Herenkapsels zomer 2023

2 juni 2021
4251
Herenkapsels zomer

Zoekende naar een nieuwe look voor de zomermaanden waar je fris en fruitig mee voor de dag kunt komen? Lees dan deze blog over herenkapsels in de zomer.

In deze inspiratiegids tref je de laatste, trendy herenkapsels voor de zomer van dit jaar voor elke haarlengte, en dan met name kortere kapsels vanwege de temperatuur.

BYRD surfspray
Zomer look met BYRD surfspray

French Crop

De French crop is een haarstijl waarbij de textuur goed zichtbaar is en welke makkelijk te combineren is met een undercut of opscheer. Met textuur bedoelen we de 'gelaagdheid' in een haarstijl, welke het effect is van ingeknipte haren.

Kapsels met textuur zijn makkelijk in model te brengen omdat de haren zonder haarproduct ook al een eigen uitstraling hebben.

Je gebruikt haarstyling dus om een matte of hoogglans finish en een beetje hold mee te geven.

De crop zien we steeds vaker in Nederland omdat het een praktisch kapsel is met een frisse uitstraling, ideaal voor de warmere zomermaanden.

Beste product voor een crop met matte uitstraling + medium hold: BYRD clay pomade

Kuif

Een van de klassieke herenkapsels en dat is natuurlijk niet zomaar.

De kuif is een haarstijl die geschikt is voor vrijwel elke gelegenheid en activiteit. Dit korte kapsel is veelzijdig, makkelijk te knippen en je hoeft deze haarstijl maar eens in de 3-4 weken bij te laten werken.

Lees ook:  Pompadour herenkapsel

De korte variant van de kuif geeft een vlotte uitstraling met minimale inspanning.

  • Beste product voor een kuif met natuurlijke uitstraling: medium hold + matte glans clay, zoals BYRD Matte pomade
  • Beste product voor een kuif met strakkere uitstraling: medium hold + medium shine pomade, zoals Gladjakkers 1955 Authentic pomade

Korte scheiding

De scheiding is er in vier varianten: links, rechts, strak en natuurlijk. Deze haarstijl wordt over het algemeen gezien als een herenkapsel dat past bij een nette uitstraling en wordt gedragen door mannen van alle leeftijden.

De scheiding is een tijdloze stijl en wordt gecreëerd me de vingers of met een kam, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

  • Aanbevolen product voor een strakke scheiding: gebruik wet look pomade en verdeel deze met een kam, zoals Gladjakkers 1913 Authentic Shine pomade + Chicago Comb Co. Model no.1 Carbon Fiber haarkam
  • Aanbevolen product natuurlijke scheiding: medium hold + matte glans, zoals Layrite Cement Clay

Opscheer

Opscheer is een techniek waarbij de haren van kort naar lang worden opgeschoren. Hierdoor is het enorm makkelijk in onderhoud en vormt de basis voor tal van trendy herenkapsels.

Opscheer combineert namelijk perfect met andere kapsels en is om die reden een van de meest favoriete cuts om mee te experimenteren.

Lees ook:  Kuif herenkapsel

Er zijn drie varianten opscheer:

  • Lage opscheer. Begint onderaan de nek.
  • Midden-hoge opscheer. Begint in het midden van het hoofd., welke in het midden van het hoofd begint en
  • Hoge opscheer. Begint hoger op het hoofd waardoor een kale look ontstaat (daarom ook wel de 'bald' fade genoemd).

Out of bed

Van alle zomerse herenkapsels die we in deze gids bespreken is een out of bed look natuurlijk het meest praktisch. Deze haarstijl is juist bedoelt zo natuurlijk mogelijk te ogen, exclusief gebruik van haarstyling producten.

Warrige kapsels werken het beste met krullende haartypes. Als je van nature rechten haren hebt dan vraag je jouw kapper om je haren op ongelijke lengtes in te knippen om zo een warrige uitstraling te krijgen.

We adviseren een lichte crème te gebruiken om opstandige haren in model te brengen, zoals een Baxter of California grooming cream op water basis. Gebruik zo min mogelijk! BYRD surfspray is speciaal gemaakt om warrige kapsels een zomerse beach look te geven.

 

Undercut

Een undercut lijkt veel op opscheer, met het verschil dat een undercut één gelijke lengte is en opvallend korter is dan de haren bovenop het hoofd. Dit creëert een herkenbaar verschil in lengte.

Lees ook:  Beste kapsels voor mannen met inhammen

Een undercut laat zich makkelijk combineren met je favoriete haarstijl zoals een kuif, scheiding, slicked back kapsels of stekels. Dit is dan ook de reden dat de undercut een van de meest populaire kapsels is.

Als het verschil in lengtes groot is vraagt een undercut met regelmaat onderhoud: je moet 'm dan namelijk eens in de twee weken bij laten knippen of scheren om de gewenste look te houden.

Extra inspiratie voor zomerse herenkapsels

Herenkapsels zomer
Herenkapsels zomer
Herenkapsel zomer inspiratie
Zomerse herenkapsels

Nieuw kapsel gevonden?

Gebruik dan Trendheads Match, en ontdek binnen 1 minuut precies de producten die je nodig hebt om je nieuwe look in model te brengen. Ook kun je deze blog lezen om erachter te komen hoe je het meest haalt uit je kappersbezoek.

Om jouw kapsel te optimaliseren heb je goede haar producten nodig. De hair tonic is een haarproduct wat echt helpt om jouw kapsel te verbeteren. Wil je weten wat een hair tonic is en hoe je het moet gebruiken? Lees dan nu onze blog hierover!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings