6 x trendy buzz cut herenkapsel stijlen in 2024

7 mei 2024
5448
buzz cut herenkapsel

Op zoek naar een kapsel dat praktisch is en zelfvertrouwen uitstraalt? Probeer dan eens een buzz cut. In dit artikel leggen we de verschillende typen buzz cuts en verwante haarstijlen aan je uit en geven je inspiratie voor je eerstvolgende bezoek aan jouw vertrouwde barbier of kapper.

Wat is een buzz cut?

De buzz cut (spreek je uit als bus cut) is eigenlijk een generieke verzamelnaam voor kort 'gebuzzde' kapsels, oftewel gemillimeterd haar. De verschillende termen zoals crew cut, butch cut, Ivy League, induction cut worden met regelmaat door elkaar gebruikt. Al deze gemillimeterde kapsels worden met een tondeuse, van stand 0 tot en met 4, in model gebracht. Bij dit kapsel worden geen scharen of andere tools gebruikt. De buzz cut wordt ook vaak geassocieerd met militaire haarstijlen en varianten hierop.

Voordelen van een buzz cut

 • Weinig onderhoud
 • Staat bij iedere gezichtsvorm
 • Goedkoop in onderhoud
 • Fris in de zomer
 • Perfect bij veel haarverlies, kaalheid of grijze haren

Nadelen van een buzz cut

 • Je hoofd is gevoeliger voor UV-straling
 • In het najaar en voorjaar kan het kouder zijn
 • Aan het begin kan dit kapsel ongemakkelijk aanvoelen

Goed om te weten

 • De buzz cut of crew cut kunnen prima met elke gezichtsvorm. Let wel op met littekens of deukjes op je hoofd, deze worden namelijk zichtbaar.
 • Voor diegene onder ons die geen perfecte kaaklijn en / of proporties hebben is dit herenkapsel alsnog een goede optie om te overwegen.
 • Qua leeftijd is het een kapsel dat vooral door jonge mannen wordt gekozen. Maar dit is natuurlijk helemaal zelf te kiezen.
 • Gezien het om gemillimeterde kapsels gaat hoef je vanzelfsprekend geen rekening te houden met je haarlengte.
 • Ook je haartype is niet belangrijk voor een buzz cut, crew cut of een variatie op dit militaire kapsel.
 • De buzz cut is erg populair bij mannen die kalend aan het worden zijn.
 • Als je nooit eerder een gemillimeterd kapsel hebt gehad zul je merken dat je het in het voorjaar en najaar extra koud zult hebben.
 • Heb je goed dekkend haar of heb je nog nooit eerder je haren gemillimeterd? Dan kan het gebeuren dat je hoofdhuid gevoeliger is voor UV-straling, zeker in de zomer.
buzz cut mannen kapsel

Hoe verzorg je een buzz cut?

Een buzz cut is een zeer kort kapsel, wat weinig dagelijks onderhoud vereist. Echter is het wel belangrijk om het mannen kapsel goed in de gaten te houden en tijdig bij te werken. Dit zal helpen om de scherpe look te behouden. Ook het hebben van de juiste shampoo en haarproducten is hierbij belangrijk. Samengevat moet je op het volgende letten:

 • Zorg voor een goed functionerende tondeuse
 • Was je hoofdhuid regelmatig met een shampoo zonder parabenen
 • Gebruik gel of styling cream om het model erin te houden
Lees ook:  3 Essentiële tips voor baardverzorging!

Welke soorten buzzcut heb je?

We kennen de buzzcut als een soort kapsel, maar er zijn verschillende variaties van. Zo heb je de long buzzcut, taper fade buzzcut, low fade buzzcut, mid fade buzz-cut en nog veel meer. Hieronder gaan wij de soorten variaties verder toelichten en er een voorbeeld van geven.

1. Long buzz cut

De eerste variant van buzz cuts is meteen een opvallende haarstijl in dit rijtje. Bij dit herenkapsel houd je namelijk aan de bovenkant iets langer haar. Dit zorgt ervoor dat je meer opties hebt tot stijlen van het haar. Deze buzzcut variant is perfect voor mannen met dikker haar.

2. Taper fade buzz cut

De taper fade buzzcut is misschien wel een van de bekendere varianten van dit kapsel. Bij deze haarstijl is het haar op de bovenkant als aan de zijkanten erg kort. Tevens is er aan de zijkanten een fade verwerkt die zorgt voor een nog betere uitstraling.

3. Low fade buzz-cut

Bij de low fade buzz-cut is er nog een beetje haar aan de bovenkant van het hoofd overgelaten. De zij kanten zijn zo goed als opgeschoren en dit loopt licht naar elkaar over. Samen zorgt dit voor een fade effect, die je op onderstaande foto goed kan zien.

4. Mid fade buzz-cut

Ten opzichte van de low fade buzz-cut, heeft de mid faze buzz cut een iets minder opvallende fade aan de zijkanten. Hierdoor loopt het kapsel meer over als een geheel en vallen de accenten minder op.

5. Crew cut

De crew cut typeert zichzelf door de zijkanten en achterkant van het hoofd die in gelijke lengte geschoren (tondeuse stand 2 tot 3) zijn. De haren bovenop het hoofd worden met een iets langere lengte dan de zijkanten en achterkant geschoren, of de haren zijn bovenop de voorkant aan het hoofd langer en lopen de haren naar de achterkant van het hoofd korter af.

6. Flat top

Dit is een zeer gewaagde variant van de buzz cut. Bij dit kapsel worden de haren bovenop in model gebracht door een flinke portie gel of wax te gebruiken. Meestal heeft dit haar een lengte van tussen de 2 en 2.5 centimeter. Bij deze variant heb je een sterke hold wax of pomade nodig om het model erin te houden.

Wat vinden vrouwen van een buzz cut?

De meeste vrouwen vinden een buzz cut enorm sexy. Het straalt veel zelfvertrouwen uit en geeft de man een stoere uitstraling. Twee aspecten waar vrouwen voor vallen en naar op zoek zijn. Combineer dit met een mooie baard en je hebt de perefcte combinatie. Succes gegarandeerd!

Lees ook:  Wat te doen tegen inhammen?

Kan iedereen een buzz cut dragen?

Iedereen kan een buzzcut dragen, maar of je het staat is nog maar de vraag. Als je er wat jonger uitziet en weinig of geen baardgroei hebt, zal een buzzcut er juist voor zorgen dat je er nog jonger uit gaat zien. Daarnaast staat een buzz cut het beste bij iemand met een symmetrisch gezicht. Met deze haarstijl breng je dan automatisch de aandacht naar je gezicht.

Buzz cut video inspiratie

Recent

De 10 saaiste (mannen)beroepen

Tijdloze horloges: investeringen die de tijd doorstaan

Baardstijlen inspiratie 2024

De invloed van 5G op de hedendaagse technologie

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings