6x trendy gemillimeterde herenkapsels in 2024

14 mei 2024
4753
Gemillimeterde kapsels man

Wil je geen kostbare tijd verspillen aan het stylen van je haar? Met een gemillimeterd herenkapsel heb je hier minder last van en ben je niet meer veel tijd kwijt aan je haar. Het is een handige oplossing en vooral in de warmere zomer maanden heeft het veel voordelen. Bovendien zorgt het voor verfrissing en straalt het veel mannelijkheid uit. In deze blog gaan we je meer vertellen over vier gemillimeterde kapsels.

De 6 gemillimeterde herenkapsels

 • 1: Buzz cut
 • 2: Induction cut
 • 3: Crew cut
 • 4: Flat top
 • 5: Opscheer
 • 6: Undercut

1. De buzz cut

De buzz cut is een van de meest voorkomende gemillimeterde herenkapsels. Dit kapsel past op vrijwel elke gezichtsvorm en geeft je een stoere look. Oorspronkelijk geïntroduceerd door het  leger en was een vereiste voor alle soldaten. De buzz cut wordt gedragen door mannen van elke leeftijd en ook het haartype is niet belangrijk. Er zijn verder nog vier varianten van een buzz cut.

 • 1: Long buzz cut
 • 2: Taper fade buzz cut
 • 3: Low fade buzz cut
 • 4: Mid fade buzz cut
Lees ook:  Pompadour herenkapsel

Over deze 4 variaties lees je meer in ons uitgebreid artikel over de buzz cut.

Gemillimeterd mannen kapsel met stoppelbaard

Gemillimeterd herenkapsel eigenschappen

Bij gemillimeterd haar horen een paar eigenschappen en dingen waar je goed rekening mee moet houden

 • Gemillimeterde kapsels hebben weinig eigen onderhoud nodig, maar je zult wel eens in de 2 -3 weken naar de kapper moeten gaan.
 • Voor een gemillimeterd herenkapsel te zetten heb je een tondeuse in stand 1 of 2 nodig. Je kutn dit zelf thuis doen of aan een professionele kapper of barbier overlaten.
 • Een gemillimeterd kapsel accentueert bepaalde eigenschappen aan je gezicht zoals kaaklijn of jukbeenderen
 • Heb je last van kale plekken? Dan zal gemillimeterd haar deze nog beter zichtbaar maken.
 • Tijdens de koudere maanden zal je meer koude lucht aan je hoofd voelen.

Wil je meer weten over een gemillimeterd kapsel? Bekijk dan zeker even onderstaande video.

2. Induction cut

Van alle versies van gemillimeterde herenkapsels is de induction cut degene met de kortste lengte. De enige optie om nog korter te gaan is als je je hoofd volledig kaal laat scheren. Je kapper scheert namelijk al met standje 0 op de tondeuse om een induction cut te krijgen. Het is een opvallend kapsel dat goed staat bij een smaller gezicht en goed accentueert met een eventuele stoppelbaard.

Lees ook:  Blonde herenkapsels
buzz cut

3. Crew cut

Is een induction cut niks voor jou? Probeer dan eens een crew cut. Dit gemillimeterd herenkapsel gebruikt tondeuse stand 2 of 3 en daardoor blijft er nog wat haar over. Bij een crew cut zijn de zijkanten en achterkant gelijk in lengte qua haar. Hierdoor houd je een stuk meer haar over , maar behoud je wel een cool en luchtig zomerkapsel

crew cut kapsel

4. Flat top

Dit is een meer gewaagde variant van een buzz cut of een crew cut. In deze variant zijn de zijkanten opnieuw kort en geschoren met een tondeuse in stand 1 of 2. De bovenkant is echter in model gebracht met een flinke portie gel of wax, wat zorgt voor een opstaand kapsel. Meestal heeft dit kapsel een lengte van tussen de 2 en 2.5 centimeter.

5. Opscheer

Dit gemillimeterd herenkapsel kun je makkelijk combineren met andere populaire kapsels. Het kapsel kenmerkt zichzelf door de geleidelijke toename in haarlengte van onderaan het hoofd naar de haren bovenop.

Wil je meer weten over de opscheer? Lees dan onze uitgebreide gids met tips en inspiratie over opscheer

Lees ook:  Rode herenkapsels

6. Undercut

De undercut is een van de meest populaire cuts onder mannen. Bij een undercut is er zichtbaar verschil in lengte tussen het haar bovenop het hoofd en aan de zijkanten en achterkant. Dit in tegenstelling tot opscheer, waarbij de lengte van de haren aan de zijkanten en achterkant geleidelijk langer wordt richting de bovenkant van het hoofd. Een undercut wordt tegenwoordig gedragen door alle leeftijden en is qua onderhoud niet al te lastig. Net als bij de rest van de kapsels in deze blog, zal je elke 2-3 weken terug naar de kapper moeten gaan om het haar weer te millimeteren.

Undercut herenkapsel

Recent

De 10 saaiste (mannen)beroepen

Tijdloze horloges: investeringen die de tijd doorstaan

Baardstijlen inspiratie 2024

De invloed van 5G op de hedendaagse technologie

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings