Beste tondeuses voor thuis & professioneel gebruik

24 augustus 2019
1271
Beste tondeuse

Je leest de meest uitgebreide en actuele koopgids van dit moment betreft het aankopen van een nieuwe tondeuse voor zowel thuis- als professioneel gebruik, inclusief cashback acties en kortingen.

Deze koopgids is met zorg samengesteld op basis van onze eerlijke en kritische criteria zoals gebruiksgemak, accuduur, kwaliteit en prijs-kwaliteit (van budgetkeuze tot premium opties).

Het kiezen van een tondeuse is een persoonlijke keuze en we adviseren je deze gids van begin tot eind te lezen zodat je een keuze maakt die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Gelijk naar → TOP 5 / Zo gebruik je een tondeuse (video)

Weinig tijd? Dit is de beste all round tondeuse van dit moment:

Tondeuse kopen: goed om te weten

Als je een tondeuse gaat kopen moet je enkele keuzes maken. Allereerst moet je bepalen waarvoor je het apparaat wenst te gaan gebruiken.

Wil je een tondeuse gebruiken voor het bijwerken van je baard of je coupe?

Of wil je ook bijvoorbeeld je neushaar en/of wenkbrauwen met de tondeuse bijwerken en zijn extra accessoires ook belangrijk om mee te nemen in je beslissing?

Dat is niet de enige beslissing die je moet maken. Denk ook eens na over het budget dat je vrij wenst te maken voor de aanschaf.

Voor een nieuwe tondeuse betaal je een bedrag variërend van enkele tientjes tot aan ruim honderd euro.

Hoe lang is de haarlengte op dit moment? En tot welke lengte wil je bijwerken? De scheerlengte is namelijk ook per tondeuse en scheerblad verschillend.

Sommige tondeuses hebben een scheerlengte van maximaal 25 millimeter, terwijl dat bij andere tondeuses bijvoorbeeld 35 millimeter is.

Tegenwoordig bestaan er draadloze tondeuses en tondeuses met een snoer. Naar welke variant gaat jouw keuze uit? Geniet je van de bewegingsvrijheid?

Of heb je liever dat je niet na hoeft te denken over de lading van je accu? Aan jou de keuze.

Bij het kopen van een tondeuse moet je dan ook met meerdere zaken rekening houden. Gelukkig helpen wij je daar een handje bij. Voordat we naar de top 10 van beste tondeuses kijken, zoomen we eerst in op de manier(en) waarop je een tondeuse kunt gebruiken.

Het aanbod van tondeuses is momenteel behoorlijk uitgebreid. Je ziet allerlei verschillende varianten voorbij komen. Maar, welke variant is dan voor jou weggelegd?

En welke varianten sluiten niet aan op jouw wensen? Na het lezen van dit artikel kan jij een gedegen keuze maken.

De tondeuse goed gebruiken

Met een tondeuse ben je in staat om je hoofdhaar, baard en snor te scheren. Breng het haar op de gewenste lengte en geniet van een strakke coup. Maar, hoe moet je zo’n tondeuse gebruiken?

Je moet allereerst de uiteindelijke lengte van je haren weten zodat je het juiste opzetstukje op de tondeuse kunt plaatsen. De opzetstukjes hebben verschillende lengtes, waardoor je jouw haar ook op de gewenste lengte kunt scheren.

Als je de tondeuse plus het opzetstukje klaar hebt liggen, heb je de eerste belangrijke stap gezet. Zorg er vervolgens voor dat je haar volledig droog is.

Alleen als je haar droog is, kan je het gewenste model in je haren scheren. Dit is dan ook een belangrijk verschil tussen knippen en scheren met een tondeuse:

 • Knippen: werkt het beste met nat haar
 • Scheren met een tondeuse: werkt het beste met droog haar

Bij het scheren van je haar moet je tegen de haargroeirichting in scheren. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je haren in gelijke lengte blijven.

Ook is het mogelijk om tussentijds even je haren te kammen, zodat al het haar weer in dezelfde groeirichting komt te ‘liggen’.

Stappenplan

In onderstaand stappenplan hebben we de werking van een tondeuse nog kort samengevat.

Let op: in dit stappenplan gaan we er van uit dat je de achterkant en zijkant van je haar op gaat scheren om zodoende opscheer stijl de creëren.

Stap 1:

Zorg ervoor dat je het juiste opzetstukje op de tondeuse geplaatst hebt.

Stap 2:

Maak de haren droog door te deppen (niet wrijven!)

Stap 3:

Zet de tondeuse op de laagste stand en maak vanuit de nek een vloeiende beweging naar boven.

Stap 4:

Voelt dit goed aan? Zet de tondeuse dan op de stand met de gewenste lengte. Maak nogmaals de vloeiende beweging van beneden naar boven.

Stap 5:

Herhaal dit proces ook aan de zijkanten van je hoofd.

Stap 6:

Ruim alle haren op die op de grond zijn gevallen. Tip: het kan handig zijn om een handdoek of kleed onder je neer te leggen.

Videogids: zelf opscheer creëren met tondeuse

Belangrijke eigenschappen

Een tondeuse kan je kapsel maken of breken. Eenmaal afgeschoren haar kan niet meer worden hersteld. Daarom is het belangrijk om de volle aandacht te hebben bij het gebruik van een tondeuse. Een klein foutje kan vervelende gevolgen hebben.

Met een tondeuse kan je de contouren van je kapsel perfectioneren, maar je kunt ook het tegenovergestelde resultaat verkrijgen. Daarom is het belangrijk om altijd met beleid te werk te gaan als je een tondeuse gebruikt.

Lees ook:  Must have: beste handcrème voor mannen

Bovendien, na aanschaf van een tondeuse kan je een hoop geld besparen. Je hoeft niet langer naar de barbier te gaan. Met een tondeuse kan je prima zelf de contouren van je kapsel bijwerken.

Onderhoud tips

Heb je uiteindelijk één van bovenstaande tondeuses aangeschaft? Verstandige keuze. Je gaat ongetwijfeld blij zijn met het resultaat.

Om de levensduur van je tondeuse te verlengen, hebben we nog enkele handige onderhoud tips voor je op een rijtje gezet.

Afspoelen

In de reviews hierboven hebben we aangegeven dat het belangrijk is om te kijken of de tondeuse een afspoelbare kop heeft. Met een afspoelbare kop kan je de tondeuse en scheerblad namelijk gemakkelijk schoonmaken.

Dat is wenselijk. Door de messen, en de kop van de tondeuse, regelmatig schoon te maken, verleng je de levensduur.

Olie

Bij sommige tondeuses krijg je standaard een olie meegeleverd. Waar deze olie voor dient? Met deze olie kan je de mesjes smeren, zodat deze langer scherp blijven.

Ook zorgt de olie ervoor dat de mesjes continue soepel kunnen bewegen.

Tip: breng de olie op de uiteinde van de mesjes aan en zet de tondeuse een paar seconden aan. Doe dit ná je scheerbeurt en herhaal dit ongeveer om de 5 scheerbeurten.

Mesjes vervangen en scheerblad onderhouden

Daarnaast, is het belangrijk om te weten dat de scheerkop en het scheerblad, waarin de mesjes zich bevinden, onderhevig zijn aan slijtage. Dit kan leiden tot een minder efficiënte werking van de tondeuse, waardoor je langer bezig bent met tonderen en er zelfs haartjes kunnen worden uitgetrokken in plaats van afgeschoren. Hierdoor kan de kwaliteit van de tondeuse achteruit gaan en het resultaat minder fijn worden.

Afhankelijk van het type tondeuse dat je hebt is het mogelijk de scheerkop in zijn geheel, of het scheerblad separaat van elkaar te vervangen.

Dit geeft je automatisch de mogelijkheid om deze onderdelen afzonderlijk van elkaar te onderhouden. We adviseren je tevens om dit met regelmaat te doen om zolang mogelijk te genieten van het apparaat.

Mesjes kun je overigens áltijd vervangen.

Beste tondeuse top 5

Neem een kijkje op diverse webshops en je ziet door de bomen het bos niet meer. Het aanbod van tondeuses is enorm groot.

Wij hebben daarom de 5 beste tondeuses geselecteerd op basis van belangrijke eigenschappen zoals grip, accuduur en kwaliteit van het scheerblad en de algemene prijs-kwaliteit verhouding.

Als je één van deze tondeuses aanschaft, weet je dat je een goede koop doet.

Merk / modelBeste keuzeLaagste prijs
Philips HC9450 Thuisgebruik€80- bekijk
Wahl Super Cordless Professioneel gebruik€140 - bekijk
Philips HC5450 Baard bijwerken€65 - bekijk
M2-TE HC001 Instapmodel€35 - bekijk
Remington Hc5035 Extra accessoires€39 - bekijk
Philips QC5580 Meeste functies€52 - bekijk
Philips 3000 Stijlvol design€29 - bekijk

Alle tondeuses in onze top 10 zijn van de hoogste kwaliteit en getest. De merken Philips, Remington en Wahl hebben hun naam waar gemaakt in de afgelopen jaren. Met de tondeuses van deze merken kan je het beste resultaat verwachten.

Thuisgebruik

Deze variant, de Philips HC9450/15, heeft bijvoorbeeld een kleurendisplay. Op dit display wordt de relevante informatie weergegeven, onder meer de gekozen lengte.

Over de lengtes gekozen: je hebt de keus uit maar liefst 400 lengtes. De kniplengte loopt van 0,5 tot 42 millimeter met elke keer een stap van 0,1 millimeter. Het is dus mogelijk om zéér precies je kapsel bij te werken met deze tondeuse.

Heb je de vorige keer een gewenste lengte gebruikt? Dat is mooi! Deze tondeuse kan die lengte in zijn geheugen opslaan, waardoor je deze moeiteloos de volgende keer weer kunt gebruiken.

Dankzij de turbo functie is het ook mogelijk om dikke haren af te scheren. De turbo functie, in combinatie met de zelf slijpende titanium mesjes, heeft geen problemen met de dikste haartjes. Ook die worden op de gewenste lengte afgeschoren.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,5 tot 42 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: nee
 • Accuduur: 120 minuten

Goed en kan beter:

 • + De keus uit 400 lengtes
 • + Inclusief geheugenfunctie
 • + Handig display
 • + Ook geschikt voor dikke haren
 • + Duurzame titanium mesjes (zelfslijpend)
 • - Niet te gebruiken onder de douche
 • - Geen afspoelbare kop

Professioneel

Wil je het kapsel van je cliënt laten stralen en moeiteloos in model brengen? Met deze Wahl Super Taper Cordless tondeuse is dat makkelijk voor elkaar te krijgen. Deze tondeuse staat namelijk te boek als één van de beste draadloze tondeuses.

Het apparaat is qua gewicht geoptimaliseerd waardoor de Super Taper in erg licht is en daarom makkelijk langdurig te gebruiken is zonder de polsen te overbelasten.

De uitstraling en grip is eveneens zeer professioneel waardoor het apparaat netjes staat bij de spiegel. Als we het hebben over de techniek dan is de motor sterk genoeg om jarenlang mee te gaan bij dagelijks gebruik (natuurlijk wel goed onderhouden en regelmatig schoonmaken!)

Het is niet voor niets dat deze tondeuse ook door kapsters en menig barbier gebruikt wordt. Met de tondeuse is het mogelijk om haren in model te brengen met een kniplengte tussen de 3 en 130 millimeter.

Ook voor mannen met dikke haren is deze tondeuse uiterst geschikt. De zelf slijpende messen knippen zonder enige problemen de dikste haren af. Dat gebeurt dan ook nog eens op de gewenste lengte.

Mooie extra: deze tondeuse is ook te gebruiken tijdens het opladen.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 3 tot 130 millimeter
 • Aandrijving: accu
 • Afspoelbare kop: ja
 • Accuduur: 90 minuten
Wahl Elite Pro Clipper tondeuse

Deze tondeuse van Wahl heeft een futuristische vormgeving, maar levert bovenal prima resultaten. Het scheren van je haren gaat makkelijk en efficiënt met de Wahl Deluxe Chrome Pro.

Lees ook:  Beste scheermesjes van dit moment

Hecht je veel waarde aan de lengte van je kapsel? Met de aanpasbare snijbladvergrendeling heb je altijd de optimale controle over de lengte. Bovendien heb je de keus uit meerdere opzetkammetjes.

De kniplengte varieert overigens van 3 tot 25 millimeter. Voor echt héél kort haar is deze tondeuse niet al te geschikt. In dat geval kan je beter kiezen voor een kniplengte van minimaal 1,2 of 1,5 millimeter.

Wel is het bijzonder prettig dat je vele accessoires meegeleverd krijgt. Denk aan smeerolie, een opbergtas, een schaar en meerdere kammen.

Ook willen we nog benoemen dat deze tondeuse makkelijk te bedienen is. Dat komt met name door de futuristische vormgeving. De vormgeving is dusdanig op de vorm van een hand aangepast, waardoor deze erg lekker in de hand ligt.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 30 tot 250 millimeter
 • Aandrijving: met draad
 • Afspoelbare kop: ja

Goed en kan beter:

 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Aanpasbare snijbladvergrendeling voor optimale controle over de lengte
 • + Véél opzetkammetjes meegeleverd
 • + Ligt heerlijk in de hand
 • - Gebonden aan een stopcontact
Wahl Deluxec Chrome Pro beste tondeuse

Baardgroei

De welbekende Nederlandse fabrikant Philips is ook goed vertegenwoordigd in de wereld van tondeuses. De Philips HC5450/16 is een fraai voorbeeld van de kwaliteitsproducten die men levert. Deze tondeuse staat te boek als zeer prettig.

Dat is onder meer te danken aan de titanium messen waarmee tot "twee keer zo snel" kan worden getrimd. Of dat voor jou een voordeel is mag je zelf bepalen, maar de titanium messen zijn in ieder geval van hoge kwaliteit.

Wil je na een scheerbeurt de tondeuse netjes schoon maken? Klik het trimhoofd los en spoel deze onder de kraan af. Uiterst makkelijk, snel en prettig.

De Philips HC5450/16 heeft de beschikking over een verstelbare opzetkam. Deze opzetkam is in stappen van 1 millimeter in te stellen met lengtestanden van 0,5 tot 23 millimeter.

Deze tondeuse is draadloos te gebruiken, waardoor je de tondeuse op elke gewenste plek kunt gebruiken. Houd er daarbij wel rekening mee dat je over een enigszins volle acculading moet beschikken.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,5 tot 23 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: ja

Goed en kan beter:

 • + Kniplengte tussen 0,5 en 23 millimeter
 • + Afspoelbare kop
 • + Draadloos te gebruiken
 • + Zeer gunstig geprijsd
 • - Geen snellaadfunctie
Philips tondeuse HC5450/16

Bij deze tondeuse heb je onder meer de keus uit verschillende opzetkammen. Deze opzetkammen hebben een kniplengte van 0 tot 30 millimeter. Scheer je haar op de gewenste lengte met deze opzetkammen.

De tondeuse is zowel draadloos als met snoer te gebruiken. Mocht je accu onverhoopt helemaal leeg zijn, kan je de tondeuse dus alsnog gebruiken. Handig in noodsituaties.

Handig is ook dat de kop van de tondeuse afspoelbaar is en daarom zowel nat als droog te gebruiken is. Werk alle achtergebleven haartjes op de tondeuse gemakkelijk weg door de kop even onder de kraan te houden.

Let daarbij wel op dat de rest van de tondeuse niet nat mag/kan worden.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0 tot 30 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: ja

Goed en kan beter:

 • + opzetkammen geleverd
 • + Kniplengte van 0 tot 30 mm
 • + Zowel draadloos als met snoer te gebruiken

6. Remington HC5035

Remington Hc5035

Ook Remington is een fabrikant en leverancier van kwalitatief hoogwaardige tondeuses. De Remington HC5035 is een typerend voorbeeld van de kwaliteit die dit Engelse bedrijf levert.

Twijfel je wel eens aan de lengte van de opzetkam? Alle opzetkammetjes hebben bij deze tondeuse een unieke kleur. Aan de kleur kan je dus herkennen of je de juiste lengte gebruikt.

Overigens heb je de beschikking over 9 verschillende opzetkammetjes, waarbij de kniplengte tussen de 1,2 en 25 millimeter ligt. Je kunt je haar dus ook lekker kort scheren.

Vergeet jij wel eens om de accu van objecten op te laden? Geen probleem. De Remington HC5035 werkt op een netsnoer, waardoor je geen omkijken hebt naar de acculading.

Bij aanschaf van deze tondeuse krijg je ook nog meerdere handige accessoires meegeleverd: reinigingsborsteltje, nekborstel, kam en schaar.

Ook willen we als voordeel nog even het gunstige prijskaartje aanstippen. Voor deze tondeuse betaal je een stuk minder dan vergelijkbare apparaten.

» Bestel de Remington HC5035 met gratis verzending, gratis retouren en met 30 dagen bedenktijd via:

Bol logo

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 1,2 tot 25 millimeter
 • Aandrijving: met draad
 • Afspoelbare kop: nee

Goed en kan beter:

 • + Alle opzetkammetjes hebben een unieke kleur
 • + Inclusief meerdere accessoires geleverd
 • + Relatief gunstig geprijsd bij Coolblue
 • + Opvallend design (wit met zwart)
 • - Geen afspoelbare kop
 • - Gebonden aan een stopcontact
Remington Hc5035

7. Philips HC 5440/16

Philips HC5441/16

Ook deze plek in de top 10 is weggelegd voor een tondeuse van Philips. Is dat nog toeval? Nee, het is simpelweg een feit dat Philips vele prettige tondeuses levert, waaronder deze Philips HC5440/16.

Wil je jouw haar heel kort scheren? Dat is mogelijk; de kniplengte loopt vanaf 0,5 millimeter tot 23 millimeter. Met deze tondeuse kan je dan ook je haar perfect millimeteren. Een vlot en zomers kapsel is dan ook snel verkregen.

Prettig is bovendien dat je de kop van de tondeuse na gebruik af kunt spoelen. Je hoeft dus zelf niet in de weer te gaan met het schoonmaken van de kop.

Bij juist gebruik kan je bovendien genieten van een lange levensduur. Dat is te danken aan de zelf slijpende roestvrijstalen messen. Deze messen zijn niet alleen efficiënt, maar zijn ook erg duurzaam.

Als je de accu van deze tondeuse volledig oplaadt, kan je deze maar liefst 75 minuten gebruiken. Het opladen duurt echter wel 8 uur; houd daar rekening mee.

» Bestel de Philips HC 5440/16 met gratis verzending, gratis retouren en met 30 dagen bedenktijd via:

bol.com logo

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,5 tot 23 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: ja
Lees ook:  Beste professionele tondeuse

Goed en kan beter:

 • + Minimale kniplengte van 1 millimeter
 • + Inclusief afspoelbare kop
 • + Duurzame mesjes
 • + Gunstig geprijsd
 • - Oplaadtijd van 8 uur
 • - Niet geschikt als baardtrimmer
Philips HC5441/16

8. Philips QC5580/32

Philips tondeuse QC5580/32

En we hebben wederom een tondeuse van Philips geselecteerd. Ook de Philips QC5580/32 levert namelijk de resultaten waar je naar op zoek bent. Creëer zelf je gewenste kapsel in een handomdraai.

Met de Philips QC5580/32 kan je een extreem kort kapsel aanmeten. De minimale kniplengte is namelijk 0,5 millimeter; het millimeteren van je haar is dus zeker mogelijk. Bovendien krijg je bij aankoop zowel een precisie opzetkam als een verstelbare opzetkam meegeleverd.

Een prettige eigenschap van de kop van deze tondeuse is het feit dat deze 180 graden draaibaar is. Je hebt dus een optimaal bereik; alle plekken op en rondom je hoofd kan je prima bereiken.

Bij sommige tondeuses moet je enkele uren wachten voordat deze volledig opgeladen is. Dat is bij de Philips QC5580/32 niet het geval; met alle dank aan de snellaadfunctie.

» Bestel de Philips QC5580/32 met gratis verzending, gratis retouren en met 30 dagen bedenktijd via:

Bol logo

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,5 tot 15 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: ja

Goed en kan beter:

 • + Inclusief precisie opzetkam
 • + Inclusief afspoelbare kop
 • + Met snellaadfunctie
 • + Roterende kop is 180 graden draaibaar
 • - Niet onder de douche te gebruiken
 • - Accustatus wordt niet weergegeven
 • - Maximale kniplengte van 15 millimeter
Philips tondeuse QC5580/32

9. Remington HC5810

Remington Hc5810 Genius

Deze tondeuse van Remington doet zijn naam wel eer aan. De Remington HC5810 Genius is namelijk een ‘genie’. Met name de veelzijdigheid van deze tondeuse valt in positieve zin op.

Bij aanschaf krijg je namelijk vele opzetkammetjes meegeleverd. Met deze opzetkammetjes kan je met een kniplengte van 0,8 tot 40 millimeter scheren. Je kunt je haar dus héél kort scheren, maar je kunt ook alleen de contouren her en der bijwerken.

Het handige display op de tondeuse geeft aan hoe lang je nog met één acculading kan doen. Met één acculading kan je overigens 50 minuten doen.

Ook krijg je nog een schaar, een nekborstel, een kam, een reinigingsborstel en tondeuse-olie meegeleverd. De kam is met name handig om ervoor te zorgen dat alle haren in dezelfde richting liggen.

Tot slot willen we nog even het design van de Remington HC5810 Genius aanstippen. Dit is hoe een tondeuse eruit hoort te zien; niet waar?

» Bestel de Remington HC5810 Genius met gratis verzending, gratis retouren en met 30 dagen bedenktijd via:

Bol logo

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,8 tot 40 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: nee

Goed en kan beter:

 • + Kniplengte van 0,8 tot 40 millimeter
 • + Fraai design
 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Handig display
 • - Geen afspoelbare kop
Remington Hc5810 Genius tondeuse

10. Remington Hc5880

Remington Hc5880

Ook plek nummer 10 in deze gids wordt ingenomen door een tondeuse van Remington. De Remington HC5880 is een prettige tondeuse die in specifieke situaties erg handig is.

Heb jij last van dikke en stugge haren? Dan weet je uit ervaring dat het lastig kan zijn om die af te scheren. Met de Remington HC5880 is dat een fluitje van een cent. Dit is eigenlijk de beste tondeuse om dikke en stugge haren af te scheren.

Zijn je dikke en stugge haren afgeschoren? Maak dan de kop van de tondeuse gemakkelijk schoon. De kop is namelijk afspoelbaar; klik hem los en spoel hem netjes schoon onder de kraan.

De kniplengte varieert van 1,5 tot 25 millimeter; dit is te danken aan de vele opzetkammetjes die meegeleverd worden. Dat zijn niet de enige accessoires die meegeleverd worden. Ook een oplader, olie, oor geleiders en een borsteltje worden meegeleverd.

De Remington HC5880 werkt op een accu. Als de accu volledig opgeladen is, kan je nadien 120 minuten lang gebruik maken van de tondeuse. Is de tondeuse leeg op het moment dat je deze wilt gebruiken? Geen probleem. Je kunt de tondeuse ook gebruiken als deze ondertussen in het stopcontact opgeladen wordt.

» Bestel de Remington HC5880 met gratis verzending, gratis retouren en met 30 dagen bedenktijd via:

bol.com logo

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 1,5 tot 25 millimeter
 • Aandrijving: draadloos
 • Afspoelbare kop: ja

Goed en kan beter:

 • + Geschikt voor dikke en stugge haren
 • + Inclusief afspoelbare kop
 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Kniplengte van 1,5 tot 25 millimeter
 • - Geen snellaadfunctie
 • - Opzetkammetjes lastig te onderscheiden
Remington Hc5880

Samenvatting beste tondeuse 2020

Eerst en vooral, is het belangrijk om te weten dat er een overvloed aan tondeuses op de markt beschikbaar zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken. Bij de keuze voor een tondeuse spelen overwegingen zoals prijs, gebruiksgemak en de frequentie van gebruik (thuis of professioneel) een belangrijke rol.

Daarnaast, zijn er drie grote merken die de markt domineren: Wahl, Philips en Remington. Van deze merken wordt gezegd dat Philips de beste keuze is voor thuisgebruik en Wahl wordt vaak gezien als de beste optie voor professioneel gebruik.

Veel gestelde vragen

Wat is een goede tondeuse voor thuis?

De Philips HC9450 is op dit moment de beste tondeuse voor thuis vanwege de praktische functies en uitmuntende kwaliteit welke telkens een goed resultaat geeft.

Wat is de beste tondeuse?

Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, voorkeuren en mate van gebruik. Lees onze uitgebreide koopgids om erachter te komen welke het beste bij je past.

Hoe gebruik ik een tondeuse?

Leer het nummersysteem op de afstelbare opzetstukken. Begin altijd van groot naar klein om niet per ongeluk teveel lengte af te scheren. Was als eerste je haren zodat deze zich makkelijker laten afscheren. Scheer vervolgens tegen de haarrichting in en trek de hoofdhuid strak bij elke baan. Scheer áltijd één baan tegelijk!

Welke Wahl tondeuse is het beste?

Op dit moment is de Wahl Elite pro als beste getest in onze gebruikerstests. Deze hoogwaardige tondeuse wordt gebruikt door barbiers en kappers, ligt zeer fijn in de hand en geeft altijd een goed resultaat.

Recent

De 10 saaiste (mannen)beroepen

Tijdloze horloges: investeringen die de tijd doorstaan

Baardstijlen inspiratie 2024

De invloed van 5G op de hedendaagse technologie

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings