog over mannen kapsels lang bovenop.

Lees ook:  Tips om de relatie sterk te houden

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings