Baard trends: 4 tips voor een volle baard

13 april 2022
543
baardolie

Als man kan het zijn dat je eens behoefte hebt aan iets anders aan je uiterlijk. Misschien is het je kapsel en wil je een andere stijl uitproberen, maar het kan ook zijn dat de onderkant van je gezicht iets mist! Een baard kan de kers op de taart zijn voor jou look compleet te maken. Baarden zijn dan ook dé trend van nu; ze zijn weer terug van weggeweest als je kijkt naar de geschiedenis van de baard. Al kan een baard groeien kan soms best moeilijk zijn, zeker als je dit voor de eerste keer wilt gaan proberen. Je krijgt te maken met meer verzorging, geduld en het wekelijks bijhouden van de lengte. Natuurlijk wil je ook dat het mooi en vol uit gaat zien. In deze blog staan 4 tips op een rijtje voor het groeien van een volle baard.

Tip 1: Niet meer scheren

Zoals wel vanzelfsprekend is, kun je bij het groeien van een baard niet meer gaan scheren! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want bij het groeien van een baard heb je veel geduld nodig. Je wordt namelijk verlijdt door de jeuk die er ontstaat, waardoor je eigenlijk het liefst meteen het scheerapparaat erbij pakt. Maar houdt vol, want wie mooi wilt zijn moet een beetje pijn lijden!

Lees ook:  Dé self-care trends van nu!

Tip 2: Wel scheren?

Niet scheren of wel scheren? Het is dus de bedoelding dat je niet meer gaat scheren, maar het is wel zo netjes om de plekken waar je géén baard wilt hebben wel te scheren. Dat houdt in dat je de rest van je baardgroei dus wel goed moet onderhouden. Scheer dus bijvoorbeeld de nek en hals en misschien de plekken boven je baard of eronder(dit ligt er aan wat voor een stijl je wilt).

Tip 3: Verzorg je baard

De verzorging van je baard is misschien nog wel de belangrijkste stap in dit proces. Het is belangrijk dat je de baard dagelijks kamt en verzorgt met speciale baardproducten zoals baardolie of conditioner. Als je het fijn vindt kun je ook je huid verzorgen tegen de jeuk. Blijf het ook trimmen en bijhouden met een scheerapparaat, natuurlijk niet te veel anders heeft het groeien van een baard geen nut.

Tip 4: Style je baard

Kies een stijl voor je baard, er bestaan er een hoop tegenwoordig. Er zijn op dit moment een paar trends gaande betreft baarden. De Bandholz baard is tegenwoordig heel in, al heb je hier wel heel veel geduld voor nodig. De baard laat je een paar maanden groeien waardoor je hem vervolgens kunt bijknippen en vormen. Bij een Extended goatee baard bijvoorbeeld, laat je haar op je kaaklijn en snor groeien, laat je de baard bij je kin het langst en scheer je de bakkenbaarden weg. Zo zijn er nog tientallen stijlen waaruit je kunt kiezen en past er ook zeker eentje bij jou!

Lees ook:  De beste baardgroei middelen op een rijtje

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings